۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۷
کد خبر: ۲۳۹۰۴۷
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه:

مسأله وحدت با بصیرت جامعه رابطه مستقیم دارد

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم وحدت را آرمان تمام علمای اندیشمند اسلام دانست و گفت: تبدیل تهدید گروه های تکفیری در جهان اسلام به فرصت، تنها با سعی در شناساندن آنها و افزایش بصیرت در جامعه اسلامی امکان پذیر است.
حجت‌الاسلام عباس رفعتي، مدير مرکز تخصصي حقوق و قضاي اسلامي
حجت الاسلام عباس رفعتی رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، وحدت را آرمان تمام علمای اسلام دانست و گفت: تنها امام خمینی(ره) خواهان دستیابی به وحدت بین مسلمانان نبود بلکه تمام علمای گذشته و حال دلسوز اسلام، پیگیر تحقق این اصل مهم بوده اند.
 
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم ادامه داد: آثار وحدت امت اسلامی بسیار فراوان است؛ به این خاطر در یک قرن اخیر مورد هجمه دشمنان دین به ویژه انگلیس خبیث قرار گرفته است؛ انگلیس همواره به دنبال ایجاد تفرقه در امت اسلام بوده و تلاش زیادی برای عدم تحقق وحدت و ایجاد اختلاف بین امت اسلامی انجام داده است.
 
حجت الاسلام رفعتی ایجاد فرقه های جدید از قرن پیش را یکی از راهکارهای انگلستان به منظور ایجاد اختلاف بین مذاهب اسلامی عنوان کرد و افزود: متأسفانه آنها در این کار موفق بودند و توانستند در بین اهل سنت فرقه تکفیری وهابیت را ایجاد کنند؛ در شیعیان هم فرقه های تند رویی را ایجاد کردند که گویا هیچ دغدغه ای جز جنگ بین مذاهب شیعه و سنی را در سر نمی پرورانند.
 
وی اظهار داشت: فعالیت فرقه های انگلیسی تلاش بزرگان دین در ایجاد وحدت امت اسلام را بی نتیجه گذاشت و امروز فرقه های تکفیری به ویژه در بین اهل سنت به خیال حرکت در راه خوشنودی خداوند متعال اما در اصل برای مزدوری از انگلیس برای تفرقه تلاش بیشتری از خود نشان داده اند.
 
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم آگاهی بخشی و بصیرت افزایی در میان امت اسلامی و تبیین آثار مخرب گروه های افراطی و تکفیری را یکی از راهکارهای جلوگیری از نفاق بیشتر بین جامعه اسلامی دانست و ابراز کرد: تبدیل تهدید گروه های تکفیری در جهان اسلام به فرصت تنها با سعی در شناساندن آنها و بیدار کردن جامعه اسلامی امکان پذیر است.
 
حجت الاسلام رفعتی گروه های تکفیری را در صراط کفر دانست و ضمن صهیونیست خواندن آنها گفت: اینها مسلمان صهیونیست هستند همان گونه که یهودی و مسیحی صهیونیست داریم.
 
وی در تبیین روش های مقابله با جریانات تندرو مسلمان اظهار تصریح کرد: روش های هدایتگری برای جریان های تکفیری تأثیر گذار نیست؛ کافر و کافر حربی از هم متمایزند؛ گروهک هایی که به جنگ با مسلمانان بر می خیزند کافران حربی هستند که باید با آنها جنگید، گر چه شیوه و سنت پیامبر اکرم (ص) و امیر المومنین (ع) قبل از کشیدن شمشیر به منظور آغاز جنگ باز هم هدایت بوده است.
 
رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای حوزه علمیه قم ادامه داد: در مقابل خود بدنه اصلی گروه های تکفیری راهی جز جنگ نیست و اینان کسانی هستند که کشتار وحشیانه انجام می دهند؛ اما کسانی که هوادار هستند و مظلوم و مغفول واقع شده اند باید با تبیین درست، آگاه بخش و بصیرت افزا آنان را هوشیار کنیم و از ارگان ها و نهادهای خاصی که در ایران هستند و نقش کلیدی، اصلی و راهبردی دارند کمک بگیریم.
 
حجت الاسلام رفعتی نقش امروز مجمع جهانی تقریب را نسبت به گذشته دو چندان دانست و اظهار داشت: برگزاری همایش و دعوت از چهار نفر، کار قدیم بود؛ امروزه با هجمه وسیعی که نسبت به وحدت جهان اسلام وارد شده است، باید نهادهایی مانند مجمع تقریب یک فعالیت وسیعی در کل کشورهای اسلام انجام دهند.
 
وی افزود: به واسطه ضربه ای که به واسطه گروه های تکفیری بر پیکر اسلام وارد شده است، تمام فرق بیدار شده اند و تنها فعالیت مفیدی که مجامع تقریبی می توانند انجام دهند ایجاد و تدوین راهبرد رسیدن به وحدت است تا تمامی مسلمانان با یاری خداوند با انجام این راهبرد مدون به نتیجه که همان وحدت جامعه اسلامی است دست یابند./836/ت302/ج
ارسال نظرات