۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸
کد خبر: ۲۳۵۹۳۸
حجت الاسلام رفیعی:

مسؤولیت پذیری از فساد جلوگیری می کند/ افراد نسبت به آینده سیاسی کشور بی تفاوت نباشند

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام رفیعی مسؤولیت پذیری را راهکار جلوگیری از فساد دانست و گفت: اگر هر فرد در جامعه مسؤولیت پذیر باشد، هیچ فساد و خطایی در جامعه صورت نمی گیرد؛ افراد جامعه نمی توانند در مسأله آینده سیاسی کشور بی تفاوت باشند.
حجت الاسلام محمد ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا، حجت الاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی، امشب در جمع عزاداران شبستان امام خمینی(ره) در حرم حضرت معصومه(س) به تبیین راهکارهای جلوگیری از فساد پرداخت.

 

وی مسؤولیت پذیری را راهکار جلوگیری از فساد دانست و گفت: اگر هر فرد در جامعه مسؤولیت پذیر باشد، هیچ فساد و خطایی در جامعه صورت نمی گیرد.

 

این مبلغ دینی با بیان این که مردم در برابر مسؤولیت سه دسته هستند، افزود: برخی مسؤولیت پذیر هستند، عده ای مسؤولیت گریز بوده و در مقابل هیچکس وظایف خود را انجام نمی دهند، برخی نیز نسبت به مسائل پیرامون خود بی تفاوت هستند.

 

وی با اشاره به این که مسؤولیت پذیری امری است که از سوی خداوند نیز مورد تأکید قرار گرفته است، اظهار داشت: مسؤولیت از کلمه سؤال گرفته شده و سه رکن دارد، رکن نخست آن سائل و پرسشگر است، ارکان بعدی نیز عبارت از مسؤول و موضوع سؤال هستند.

 

حجت الاسلام رفیعی انواع مسؤولیت در قرآن اشاره کرد و ادامه داد: قرآن در برخی از تعبیرات خود مانند این که « انسان بر تمام کارهای خویش مسؤول است» مسؤولیت را به طور کلی بیان کرده و در برخی از آیات به مسؤولیت انسان در قبال چشم، گوش و خویشاوندان که موارد جزئی بوده، اشاره کرده است.

 

وی با اشاره به مسؤولیت های جزئی انسان از دیدگاه قرآن، ابراز داشت: خداوند در روز قیامت از ارتباط با خویشاوندان، استفاده های گوناگون از چشم، گوش و قلب، عهد و زنده به گور کردن دختران در زمان جاهلیت از انسان ها سؤال می کند، مراد از سؤال قلب، پرسش از کینه و کدورت هایی است که انسان به درون خویش را داده است.

 

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی با بیان این که انسان باید پایبند به مسؤولیت های خود باشد، بیان داشت: انسان باید مسؤولیت های دینی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی خود را به خوبی انجام دهد، افراد جامعه نمی توانند در مسأله آینده سیاسی کشور بی تفاوت باشند، به عنوان مثال اگر کسی بگوید من رأی نمی دهم و شخصی نادرست روی کار بیاید، او باید در قیامت جوابگو باشد.

 

وی با اشاره حدیثی قدسی خطاب به حضرت آدم، خاطرنشان کرد: خداوند می فرماید که انسان وظیفه دارد به عبادت و بندگی خداوند بپردازد، در مقابل خداوند نیز جزاهای خیر را برای انسان حفظ می کند؛ باید حس مسؤولیت پذیری را در جوانان زنده کرد.

 

حجت الاسلام رفیعی در پایان گفت: انسان ها باید بسیار دعا کنند، حتی اگر شرایط اجابت وجود نداشت، این عمل باید تکرار شود تا حسنات آن برای قیامت انسان ذخیره شود، خداوند به حضرت آدم فرمود آنچه برای خودت می پسندی برای مردم نیز همان را بپسند؛ بنابرای برای جلوگیری از فساد شناختن، پذیرفتن، و انجام دادن مسؤولیت نیاز است./1323/ پ2020/ب6

ارسال نظرات