۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۹
کد خبر: ۲۳۸۹۷۱
امام جمعه سابق ایرانشهر:

تشیع لندنی در پی سکولار کردن تفکر شیعی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه سابق ایرانشهر با اشاره به جریان افراطی تشیع لندنی گفت: دشمنان در شبکه های ماهواره ای با صرف هزینه های فراوان به دنبال این مطلب هستند که شیعیان نباید در مسائل سیاسی کشور ورود کنند.
تشیع لندنی در پی سکولار کردن تفکر شیعی است
حجت الاسلام محمد جواد عبداللهی امام جمعه سابق ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا وحدت را جدای از مسایل شرعی اسلامی از دلایل عقل توصیف کرد و گفت: غار نشینان در هزاران سال پیش به منظور محفوظ ماندن از آسیب های طبیعی و دفاع در برابر دشمنان با شرط عقل با هم متحد می شدند.
 
امام جمعه سابق ایرانشهر لازمه رسیدن به اهداف اسلامی را وحدت دانست و ادامه داد: اسلام آن گونه وحدت را مورد توجه قرار داده است که عدم دستیابی به این مهم را از بین رفتن هیمنه و ابهت جامعه ایمانی می داند.
 
حجت الاسلام عبداللهی پدیده اختلاف و افتراق بین مذاهب اسلامی را شوم و دارای عوامل متعددی عنوان کرد و افزود: توطئه دشمنان که مهمترین دلیل اختلافات بین مذاهب اسلامی است در کنار جهالت بخشی از مسلمانان باعث می شود که دشمن راحتتر به خواسته های خود دست یابد.
 
وی اظهار داشت: یکی دیگر از عوامل اختلاف در جوامع اسلامی نگاه بدبینانه پیروان مذاهب نسبت به یکدیگر است که به اصل جهالت بر می گردد؛ طالبان، القاعده، داعش، وهابیت و سلفیت از رها کردن شرع و چسبیدن به جهالت حاصل شده است.
 
امام جمعه سابق ایرانشهر تبلیغات دشمنان را باعث بدبینانه تر شدن نگاه های سیاسی و مذهبی دانست و تصریح کرد: نگاه بدبینانه به مذهب تشیع در سالیان اخیر به علت تبلیغات دشمن، حرکات نابخردانه بعضی بدون توجه به سیره علمی و عملی ائمه اطهار به ویژه در این عصر که شیعه دارای قدرت و حکومت است تشدید شده است.
 
حجت الاسلام عبداللهی درباره نگاه بدبینانه دیگر مذاهب اسلامی به اهل تسنن گفت: مذاهب اسلامی با نگاهی بدبینانه تصور می کنند، وهابیت به همراه سلفیت دایره ای به اندازه کل اهل سنت را تشکیل داده اند و در این راستا مذاهب شافعی، حنفی و مالکی نیز قربانی این نگاه بدبینانه می شوند.
 
وی وجود افراطی گری در عمل و نظر را آسیب رسان به جامعه اسلامی توصیف کرد و ادامه داد: توطئه های دشمن به اندازه افراطی گری گروه های اسلامی به این آیین مقدس آسیب نمی رساند؛ در کنار این نیز بعضی از اهل تشیع ضمن نتیجه گیری از حرکات این گروه ها، اتحاد با دشمنان اهل بیت(ع) را ممکن نمی دانند و لازمه ایجاد وحدت را برگشت از اعتقادات شیعی خود توصیف می کنند.
 
امام جمعه سابق ایرانشهر با اشاره به پیروی مذاهب اسلامی از بزرگان و نخبگان مذهب خود اظهار داشت: دشمنان جهت دستیابی به منافع تفرقه افکنانه خود نخبگان شیعه و سنی را مورد استفاده قرار می دهند و در مواردی که بتوانند پیروز شوند نسبت به انحراف آحاد جامعه اسلامی به موفقیت رسیده اند.
 
حجت الاسلام عبداللهی افزود: نگرانی من که بیشترین وقتم را در مناطق اهل سنت می گذرانم و افرادی همچون بنده امروز نسبت به زمان پیروزی انقلاب اسلامی یا حتی یک دهه قبل بیشتر است؛ به رغم سرمایه گذاری های کلان نشانه های تفرقه در جوامع اسلامی بیشتر شده است زیرا دشمن تأثیر وحدت را احساس کرده و تنها راه جلوگیری از شکست خود را در ایجاد تفرقه در مجامع اسلامی می داند.
 
وی اتحاد مسلمانان در کشورهای سوریه، لبنان، افغانستان و یمن را ستود و با انتقاد از جاهلیت مدرن بین اهل تشیع و تسنن گفت: دشمن به استفاده از جاهلیت مدرن بین مذاهب اسلامی امید بسته و کسانی که در این راه دستاویز دشمن می شوند فعالیت های تقریبی را از بین برده و زمینه ساز اختلاف و تشتت در جامعه اسلامی می شوند.
 
امام جمعه سابق ایرانشهر ادامه داد: دشمنان خیلی بیشتر از مسلمانان در شبکه های ماهواره ای و مجازی حضور دارند و در سرمایه گذاری ها خود در مناطقی حاضرند مجالس شیعی را به دست گرفته، تمام محرم و صفر را شام بدهند و سخنرانی کنند و بگویند که شیعیان نباید به سیاست، کاری داشته باشند و در کنار آن می بایست برای زنده نگه داشتن مذهب شیعه، قمه بزنند زنجیر تیغ دار بزنند و صورت و بدن خود را زخمی کنند.
 
حجت الاسلام عبداللهی با تقدیر از اتحاد و اختلاط پیروان مذاهب تشیع و تسنن در مناطق مختلط ایران اظهار داشت: روند رو به رشد سلفی گری به ویژه در حوزه های علمیه اهل سنت خطرناک است؛ در سازماندهی حوزه های علمیه حتی با وجود کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی نتوانستیم حوزه های تسنن را همانند حوزه های علمیه تشیع به مراکز علمی و فرهنگی به منظور گسترش تقریب تبدیل کنیم.
 
وی از ورود تفکرات سلفی گری در اهل تسنن و تفکر ضد وحدت و تقریب در اهل تشیع به حوزه های علمیه ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: در حالی که ورود سلفی گری به حوزه های علمیه اهل سنت محسوس است تفکرات ضد وحدت در قشر جوان حوزه علمیه تشیع در حال شکل گیری است.
 
امام جمعه سابق ایرانشهر در پایان، مسؤولیت اهل تشیع را نسبت به اهل سنت در رسیدن به وحدت در جامعه اسلامی بیشتر ارزیابی کرد و ابراز داشت: شیعیان پیروان امامی هستند که به خاطر حفظ وحدت جامعه اسلامی و لطمه نخوردن به دین حقش را مطالبه نکرد؛ حال اهل رسانه باید این مسؤولیت را به دوش بگیرند که با روشنگری بر حساسیت مسؤولان در برابر حرکات تفرقه افکنانه بیافزایند./836/ت302/ج
ارسال نظرات