هدف اصلی دین اسلام نزدیکی قلوب به یکدیگر و برقراری آرامش است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت وحدت و آرامش در اسلام خاطر نشان کرد: اگر کسی در اسلام بوسیله ایجاد تفرقه حرکتی کند از هدف اصلی اسلام خارج شده است زیرا بنای اسلام نزدیک کردن قلوب به یکدیگر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حسین غیب غلامی استاد حوزه علمیه قم شب گذشته در نشست علمی تخصصی آشنایی با کتاب حدیثی صحیح بخاری در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه قم به توازن بین مراکز علمی اسلامی اشاره کرد و گفت: با توجه به گسترش اسلام نیاز است بین مراکز علمی اسلامی اعم از حوزه و دانشگاه توازن برقرار شود.
وی مذهب اهل بیت(ع) را تنها مکتب پاسخ گو در برابر سؤالات و شبهات مردم جامعه دانست و خاطر نشان کرد: امروزه هیچ مذهب و فرقه ای چه اسلامی و یا غیر اسلامی مسؤول پاسخ گویی به شبهات نیست جز مذهب اهل بیت (ع) که آماده پاسخ گویی به تمامی شبهات است بنابراین علمای شیعه باید در این راستا آمادگی داشته باشند.
حجت الالسلام غلامی به وظیفه سنگین حوزه های علمیه در جامعه امروزی اشاره کرد و ابراز داشت: به دلیل وجود ذخایر علمی فراوان در اسلام و همچنین همجمه سؤالات در جهان هر روز که زمان بگذرد وظیفه علما سنگین تر می شود.
این کارشناس دینی با اشاره به کمبود نیروهای علمی در حوزه های علمیه یادآور شد: متأسفانه حوزه های امروزی مانند گذشته نیستند و همچنین تفاوت های زیادی با مراکز علمی دیگر دارد و نیاز دارد فعالیت های علمی در حوزه های علمیه گسترده تر شود.
وی به تفاوت های عقیده و گفتار در سراسر جهان اشاره کرد و اظهار داشت: هر منطقه ای از جهان نیازهای مختلفی دارد بنابراین باید بررسی شود و مطابق با نیاز هر منطقه ای عالم به آنجا اعزام کنیم چون اگر به نیاز هر جایی توجه نشود مشکلات بزرگی در فعالیت تبلیغ دینی ایجاد می کند.
حجت الاسلام غلامی به اهمیت مباحث علمی و آرامش در دین اسلام اشاره کرد و گفت: هدف اصلی پیامبر اکرم (ص) نزدیک کردن قلوب به یکدیگر و آرامش بود و اگر کسی با ایجاد تفرقه و خدشه وارد کردن به عقائد مردم تبلیغ دین می کند جزعی از اسلام نیستند بنابراین افرادی که می خواهند تبلیغ دینی کنند نخست باید به آرامش ادیان و فرق توجه کنند و به عقائد دیگران احترام بگذارند.
استاد حوزه علمیه قم وهابیت را خارج از دین اسلام دانست و تأکید کرد: امروزه وهابیت به اسم اسلام در جامعه خود را مطرح کرده است اما جوامع اسلامی بدانند حتی به عنوان مسلمان هم نباید با وهابیت مذاکره کنند و وهابیت به طور کل از اسلام خارج است.
وی در پایان بحث در رابطه با کتب دینی و حدیثی را نیازمند علم عمیق دانست و خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم درباره کتب دینی و حدیثی مثل کتاب حدیث بخاری بحث کنیم تنها به مطالعه نمی توان اکتفا کرد بلکه باید کار علمی زیربنایی انجام شود و نیازمند علم عمیق است./1322/پ202/ف
ارسال نظرات