تحقیق درباره خانواده و زن نیاز به پژوهش در ابعاد دقیق و پیچیده دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شهیندخت ملاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده امروز ظهر در مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات زنان و خانواده در تهران که در همین مرکز برگزار شد، با اشاره به اهمیت پژوهش گفت: امروز در عصر فرا صنعت یکی از ابزار پیشرفت دانش است که میتواند کشور را در حوزههای مختلف بینالمللی یاری کند.
وی افزود: در کشور ما آنگونه که باید موضوع تحقیقات به دلایل مختلف درک نشده است از جمله این دلایل میتوان به مشکل اقتصادی، بودجه کم برای تحقیقات، عدم درک مدیران از نقش تحقیقات و نیازهای جامعه اشاره کرد.
معاون رییس جمهور در ادامه عنوان کرد: نارسایی در منابع اطلاعاتی و بیتوجهی به پژوهش نشان میدهد ما راهبرد و سیاست مناسب در این رابطه را نداریم.
تحقیق درباره خانواده و زن نیاز به پژوهش در ابعاد دقیق و پیچیده دارد
ملاوردی اظهار داشت: تحقیق درباره خانواده و زن نیاز به پژوهش در ابعاد دقیق و پیچیده دارد که نمیتوان با سایر تحقیقات مقایسه کرد، با ابزارهای معمول درک رفتار درونی آنها کافی نیست مسائل خاص زنان کمتر بروز عینی پیدا کرده و به روی سطح میآید و غالبا در زوایای تاریک باقی میماند.
معاون رییس جمهور در ادامه گفت: کشف روابط علمی میان متغیرها چندان آسان نیست نمیتوان در این زمینه پیش فرضها و نتیجه گیریهای یک جانبه انجام داد، در مسائل فرهنگی یک مانع پنهان ماندن مسائل زنان است.
وی با اشاره به مشکلات سازمانهای زنان ابراز کرد: سازمانهای غیردولتی زنان با مشکلات متعددی از نظر مالی، تدارکاتی و سازمانی برای تهیه اطلاعات و پژوهشهای همهجانبهنگر روبرو هستند.
ملاوردی افزود: ادارات و سازمانها از جمله وزارتخانهها و دادگستریها به دلیل بافت مدیریت مردانه به مسائل زنان حساس نیستند.
معاون رییس در امور زنان و خانواده با اشاره به چگونگی تحقیقات عنوان کرد: روند تحقیقات و پژوهش باید از بازیهای سیاسی دور باشد، با موضوعات تکراری خود را مشغول نکند، نوگرایی نباید با پشت پا زدن به سنت باشد، باید به دور از تخریب و منفیبافی نقد سازنده داشته باشد، در برخورد با افکار دیگران افراط و تفریط نداشته باشد و پژوهشگر نباید دچار تعصبات قومی شود.
برطرف کردن بسیاری از مشکلات زنان با حضور آنها در حوزه فقاهت ممکن است
وی افزود: برطرف کردن آسیب غیبت زنان از حوزه فقاهت و اجتهاد میتواند بسیاری از مشکلات حوزه زنان را حل کند، موضوع راهبردی دیگر ارائه الگوی ایرانی و اسلامی در مورد مساله زنان گفتمانسازی است، توسعه پژوهشگران زن حوزوی و دانشگاهی و ارتقای نقش زنان در حوزه خانواده نیاز به یک برنامه جامع و زمانبندی مشخص دارد.
ملاوردی بیان داشت: امور زنان و خانواده یکی از محورهای قانونی و لازم پژوهش است که در چارچوب اهداف راهبردی در تعامل حوزه و دانشگاه پژوهشهای نظری و کاربردی انجام خواهد گرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما از مراکز و مؤسسات مردمی در راستای برنامهریزی و سیاستگذاری اصولی در حوزه زنان و خانواده دعوت به عمل میآوریم که با نگاه تطبیقی و به دور از نگاههای سیاسی در کنار هم برای آرمانهای این نظام و سند چشم انداز بیست ساله قدمهای بلندی را برداریم./807/پ202/ب4