افزایش سن ازدواج عامل ایجاد بحران و آسیب های انحرافی در جامعه است
حجت الاسلام سید احمد هاشمی علی آبادی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درکاشان، با تأکید بر اهمیت آموزش های قبل از ازدواج گفت: ازدواج یکی از مهمترین مباحث علوم اجتماعی و دینی است که با رشد تکنولوژی و تغییر سبک زندگی و نگرش مرد نسبت به گذشته، این موضوع نیز دستخوش مشکلات و موانع جدی شده است.
وی با اشاره به افزایش سن ازدواج در کشور، این مسأله را یکی از عوامل بحران درخانواده و آسیب های انحرافی دانست و افزود: در چنین شرایطی، متولیان فرهنگی به ویژه رسانه ها و نهاد های حکومتی باید به این موضوع توجه خاصی داشته و آسیب شناسی در این بخش را به صورت جدی دنبال کنند.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به آیه 49 از سوره ذاریات که می فرماید «وَمِن کُلِّ شَیءٍ خَلَقْنَا زَوْجَینِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ»، گفت: خداوند برای تکثیرجانداران و ادامه حیات، تمام موجودات، اعم از جمادات، نباتات، حیوانات و انسان ها را به صورت زوج آفریده است.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: این زوجیت در مورد تمام موجودات جنبه غریزی و تکوینی دارد، اما در مورد انسان جنبه تشریعی و اختیاری می یابد که به همین دلیل ازدواج در نگاه دین، رنگ تقدس به خود گرفته و از آن به عنوان پیمانی محکم و میثاقی غلیظ یاد می شود.
وی با اشاره به این که آیات و روایات تشویق به امر ازواج میکنند، افزود: علت اصلی آن کارکردهای مهمی است که ازدواج در جامعه و بین انسان ها ایفا می کند که مهمترین آن خروج از خود طبیعی و حق دادن به غیر و احساس مسؤولیت است.
این محقق و پژوهشگر مسائل خانواده ادامه داد: این کارکردها موجب تکامل ایمان و شخصیت انسان می شوند و این نقش مهم را باید در کنار نقش بازدارندگی از انحرافات و ادامه نسل بشری و کارکردهای اقتصادی و سیاسی ازدواج دید.
به گفته وی، تا زمانی که شرایط نسبی ازدواج در زمینه های بلوغ جنسی، فکری، عاطفی و اجتماعی فراهم نشده است، نباید وارد این مسیر شد.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به این که ازدواج شروع خوشبختی نیست، بلکه ادامه خوشبختی است افزود: بنابراین با کسی ازدواج کنید که قبل از ازدواج هم خوشبخت بوده است تا بتوانید زندگی آرامی کنار داشته باشید.
وی گفت: ازدواج کانون بازپروری نیست، از این رو نباید غلبه احساسات بر ما، موجب ازدواج با افراد نا مناسب شود که احساسات قبل از زادواج سم مهلک انتخاب دقیق است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که ازدواج باید عاقلانه صورت گیرد و عاشقانه ادامه یابد، گفت: روش های سنتی و مدرن ازدواج، هرک دام دارای نقاط ضعف و قوتی هستند که باید دقیق برآورد گردد و بهترین راه شناخت انتخاب شود.
وی ادامه داد: بهترین راه شناخت و انتخاب، مطالعه، تحقیق، گفت وگو و مشاهده است که مورد تأیید همه متخصصین امور خانواده قرار گرفته است.
این محقق و پژوهشگر مسائل خانواده گفت: در روش های مدرن ازدواج، عوامل دینی، روانشناختی و جامعه شناختی مورد توجه قرار نمی گیرد و عدم توجه به فرهنگ و سهم خانواده در این روش، میتواند مشکل ساز باشد.
وی با اشاره به این که توجه به معیار های ازدواج بسیار مهم و حائز اهمیت است، افزود: در موضوع معیارها، باید جمع آنها در نظر گرفته شود و نگاه به یک معیار و چشمپوشی از سایر معیارها غلط است.
حجت الاسلام هاشمی توجه به معیارهای دارای اولویت را مورد تأکید قرار داد و افزود: معیارها به صورت کلی به سه دسته معیار های اصلی و رکن، معیار های کمال و معیارهای فرعی و غیر اساسی و غلط تقسیم می شوند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: معیار های اصلی و رکن شامل ایمان و باورهای صحیح، حسن خلق، عفت و پاکدامنی، شرافت خانوادگی، سلامت عقل و روان و برخی نقص های جسمی است./1307/ت301/ب6