۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۸
کد خبر: ۲۳۸۶۷۲
استاد حوزه و دانشگاه تبیین کرد؛

خوش‌بینی راهکاری مؤثر در تعامل اجتماعی

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه، خوش بینی را راهکاری مؤثر در تعاملات و مناسبات میان افراد دانست و گفت: اگر نسبت به دیگران، افکار مثبتی داشته باشیم، رابطه دوستانه ما زیباتر خواهدشد و این نوع نگاه موجب کمک به دوستان و همنوعان می‌شود و در نهایت سبب رضا و خشنودی خداوند است.
اخلاق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، صدیقه سلیمانی، استاد حوزه و دانشگاه، امروز بعد از ظهر در برنامه‌ «تانیایش» شبکه پنج صدا و سیما، خوف از خدا را مایه نشاط روحی دانست و اظهار داشت: خوف حقیقی همان خشیت الهی است که در روایات از آن تقدیر شده است اما ترس از غیر خدا، مجازی و غیر حقیقی می‌باشد.

 

وی به آثار خشیت الهی در آخرت اشاره کرد و گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید «أَلا إِنَّ أَوْلِیَاء اللّهِ لاَ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلاَ هُمْ یَحْزَنُونَ»؛ آگاه باشید که دوستان خدا بیم ندارند و اندوهگین نمى‏شوند.

 

سلیمانی ابراز کرد: انسان می‌تواند با بررسی و شناسایی احساساتش در تعاملات اجتماعی و خانوادگی بر خشم و غضبش مسلط باشد و صبر و حوصله‌اش را افزایش دهد.

 

وی خوش بینی را راهکاری مؤثر در تعاملات و مناسبات میان افراد دانست و یادآور شد:  ممکن است در تعاملات خانوادگی یا دوستانه، احساس منفی سوءظن در ما به وجود ‌آید و به دنبال آن، کینه توزی و آشفتگی در ذهن ما شکل ‌بگیرد.

 

استاد حوزه و دانشگاه، القای افکار خوب را سبب آرامش انسان و دوری از وسوسه‌های شیطان خواند و خاطرنشان کرد: اگر نسبت به دیگران، افکار مثبتی داشته باشیم، رابطه دوستانه ما زیباتر خواهدشد و این نوع نگاه موجب کمک به دوستان و همنوعان می‌شود و در نهایت سبب رضا و خشنودی خداوند است.

 

وی در ادامه برخورد پسندیده و مناسب را موجب تأثیر گذاری امر به معروف و نهی از منکر دانست و ابراز کرد: احساس درونی شخص آمر به معروف در میزان تأثیر گذاری بر مخاطبان بسیار مؤثر است چنان که اگر با احترام و از روی محبت و مهربانی بیان شود بیشتر مورد پذیرش واقع خواهد شد.

 

استاد حوزه و دانشگاه، سعه صدر را موجب رفع کدورت‌ها عنوان کرد و گفت: کدورت‌های ناشی از عدم مدیریت صحیح احساسات سبب می‌شود که بعضی خانم‌ها با اقوام، از جمله خانواده همسر خود قطع رابطه کنند و امکان دارد نفس انسان ارتباط مجدد را غیرممکن جلوه ‌دهد در حالی که اگر انسان با قصد قربت برای برقرای دوباره ارتباط تلاش و استقامت کند، خداوند نیز در این راه به او کمک می‌کند.

 

سلیمانی در پایان توکل به خدا و استقامت در برابر مشکلات را زمینه ساز عنایات ویژه خداوند به بندگان دانست و افزود: خداوند در قرآن می‌فرماید «إِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلائِکَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتی کُنتُم توعَدونَ»؛ به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل می‌شوند که: «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است»./908/پ202/س

ارسال نظرات