رحمت در وحدت کلمه و عذاب در جدایی و تفرقه است
حجتالاسلام عباس خادمیان، عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره تأکید بر وحدت کلمه در مبانی اسلامی، گفت: خداوند به پیامبر اکرم(ص) میفرمایند «ای پیامبر، تو را به رسالت رساندیم برای همه مردم»، یعنی از جهت منطقه، جغرافیا، نژاد و زمان اطلاق دارد و گسترش اسلام در تمام تاریخ، در همه مناطق و سرزمینهای مختلف مورد نظر بوده است.
این کارشناس دینی با بیان اینکه تمامی زمانها و سرزمینها متعلق به خدا است و برای خالقیت او تفاوتی ندارد که همه انسانها تحت هدایت و ربوبیت او هستند، اظهار داشت: میتوان براساس این مسأله یک وحدت استراتژیکی و مبنایی را قائل شویم و البته از جهت شخص پیامبر اکرم(ص) نیز این موضوع قابل مداقه است که نگاه آن حضرت در جاهای مختلف تنها به عرب یا عجم یا قومیت دیگری نبوده است و با همه مردم به یک صورت رفتار میکردهاند.
رحمت در وحدت کلمه و عذاب در جدایی و تفرقه است
عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان درباره حرکت در مشی وحدت گفت: تأکید پیامبر گرامی اسلام(ص) بر وحدت برگرفته از آیات قرآن مجید است؛ در روایت اهل سنت نیز آمده است که پیامبر(ص) تأکید میکنند که رحمت در وحدت کلمه و در کنار هم بودن و عذاب، در جدایی و تفرقه است؛ بنابراین اگر کسی خود را معتقد و متعهد به پیامبر اکرم(ص) بداند، به طور مسلم بر وحدت تأکید میکند و بر مشی وحدت حرکت خواهد کرد.
حجتالاسلام خادمیان با اشاره به اختلافات و زیانهای تفرقه اظهار داشت:با نگاه کلان به جریان تاریخی و جریانی که بعد از پیامبر اکرم(ص) اتفاق افتاد، در مییابیم و هر عقل سلیمی نیز به این مسأله اذعان دارد که این تفرقهها، بغضها و کینهها در طول تاریخ توسط شیاطین ایجاد شده و زیانهای بزرگ و خطرناکی را در فضای بشریت و جامعه اسلامی به وجود آورده و بشریت را به سقوط کشانده است.
چنگ زدن به ریسمان الهی عنصری نقش آفرین در وحدت
این کارشناس دینی به وحدت کلمه اشاره و خاطرنشان کرد: وحدت کلمه، دقت کردن به اهداف عالیه اسلام و مبانی وحدت در این دین است؛ خدا، پیامبر و قرآن تأکید بر وحدت کلمه دارند و چنگ زدن به ریسمان الهی از عناصر نقشآفرین در وحدت است.
وی ابراز داشت: همانطور که در بین دو نفر، اختلاف سلیقه وجود دارد، در جامعه و گروهها نیز این گونه است؛ اگر اصول و مبانی وحدتبخش مورد نظر قرار گیرد، جامعه اسلامی به وحدت میرسد و از این زیانهایی که تمام بشریت را درگیر خود کرده است، نجات خواهد یافت.
دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه و حکمرانی هستند
عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان در ادامه به تبیین رابطه اسلام و وحدت پرداخت و گفت: اگر نخبگان جهان اسلام، اندیشمندان و دلسوزان نبوت، رسالت و قرآن و کلمه لا اله الا الله، خوب بیندیشند، متوجه خواهند شد که هستی جهان اسلام به وحدت گره خورده است و خواهند دانست که دشمنان هستی اسلام را نمیخواهند و به دنبال ایجاد تفرقه و حکمرانی بر مسلمانان هستند.
حجتالاسلام خادمیان با بیان اینکه منبع و مبادی اختلافات امروز با اندیشههای شیطانی ارتباط دارد، اظهار داشت: شیطان تفرقه میاندازد و اگر اختلافهایی که در جهان اسلام مثل جریان داعش و اختلافات موجود در کشورهای اسلامی و خاورمیانه وجود نداشت، بین امت اسلامی به این مقدار تزلزل و رخنه ایجاد نمیشد.
دامن زدن به اختلافات سبب شادمانی دشمنان میشود
این کارشناس دینی با اشاره به اینکه دشمنان از اختلاف بین مذاهب شادمان میشوند، خاطرنشان کرد: اندیشمندان و نخبگان و مراجع از جمله حضرت آیتالله سیستانی به وحدت توجه دارند، اما برخی دیگر به اختلافات دامن میزنند که باید گفت که این اختلافات سودی برای جهان اسلام چه شیعه و چه سنی و چه فرق دیگر، نخواهد داشت و شیاطین و در رأس آنها یهود، از این موضوع شادمان میشوند.
نباید اختلافها در صحنههای عمومی مطرح شود
عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان درباره توسعه وحدت بین ادیانی توضیح داد: گفتمان وحدت نه تنها بین جهان اسلام، بلکه بین جهان اسلام و دلسوزان دیگر ادیان نیز باید مطرح شود و در جهان بشریت گسترش یابد.
حجتالاسلام خادمیان با بیان اینکه نباید اختلافات و تفرقهها در صحنههای عمومی مطرح شود، اظهار داشت: همه ادیان، اقوام و فرقهها برای خود مباحثی دارند و مطرح میکنند، اما اینکه اختلافات علمی و تخصصی در صحنههای اجتماعی ورود پیدا کند و در بین عوام مطرح شود، از مسائلی نادرستی است که میتواند به عنوان تفرقهانگیزی به حساب آید.
پرداختن به اختلافات از قراین و شواهد تفرقه است
این کارشناس دینی با ابراز تأسف از اینکه در مجالس مختلف به اختلافات پرداخته میشود، افزود: هر آنچه که بنیه اسلامی را تضعیف میکند، از قراین و شواهد تفرقه است.
وی با بیان اینکه در فضای عمومی و رسانهای نباید به تفرقه پرداخت، ابراز داشت: اگر این اختلافات نبود، بسیاری از مشکلات جهان اسلام بر طرف میشد./822/ت302/ی