استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
متون درسی حوزه نیاز به روان سازی دارد/ تحول بدون توجه به مطالبات رهبری و مراجع امکان پذیر نیست
خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با تاکید بر روان سازی متون درسی حوزه های علمیه، هرگونه تحول بدون در نظر گرفتن مطالبات رهبری و تاکیدات مراجع را نادرست خواند.
حجت الاسلام والمسلمین محمد علی شاهرودی (مظفری) استاد درس خارج حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا از مسؤولان و دست اندرکاران ایجاد تحول در حوزه علمیه خواست تا در انجام مأموریت خود مأیوس نشوند زیرا هر کجا که قصد انجام کاری بشود مشکلات سربلند خواهند کرد و برای گذراندن آن تنها همت است که می تواند انسان را موفق کند.
استاد حوزه علمیه قم تحول در حوزه را مورد توجه قرار و ادامه داد: تحول در حوزه به دلیل این است که احساس می شود حوزه به مرور زمان از مسائل روز فاصله می گیرد و این تحول باعث خواهد شد تا مسائل آن در بستر زمان قرار گیرد؛ پس می بایست این عمل نیمه کاره را به مقصد برسانیم.
حجت الاسلام والمسلمین شاهرودی افزود: کتاب مکاسب مطرح شده درباره بیع یا خیارات برای تدریس در حوزه نبوده است؛ اگر برای تدریس در حوزه بود شیخ از تحریر ساده تری استفاده می کرد؛ افرادی که امروز وارد حوزه می شوند نباید مقدار زیادی وقت صرف یاد گرفتن اصطلاحات و لغات شیخ کنند.
وی ادامه داد: تدوین دروسی که با مقتضیات زمان سازگار باشد بسیار مورد لزوم همگان بویژه طلاب جوان است؛ استاد ما امام خمینی (ره) در هنگام طرح مسأله ولایت فقیه یا حکومت اسلامی در نجف اشرف طوری صحبت کردند که همه این مسأله را بفهمند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: متونی باید تدوین شود که عوام و خواص آن را بفهمند؛ متن کفایه را خواص هم سخت می فهمند چه رسد به طلاب تازه وارد؛ دانشمندان باید دور هم جمع شوند، نوشته ای تهیه کنند که وقتی دست طلبه ای که از پاکستان و هندوستان آمده بدهند بتواند آن را به راحتی هضم کند.
حجت الاسلام والمسلمین شاهرودی اساتید حوزه را به سرپرستان خانوار توصیف کرد و گفت: همانطور که سرپرست خانواده وظیفه تأمین رفاه و آسایش خانواده را بر عهده دارد اساتید حوزه نیست می بایست با آمادگی و دارا بودن مطالب وسیع و گسترده طلاب را به مقصد صحیح خود رهنمون کنند.
وی تأکید کرد: نهادها یا مؤسساتی که برای تدوین کتب درسی حوزوی انتخاب می شوند علاوه بر استفاده صحیح و به جا از اساتید بزرگوار باید زیر نظر مراجع و رهبر معظم انقلاب انجام گیرد و نظر آنان در اولویت است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم در پایان گفت: نوشتن متون و کتبی که با نظر مراجع و رهبر معظم انقلاب مطابقت نداشته باشد خیانت به صاحب کفایه و جواهر است؛ در صورت خاتمه این تغییرات نیز خوابی خواهد بود که تعبیر حسابی از آن به عمل نخواهد آمد./836/ت302/ج
ارسال نظرات