۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۵
کد خبر: ۲۴۰۰۰۱
آیت­الله نوری همدانی:

طلبگی با فضیلت­ترین و پر برکت­ترین شغل­ است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت­الله نوری همدانی با تأکید بر آشنایی بیشتر طلاب با نهج­البلاغه، گفت: اخلاق، همت بلند و در نظر گرفتن مقام بسیار عالی فقاهت، داشتن اراده و تصمیم قاطع، نظم و اهمیت به ادبیات را از نکاتی دانست که در راه طلبگی باید به آن اهمیت داد.
مراسم عمامه گذاري در مدرسه امام مهدي موعود(عج) مراسم عمامه گذاري در مدرسه امام مهدي موعود(عج) 1 مراسم عمامه گذاري در مدرسه علميه امام مهدي موعود6

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، امشب، مراسم عمامه­گذاری مدرسه امام مهدی موعود(عج) قم با حضور حضرت آیت­الله حسین نوری همدانی در نمازخانه این مدرسه برگزار شد.

 

شغل طلبگی با فضیلت­ترین و پر برکت­ترین شغل­ها در میان شغل­های عالم است

 

این مرجع تقلید در ابتدای سخنان خود با اشاره به فضیلت طلبگی اظهار داشت: شغل طلبگی، با فضیلت­ترین و پر برکت­ترین شغل­ها در میان شغل­های عالم است؛ این شغلی که در نتیجه راه اهل بیت(ع) است، شغلی بسیار مقدس بوده و روایات بسیار فراوانی در فضیلت علم وجود دارد.

 

تولیت مدرسه علمیه امام مهدی موعود(عج) افزود: راه طلبگی، راه ساده­­ای نیست و راه شیخ مفیدها و سید مرتضی­ها و شیخ طوسی­هاست و راهی می­باشد که علما با تحمل زحمات چندین سال به قله فضیلت علم رسیده­اند.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه­های علمیه با بیان چند نکته درباره راه طلبگی خاطرنشان کرد: شما طلابی که این راه با فضیلت را پیش گرفته­اید و از این جهت چند نکته وجود دارد که اخلاق، اولین گام در راه طلبگی است و دوم نکته در این خصوص، همت بلند و در نظر گرفتن مقام بسیار عالی فقاهت می­باشد و نکته بعدی، داشتن اراده و تصمیم قاطع است و نکته چهارم، جدی بودن در کار و احتراز کامل از سستی و تنبلی بوده است.

 

وی افزود: یکی دیگر از نکات مهم در این راه، نظم است که در زندگی ما بسیار مؤثر می­باشد و باید همه ما منظم باشیم و تمام کارهایمان بر اساس برنامه منظمی محقق شود.

 

حضرت آیت­الله نوری همدانی ادبیات را از دیگر مسائلی دانست که طلاب بایستی به آن اهمیت بسیار دهند و گفت: نکته دیگر، مبحث ادبیات است که مورد تأکید بسیار است؛ ادبیات پایه و اساس بوده و اگر کسی در این زمینه ضعیف باشد، به جایی نخواهد رسید و صرف و نحو عربی را باید بسیار کامل خواند و دانست، تا اهل قلم و بیان باشیم و این­ها پایه ها و اصولی است که در زندگی ما بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

 

اهمیت بسیار نهج البلاغه

 

این مرجع تقلید با اشاره به اهمیت نهج­البلاغه اظهار داشت: نهج­البلاغه یکی از کتبی است که باید بعد از قرآن کریم با آن آشنا باشیم؛ کتابی با این متانت، جامعیت، فصاحت و بلاغت، بعد از قرآن نداریم و امام خمینی(ره) در اوایل وصیت­نامه­اش فرمودند ما افتخار می کنیم که نهج البلاغه که حاوی همه گونه مطالب لازم است، از پیشوایمان امیر المؤمنین(ع) است.

 

تولیت مدرسه علمیه امام مهدی موعود(عج) با اشاره به خطبه 184 نهج­البلاغه ابراز داشت: خطبه 184 نهج­البلاغه درباره متقین است و هر انسانی باید سرمایه­ای داشته باشد و بر پایه و اساس آن سرمایه زندگی کند.

 

ایمان و علم و تقوا سرمایه های طلاب

 

استاد برجسته درس خارج حوزه­های علمیه به سرمایه­های طلاب اشاره کرده و گفت: سرمایه طلاب در ابتدا، ایمان و عقیده در سر حد یقین است؛ به اندازه یقینمان، ایمانمان کامل است که در صورت تردید و شبهه مردم، ما باید پاسخگوی آن­ها باشیم و سرمایه دیگر طلاب، علم است و هر قدر پیشرفت طلاب در علم بیشتر باشد، به همان اندازه، سرمایه­مان کامل­تر است.

 

وی درباره اهمیت تقوا خاطرنشان کرد: دیگر سرمایه طلاب، تقواست که بر طبق صفات متقین است که همام از حضرت علی(ع) درخواست کرد که به توصیف متقین بپردازد؛ در ابتدا آن حضرت جواب مختصری دادند و همام قانع نشد که آن حضرت نسبت به آن پاسخ،  هفتاد صفت برای متقین ذکر کردند؛ چرا که تقوا مقام بسیار بالایی است.

 

حضرت آیت­الله نوری همدانی با اشاره به بخشی از خطبه همام اظهار داشت: در ابتدای این خطبه حضرت فرمودند خداوند مردم را آفریده و از طاعت مردم بی­نیاز می­باشد و معصیت آن­ها به خداوند ضرر و منفعتی نمی­رساند؛ در بخش بعدی این خطبه نکته­ای وجود داشته و اشاره دارد که خدا برای هر موجودی، یک حد و موقعیتی معین کرده است و در عالم خلقت، هیچ موجودی از حد و مرزی که خدا معین کرده، خارج نیست.

 

این مرجع تقلید درباره کامل بودن نظام آفرینش ابراز داشت: در قرآن، روایات، ادبیات و در میان فلاسفه بحثی وجود دارد که نظام خلقت، احسن و اکمل نظام­ها است؛ یعنی خداوند عالم را طوری آفریده و نظامی کاملتر از نظام عالم آفرینش وجود ندارد و خدا عالم را به احسن، اتقن و اکمل نظام آفریده است.

 

نظام عالم احسن نظام است/در خلقت خدا نقصان و ناهمگونی وجود ندارد

 

تولیت مدرسه علمیه امام مهدی موعود(عج) با بیان اینکه نظام عالم احسن نظام است؛ خاطرنشان کرد: اگر نظامی بهتر از نظام این عالم بود، خداوند می­دانست؛ و اگر نداند جهل لازم می­آید و خدا از جهل منزه است و اگر نظامی بهتر بود، خدا می­توانست آن را خلق کند و اگر نمی­توانست، عجز لازم می­آید و خداوند قدرت بر همه چیز دارد و عجز در ساحت خدا راه ندارد، درصورتی که می­دانست و می­توانست و بهتر بود، خداوند متعال آن را ایجاد می­کرد؛ در صورتی که پروردگار ایجاد نمی­کرد، بخل لازم می­آید و خداوند فیاض است و بخل به ساحت مقدس خداوند راه ندارد؛ با توجه به اینکه خداوند متعال از جهل، عجز و بخل منزه است، پس نظامی که ایجاد کرده، احسن نظام می­باشد.

 

وی با اشاره به اینکه در خلقت خدا نقصان و ناهمگونی وجود ندارد، گفت: اگر کسی به عالم نگاه و اعتراضی کرد، دید او درست نیست؛ در قرآن کریم اشاره شده است که در خلقت خدا نقصی دیده نمی­شود و در خلقت پروردگار متعال چیزی فوت نشده است و نقصان، کمبود و ناهمگونی وجود ندارد و آیات قرآن، روایات، فلسفه، ادبیات نیز در این باره وجود دارد.

 

حضرت آیت­الله نوری همدانی ابراز داشت: حضرت علی(ع) در ادامه این خطبه و علمای بزرگ نیز بر این نکته تأکید دارند که طلبه بایستی تهجد داشته باشد و در صورتی که تهجد و نماز شب ندارد، معلوم است که از لحاظ صفاتی در او کمبود وجود دارد.

 

آثار و برکات نماز شب

 

این مرجع تقلید به آثار و برکات نماز شب پرداخت و گفت: در روایات فراوانی درباره آثار و برکات نماز شب فرموده­اند که نماز شب سبب برکت، توفیق، صلاح و سعادت، سلامت، دور­کردن مرض، پرنور شدن چشم، فراوان شدن روزی و بخشایش گناهان می­شود و در روایات 25 فایده برای نماز شب ذکر شده است.

 

تولیت مدرسه علمیه امام مهدی موعود(عج) با اشاره به بخش دیگری از خطبه متقین اظهار داشت: حضرت علی(ع) در ادامه در تجسم حالات متقین می­فرمایند شب­ها در پیشگاه پروردگار قرآن را تلاوت می­کنند و با خواندن آن، حزن و اندوه در دل آن­ها مجسم می شود؛ چرا که آن مقامی که برای متقین ذکر شده است، شاید نداشته باشند و دوای دردهای خود را از قرآن جست و جو می­کنند و وقتی آیات قرآن را تلاوت می­کنند، گاهی به تشویق، بهشت و نعمت­های پروردگار می­رسند و دل­های آن­ها پرواز می­کند و یقینشان به حدی کامل است که بهشت جلوی دیدگان  آن­ها مجسم می­شود و گاهی که به آیات جهنم برخورد می­کنند، به علت کامل بودن یقینشان، مثل این است که جهنم را در جلوی چشمان خود می­بینند و  انگار صدای شعله­ها و همهمه­های جهنم در گوش آنها طنین­انداز است و آن­ها در پیشگاه پروردگار به عنوان رکوع خم شده­اند و چهره­ها و زانوهای خود را به زمین فرش کرده و از خدای متعال می­خواهند که آن­ها را از آتش جهنم نجات دهد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: طلاب عنایت بسیاری به نهج­البلاغه داشته و آشنا باشند که تمامی مطالب لازم ما در آن وجود دارند و اگر می­توانند آن را حفظ کنند./822/پ202/ج

ارسال نظرات