دین بهترین دستورالعمل برای سعادت و تعالی بشر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، علی قائمی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در دوره معرفت افزایی اساتید دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با موضوع سبک زندگی خانواده متعالی به تعریف زندگی از نگاه اسلام پرداخت و گفت: زندگی وظیفه ای است که از جانب خدای متعال برای ما معین شده است زیرا تنها خدا است که مالک علی الاطلاق ما است و دیگر این که ما از خود چیزی نداریم.
وی دین را دستورالعمل زندگی برای زندگی بهتر انسان از جانب خداوند بیان کرد و افزود: دستورالعمل زندگی از نگاه خداوند متعال و انسانی که می خواهد به تکامل عالیه برسد دین نام دارد و مجموعه از قواعد و مقررات است.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که دین و زندگی دینی تأمین کننده سعادت بشر است، خاطرنشان کرد: دین نه تنها به سعادت انسان در دنیا می پردازد بلکه انسان را موجودی می داند که سعادت او در دو سرای دنیا و آخرت تأمین شود.
وی به معرفی بخش های مختلف زندگی دینی در حوزه های مختلف پرداخت و ادامه داد: اقتصاد و سیاست بخش هایی از زندگی انسان هستند که اقتصاد در حقیقت علم بررسی روابط تولید و توزیع، کار و بیکاری، مصرف و مبادله است.
استاد علوم تربیتی و جامعه شناسی مذهبی دانشگاه تهران، سیاست را علمی برگرفته از حوزه اجتماعی عنوان و خاطرنشان کرد: سیاست علم بررسی روابط متقابل مردم با هیات زمامدار و نحوه اداره جامعه است و دین تعریف مشخصی در این حوزه برای سعادت یک جامعه ارائه داده است.
وی فرهنگ را موضوعی مهم در زندگی اجتماعی و رفتارها در این حوزه بیان کرد و گفت: فرهنگ مجموعه ای از علوم، افکار، فلسفه ها، آداب و رسوم، سنن، مناسک، هنر، ارزش ها و یافته های اجتماعی شامل ابداعات، اختراعات و اکتشافات است.
شاگرد برجسته علامه امینی و علامه طباطبایی در تعریف خانواده از نظر اسلام گفت: خانواده گروهی است متشکل از یک زن و یک مرد که در سایه عقد یا نکاح در کنار هم قرار می گیرند و وجود فرزندان آن ها را تکمیل می کنند و اسلام اهمیت بسیار بالایی را برای خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماع قائل است.
وی ادامه داد: خانواده به عنوان بنیان اصلی اجتماع بشری پایه گذار مهم تربیت و تعالی فرزندان برای اجتماع بزرگ است و به همین دلیل استحکام خانواده و بنیان های تربیتی درون آن مورد توجه زیاد اسلام است.
قائمی امیری با بیان این که وجود فرزند در خانواده مانع وقوع بسیاری از جرم ها و جنایات در جامعه می شود خاطرنشان کرد: یکی از فرهنگ هایی که در جامعه باید مورد توجه قرار بگیرد رعایت حقوق اعضا درون خانواده است که مهم ترین آن رعایت حقوق زن و مرد در برابر یکدیگر است.
وی افزود: فرزندان بسیاری از حدود و روابط اجتماعی را از رعایت کردن حقوق اعضای در خانواده فرا می گیرند و به همین دلیل باید این مسأله بیشتر مورد توجه و اهمیت قرار بگیرد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امروز مسأله خانه و خانواده یکی از اساسی ترین مسائل تربیتی ماست اذعان کرد: حجم بالای آیات و روایات پیرامون اهمیت خانواده و همچنین فعالیت ها، نقشه ها و توطئه های دشمن علیه خانواده ما را به اهمیت این موضوع ارجاع میدهد./1313/پ202/ب1