۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۴
کد خبر: ۲۴۶۹۵۲
حجت‌الاسلام‌والمسلمین تراشیون:

تغافل بهترین راهبرد برای درمان لجبازی و پرخاشگری کودکان است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس رسانه ملی با بیان این‌که والدین نباید در مقابل پرخاشگری و لج بازی کودکان از خود واکنش‌های تندی نشان دهند، گفت: تغافل بهترین راهبرد برای درمان لجبازی، هتاکی و پرخاشگری کودکان است.
حجت الاسلام عليرضا تراشيون

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌ سیدعلیرضا تراشیون، کارشناس رسانه ملی، بعدازظهر در برنامه آفتاب شرقی از شبکه یک سیما با بیان این‌که والدین باید عزت ‌نفس و خودباوری فرزندانشان را افزایش دهند تا بتوانند فرزندان استوار و توانمند برای آینده تربیت کنند، گفت: انسان‌های فاقد عزت ‌نفس نه ‌تنها قادر به اداره زندگی خود نبوده بلکه همواره سربار دیگران هستند و به خانواده خود وابستگی شدیدی دارند.

 

وی با اشاره به این‌که افراد فاقد عزت ‌نفس در جامعه فاقد توانایی لازم برای مدیریت زندگی خود هستند، افزود: فرزندان ما همان‌طور می‌شوند که ما آن‌ها را تربیت می‌کنیم؛ بنابراین اگر ما فرزندان خود را از کودکی شجاع تربیت کنیم در بزرگ‌سالی شجاع خواهند بود و اگر آن‌ها را ترسو تربیت کنیم، انسان‌های وابسته و ترسویی خواهند شد.

 

کارشناس رسانه ملی با بیان این‌که مشورت کردن محدود با کودکان عزت‌ نفس آن‌ها را تقویت می‌کند، ادامه داد: به همین خاطر والدین می‌توانند در نوع غذایی که درست می‌کنند و در سفری که می‌روند از کودکان خود مشورت گرفته و آن‌ها را جدی بگیرند تا به‌ این‌ ترتیب عزت‌نفس آن‌ها افزایش یابد.

 

حجت‌الاسلام‌ تراشیون تصریح کرد: والدینی که به سخنان فرزندان خود گوش نمی‌کنند عزت ‌نفس کودک را کاهش می‌دهند؛ به همین دلیل بهتر است والدین گوش‌هایی شنوا و خوب برای فرزندان خود باشند، چون فرزندان با این کار در نزد والدین خود و دیگران محترم و عزتمند می‌شوند.

 

وی با بیان این‌که تنفر و تهدید در تربیت خط قرمز است، گفت: والدین باید در تربیت این خط قرمزها را رعایت کنند؛ زیرا والدینی که کودکان خود را تهدید کرده و فرزندانشان را از خود دور کرده به کودک می‌فهمانند که نسبت به او بی‌تفاوت هستند و نوعی زورگویی و قدرت خود را به رخ کودک کشیده و موجب می‌شوند کودک در بزرگ ‌سالی خشن و پرخاشگر شده و شخصیتی وابسته داشته باشد.

 

کارشناس رسانه ملی با اشاره به این‌که والدین نباید بچه‌ها را با یکدیگر مقایسه کنند، ادامه داد: وقتی ما کودک را مقایسه می‌کنیم به او می‌گوییم من تو را قبول ندارم و تو باید رفتار و منش خود را از دیگری یاد بگیری که این موضوع به شخصیت کودک آسیب جدی وارد می‌کند.

 

حجت‌الاسلام‌ تراشیون مقایسه و ارائه الگوی یک شخص دیگر به کودک و سرزنش کودک به‌وسیله او را از دیگر عوامل کاهش عزت‌نفس در کودکان عنوان کرد، گفت: به ‌جای مقایسه می‌توانیم کودکمان را با فردی که شاخص‌های اخلاقی خوبی دارد آشنا کنیم تا توانمندی‌های کودکمان در هم‌نشینی با سایر کودکان ارتقا یابد.

 

وی ارتقای عزت‌نفس را تنها به یک سن خاص و کودکان محدود ندانست و ادامه داد: ما در هر سنی با توجه به شرایط مختلف می‌توانیم عزتمندی و اعتماد به ‌نفس فرد را افزایش دهیم.

 

کارشناس رسانه ملی با اشاره به این‌که پدر و مادر نباید جلوی فرزندان اختلافات خود را مطرح کرده و زن ‌و شوهری که این کار را انجام می‌دهند زمینه بی‌حرمتی خود در نزد فرزندانشان و آسیب‌های دیگری مانند هتاکی، فحش و لج بازی را در کودکان فراهم می‌کنند، افزود: باید در نزد فرزندان مراقب احترام یکدیگر بوده و از هم دفاع کنیم.

 

 

حجت‌الاسلام‌ تراشیون با اشاره به این‌که استفاده از راهبرد تغافل یعنی بی‌توجهی به سخن و کار زشت کودک بهترین راهبرد برای درمان فحش و لجبازی در کودکان است، یادآور شد: تغافل موجب می‌شود که کودک آن عادت زشت را ترک کرده و به ‌مرور زمان آن را فراموش کند./837/پ202/ف

 

ارسال نظرات