۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸
کد خبر: ۲۳۰۶۶۶
استاد حوزه علمیه بابل:

مبلغان دینی فضیلت کتاب و کتابخوانی را برای مردم بازگو کنند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه بابل به نقش مبلغان دینی در تقویت فرهنگ کتابخوانی در جامعه گفت: مبلغان باید در منابر و خطابه های خود فضیلت کتاب و کتابخوانی را برای عموم جامعه به خوبی بازگو کنند.
استاد حوزه علميه بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام سید حسین ابراهیمیان، مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های منطقه سه کشور امروز در جمع فرهنگیان بابل، توجه به کتابخوانی و اهمیت دادن به کتاب را موجب ارتقای سطح فکری و فرهنگی جامعه عنوان کرد و گفت: یکی از مهم ترین عوامل درمان بیماری های روحی و روانی مطالعه ی کتاب است.

 

وی ادامه داد: کتاب یکی از بهترین درمان کننده های بحران های روحی و روانی است زیرا انسان با خواندن کتاب سطح آگاهی های خود را بالا می برد و دنیا را فراتر از محدوده و دریجه فکری محدود گذشته خواهد دید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه به توصیه دانشمندان برای مطالعه دست کم دو صفحه کتاب قبل از خواب شبانه اشاره  و خاطرنشان کرد: کتاب از بزرگترین و شگفت انگیزترین اختراعات بشر در تاریخ است، زیرا همه آنچه که از علوم و معارف در تاریخ به ما رسید، همه فرهنگ ها و تمدن هایی که تا به امروز وجود داشت به برکت کتاب است.

 

وی با طرح پرسشی با این مضمون که چرا برخی از این مهربان ترین و بی آزارترین دوست گریزان و فراری هستند، اذعان داشت: کتاب را یار مهربان خواندند زیرا کتاب در مقابل دادن آگاهی های گسترده و باز کردن دریچه های بزرگ فکری از انسان توقعی ندارد.

 

حجت الاسلام ابراهیمیان به اهتمام مقام معظم رهبری در خصوص کتاب و کتاب خوانی پرداخت و گفت: بازدید هر ساله مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب و مطالعه کتاب های زیاد و تقریر و تقریظ ایشان بر جدیدترین کتاب های منتشر شده نشان از علاقمندی ایشان به کتاب دارد و به همین دلیل باید این سیره رفتاری ایشان برای ما الگو باشد.

 

وی به اهتمام نماینده فقید ولی فقیه در مازندران بر اهمیت کتابخوانی و ساخت یکی از بزرگترین کتابخانه های مازندران اشاره کرد و افزود: مرحوم آیت الله روحانی(ره) با آن همه سختی ها بزرگترین کتاب خانه این استان را در شهرستان بابل با میلیون ها جلد کتاب و هزاران هزار عنوان کتاب راه اندازی کرد.

 

امام جمعه موقت بابل عدم استقبال شایسته از این کتابخانه را موجب تأسف و تاثر بیان و خاطرنشان کرد: این کتابخانه بزرگ و سرمایه عظیم در این شهر خاک می خورد و ما چندان اهل مطالعه و کتاب برای استفاده از این منبع بزرگ علمی نداریم.

 

وی ادامه داد: در روزهای عادی تنها چند نفر بیشتر به  کتاب خانه آیت الله روحانی بیشتر مراجعه نمی کنند و  تنها در فصل امتحانات تعدادی از نوجوانان برای استفاده از سالن مطالعه به این کتابخانه می آیند.

 

مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی مازندران به عوامل کتاب گریزی اشاره کرد و گفت: کتاب غذای روح انسان است و همانطور که انسان بیمار جسمانی دچار بی اشتهایی می شود انسان دارای بیماری روحی نیز اشتها به یادگیری را از طریق مطالعه کتاب از دست می دهد.

 

حجت الاسلام ابرهیمیان دومین دلیل کاهش میزان سطح مطالعه را کم کاری متولیان فرهنگ در جامعه عنوان و تصریح کرد: متأسفانه روحانیت و صاحب نظران جامعه در خصوص تبیین فرهنگ کتابخوانی کوتاهی کردند زیرا کم تر اتفاق افتاده است که ما گویندگان از فضیلت کتاب و کتاب خوانی برای مردم بگویند.

 

وی افزود: کتاب و کتاب خوانی هم سنگ با بقیه مستحبات دین و از با فضیلت ترین عبادات است.

 

این استاد حوزه علمیه بابل، سومین عامل کاهش سطح مطالعه را در جامعه عدم نیاز افراد به کتاب عنوان کرد و گفت: مردم فکر می کنند همه چیز را می دانند و احتیاجی به خواندن کتاب ندارند این فرد مانند بیماری است که از بیماری خود خبر ندارد به همین دلیل به پزشک نیز مراجعه نمی کند.

 

وی چهارمین عامل را در عدم مطالعه کتاب را عدم گیرایی بسیاری از کتاب ها بیان و خاطرنشان کرد: برخی نویسندگان آنقدر کتاب را پیچیده و خالی از لطافت و زیبایی می نویسند که جوان بعد از خواندن چند صفحه از آن دل زده می شود و کتاب را کنار می گذارد. /1313/پ202/ب1

ارسال نظرات