۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۷
کد خبر: ۲۴۵۸۶۶
در دانشگاه فردوسی مشهد؛

اقتصاد مقاومتی و چالش های پیش روی آن تبیین شد

خبرگزاری رسا ـ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، آمار را زمینه برنامه ریزی اقتصادی مؤثر دانست و گفت: اگر بتوان بخشی از نقدینگی موجود در دست مردم را جذب و وارد عرصه تولید کرد، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد، در حالی که بخش زیادی از سرمایه ها وارد عرصه دلالی می‌شود.
اقتصاد مقاومتي

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، غلامرضا اسداللهی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس امروز 20 بهمن در همایش «اقتصاد مقاومتی  و چالش های پیش روی آن» در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به بیان مشکلات اقتصادی درباره یارانه ها، نابسامانی های مدیریت اقتصادی، نقدینگی، درآمدزایی کشور، بازارهای منطقه، توان داخلی و نفت پرداخت.

 

وی با بیان این که هدفمندی یارانه ها امروز تبدیل به مشکل بزرگی برای کشور شده است، افزود: حسینی در آن زمان در مجلس توضیح داد که تنها سه دهک60 درصد از یارانه‌های کشور را استفاده می‌کنند و دهک اول که زیر پوشش نهادهای پوششی هستند از دو درصد از یارانه برخوردار هستند.

 

وی تصریح کرد: ما می‌گوییم دولت یارانه‌ها را هدفمند پرداخت کند و با حذف یارانه ثروتمندان بگذارد کسانی که می‌خواهند بیش از نیاز از امکانات استفاده کنند، هزینه زندگی خود را پرداخت کنند، چرا باید مردم هزینه آنان را بپردازند؟.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درادامه با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی و شکست دشمن در عرصه نظامی بیان داشت: اگر دشمنان از توان دفاعی و نظامی ما مطلع نبود، زودتر از عراق و افغانستان به ما حمله می‌کرد، زیرا تنها کشوری هستیم که روی استقلال خود پافشاری کرده و قدرت استکبار را در هم شکسته است.

 

اسداللهی با بیان این که این عامل باعث شد دشمن توان خود را بر تقابل با نظام بگذارد و امروز نیز در عرصه اقتصادی این توان را پیاده می‌کند، اظهار داشت:متأ سفانه در سال‌های گذشته شیوه برخورد ما با تحریم‌ها و جنگ اقتصادی، شیوه نظام مند و حساب شده ای نبود.

 

وی گفت: برخی مجامع بین المللی که برای دفاع و کمک به کشورها تشکیل شده‌اند، یک ابزار در دست دشمنان ما هستند؛ اما برخورد ما با این مجامع نیز ایراداتی داشته، مانند همین که می‌گوییم تحریم‌ها کاغذ پاره است.

 

وی با بیان این که  اقتصاد خود را می‌توانیم با تکیه به توان داخل تأمین کنیم، تاکید کرد: اقتصاد کشور ما متکی به نفت است، ما، نفت را فروختیم و هزینه آن را در داخل کشور هزینه کردیم، 70 درصد بودجه کشور هزینه‌های جاری است و حدود 20 تا 25درصد در پروژه‌های عمرانی هزینه  می شود.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد:  رهبر معظم انقلاب چند سال قبل در زمان ابلاغ سیاست‌های تدوین برنامه پنجم در سال 89 فرمودند: شما اتکای بودجه به نفت را کم کنید و آرزوی ایشان این بود که بودجه ما بدون نفت بسته شود، این که ایشان فرمودند«نفت متعلق به نسل آینده ما نیز هست» باعث شد، آن زمان تصویب شود که 20تا 25 درصد از درآمد نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود تا در تولید هزینه شود و زایش داشته باشیم.

 

 با تدبیر رهبر معظم انقلاب اتکای ما به نفت به 34 درصد رسید  

اسداللهی بیان داشت: احمدی نژاد تمام تلاش خود را داشت که از ذخیره این صندوق برداشت کند؛ اما مجلس طبق قانون اجازه این کار را نداد؛ امروز آن تدبیررهبر معظم انقلاب  باعث ذخیره 60 میلیار دلار در صندوق شده و همچنین این تدبیر معظم له باعث شد که اتکای ما به نفت به 34 درصد برسد.

 

وی با بیان این که کشورهایی که بعد از ما توسعه خود را شروع کردند توانستند بدون اتکای به نفت رشد اقتصادی خوبی داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر اتکای خود را به نفت کاهش دهیم می‌توانیم با توجه به استعدادهایی که در کشور وجود دارد، توسعه خوبی داشته باشیم، یعنی اقتصاد خود را طوری سامان دهیم که در برابر هجمه‌های دشمن از هم نپاشد.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: عدم تحقق منابع درآمدی از محل نفت، امروز خود را در پروژه‌های عمرانی نشان می‌دهد، با تعطیلی هر پروژه‌ در کشور، نیروی کاری زیادی بیکار می‌شوند و این باعث بالارفتن افت توسعه عمرانی در کشور می‌شود.

 

اسداللهی افزود: امام خمینی(ره) در دهه 60 فرمودند «آنچه مردم می‌توانند انجام دهند، دولت انجام ندهد و آنچه مردم رغبتی به انجام آن ندارند، دولت انچام دهد»، درواقع انجام و تحقق اصل 44 قانون اساسی است که می‌تواند زمینه مناسبی برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.

 

وی با انتقاد از این که سیاست‌های اصل 44 نه در آن دولت قبل پیگیری شد، نه در این دولت اجرا شده گفت: حتی مجلس نیز در این خصوص به وظایف خود به عنوان ناظر عمل نکرده است.

 

تحقق ابعاد اقتصاد مقاومتی راه برون رفت از پیچ تاریخی

اسداللهی تاکید کرد: اگر بتوانیم ابعاد اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم، گام بسیار بلندی برداشتیم که مبنای بسیار خوبی برای نسل آینده بنیان نهادیم؛ در شرایطی که دشمن برای ما به وجود آورده، باید بتوانیم نظام را از این پیچ تاریخی عبور دهیم.

 

وی با اشاره به بازارهای منطقه گفت: افغانستان که کنار دست ماست، از بازار 9 میلیارد دلاری آن 2.8 میلیارد در اختیار ماست، اگر خوب عمل کنیم و کالاهایی با کیفیت صادر کنیم سهم خود را از بازار افغانستان تا پنج میلیار دلار افزایش می‌دهیم.

 

اسداللهی در خصوص نفت و گاز کشور ادامه داد: اگر ما در عرصه نفت دیر بجنبیم در میادین مشترک، سهم ما را نیز کشورهای همسایه می‌برند؛ زنگنه در همین مدت مسئولیتش توانسته به کمک مجلس حرکت‌های مثبتی انجام دهد.

 

وی با اشاره به توطئه آمریکا و عربستان در کاهش قیمت نفت خاطرنشان کرد: دولت و وزیر نفت، پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، گزارشی در این رابطه دادند و برنامه‌های خود را در این مسیر ارائه کردند.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با ابراز تأسف از اینکه تا کنون برای تحقق اقتصاد مقاومتی که به درآمد زایی و باروری کشور بینجامد، گامی درخور برداشته نشده است، گفت: باید به سمتی برویم که مطالبه مردم و مجلس نیز همان است یعنی اتکای ما در عرصه اقتصادی توان داخلی باشد تا تحریم‌ها نتواند اثر چندانی بر کشور بگذارد.

 

اسداللهی افزود: در این راستا جز لایحه برون رفت دولت که به مجلس تقدیم شد، حرکت عملی دیگری از دولت یازدهم دیده نشده است؛ در بحث اقتصاد مقاومتی یکی از جاهایی که خطاب این کار است، مجلس است، امروز تولید انبوه قانون در کشور، مشکلی برای دستگاه‌های اجرایی به وجود آورده است خصوصأ بحثی که در باب استانی شدن انتخابات و یا استانی شدن تحزب مطرح است که کشور در حال حرکت به این سمت است.

 

وی تاکید کرد: اگر کشور را فارغ از مسائل سیاسی اداره کنیم، بسیاری از مشکلات اقتصادی ما حل می‌شود؛ این که ما امروز در این شرایط اقتصادی هستیم به این دلیل است که آن اعتمادی که به بازار و تولید کنندگان باید داده شود، داده نشده است.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس زمینه برنامه ریزی اقتصادی مؤثر را آمار دانست و افزود: این نابسامانی که در حوزه اقتصاد است، فعالان اقتصادی را نیز بی رغبت کرده است، 60 هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است؛ اگر بتوان بخشی از این نقدینگی را جذب و وارد عرصه تولید کرد، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد، در حالی که شاهد هستیم بخش زیادی از سرمایه ها وارد عرصه دلالی می‌شود./934/پ201/ب5

 

 

ارسال نظرات