عدم رعایت قانون به چهره اسلام و تشیع ضربه میزند/ مدعیان از چراغ قرمز قانون عبور نکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهدی دانشمند استاد حوزه و دانشگاه بعد از ظهر امروز در ششمین روز مراسم مجمع عاشقان حضرت محسن(ع)که در حسینیه شهدای قم برگزار شد با بیان این که قانونگرایی و احترام به آن یکی از ستون های زندگی حسینی است، اظهار داشت: ما که مسلمان و پیرو اهل بیت(ع) هستیم باید قانون را بیشتر از دیگران رعایت کنیم.
وی به بیان خاطره ای در این زمینه از امام خمینی(ره)پرداخت و گفت: ایشان از گوشت گوسفندی که محل استقرارش در نوفل لوشاتو ذبح شده بود، نخورد به دلیل این که این کار خلاف قانون فرانسه بود و فرمود عدم رعایت قانون به چهره اسلام و تشیع ضربه می زند.
استاد حوزه دانشگاه به درسهایی که از این ماجرا می توان گرفت اشاره کرد و بیان داشت: این نشان می دهد چقدر امام به قوانین دیگر کشورها مسلط بودند، چقدر مردم دنیا و سیاستهای دنیا را می شناختند به همین دلیل هیچ گاه اشتباه نکردند.
حجت الاسلام دانشمند به تشریح شیوه برخورد امام(ره)با مسؤولان شوروی سابق که برای دیدار با ایشان آمده بودند پرداخت و گفت: یکی از آنها گفته بود من برای اولین بار مجبور شدم روی زمین بنشینم و در یک استکان ساده چای بنوشم؛ گورباچف به زیر دستان خود گفت این سیاست بازیها را رها کنید بروید ببینید امام خمینی(ره)زبا قلبهای مردم چه کرده است.
وی افزود: همه ما می گوییم پایبند به ولایت و پیرو امام(ره) و رهبر معظم انقلاب هستیم، این بزرگواران عدم رعایت قانون را حرام می دانند، پس چرا ما که مدعی هستیم از چراغ قرمز عبور میکنیم؟!
مشکلات ازدواج جوانان ناشی از عدم رعایت قوانین الهی در این زمینه است
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به قوانین قرآن در امر ازدواج، گفت: هرچند تورم تا حدودی سبب کاهش و تأخیر در ازدواجها شده است اما بیشتر از آن عدم رعایت دستورات اسلام و قرآن در این زمینه نقش دارد؛ اسلام می گوید در انتخاب سخت بگیر و در مراسم ازدواج آسان بگیر اما در جامعه ما برعکس آن عمل میشود.
حجت الاسلام دانشمند افزود: با سخت گیریها و فشارهایی که بر داماد می آورند باعث می شوند در همان ابتدای ازدواج تخم کینه و اختلاف کاشته شود؛ در انتخاب ها چون پدر طرف انسان خوبی است می گویند پس او نیز گزینه مناسبی است، چه بسیار افرادی که پدرانشان را باید بر روی چشم نگه داریم اما خودشان جهمنی هستند.
وی با اشاره به آیه«الْخَبِیثاتُ لِلْخَبِیثِینَ وَ الْخَبِیثُونَ لِلْخَبِیثاتِ وَ الطَّیِّباتُ لِلطَّیِّبِینَ وَ الطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّباتِ»گفت: این یعنی باید روی شخص عروس داماد تحقیق کنید؛ البته باید خانواده را نیز در نظر گرفت اما اصل ویژگیهای دو طرف است؛ افراط و سخت گیری بیجا در انتخاب نیز درست نیست، برخی دنبال فردی می گردند که اصلا وجود خارجی ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: معمولا تحقیقاتی که در ازدواجها صورت می گیرد به درد نمی خورد؛ ظاهر فرد، اطرافیانش و طرز صحبتش خیلی چیزها را مشخص می کند و معلوم می شود که فرد مناسبی برای ازدواج هست یا نه؟ به خصوص برای انتخاب دختر باید در مورد مادرش نیز تحقیق کنید زیرا مادران تأثیر زیادی بر روی تربیت دختران دارند.
ازدواجی که با تفکر نباشد دوام ندارد
حجت الاسلام دانشمند با اشاره به این که برخی جوانان در انتخاب همسر فکر خود را به کار نمی اندازند، گفت: جوانی می گفت من باید فقط با فلان دختر ازدواج کنم، از او پرسیدم چرا؟ گفت من او را به خوبی می شناسم فقط پنج سال با خودم دوست بوده است.
وی افزود: دختر به دروغ می گوید دانشگاه می روم می رود با پسران می گردد، کسی که به پدر و مادرش خیانت می کند در آینده به تو هم خیانت خواهد کرد؛ چنین ازدواجهایی اگر شکل بگیرد دوام ندارد و چند ماهه کارشان به طلاق کشیده میشود زیرا کسانی که سابقه دارند و با گناه به هم رسیدند با کوچک ترین اتفاقی به هم مشکوک می شوند.
برای داشتن یک ازدواج موفق به اهل بیت(ع)و شهدا متوسل شوید
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که اگر می خواهید زندگی خوبی داشته باشید به اهل بیت(ع)متوسل شوید، گفت: از امام رضا(ع)بخواهید در انتخاب همسر به شما کمک کند و یا حتی می توانید در این زمینه به شهدا نیز توسل کنید؛ چرا در اینترنت و سایتها دنبال همسر آینده خود می گردید، شما که به چشم خود اعتماد میکنید پس از ازدواج اگر فرد زیباتری پیدا کردید، چه می کنید؟!
حجت الاسلام دانشمند ادامه داد: من در منبرم همیشه حداقل یک شب از شهدا یاد می کنم، این کار برکات بسیاری دارد؛ روزی جوانی به من گفت پای منبر شما بودم که گفتید برای رفع گرفتاریهایتان به شهدا متوسل شوید؛ با وجود مشکلاتی که در راه ازدواج با فرد مورد علاقه ام وجود داشت، از شهید تورجی زاده خواستم که مرا در این زمینه کمک کند و با عنایت ایشان مشکل ازدواجم حل شد.
برای انتخاب همسر فکر خود را بر دل مقدم کنید
وی با بیان این که در ازدواج دنبال هم گِل باشید نه هم دل، گفت: انسان با یک حیوان هم می تواند همدلی کند اما اگر با همسر آینده خود سنخیت نداشته باشید نمی توانید زندگی خوبی داشته باشید حتی اگر سرتا پای زندگیتان از طلا باشد.
استاد حوزه و دانشگاه تکیه بر فکر را مهم تر از دل دانست و ابراز کرد: قرآن می فرماید«وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ»قانون قرآن این است که زندگی باید با فکر شروع شود نه با چشم و دل؛ یتفکرونهای قرآن فقط برای بحث ازدواج است.
حجت الاسلام دانشمند با اشاره به اهمیت قوانین الهی در زندگی، بیان داشت: اگر دنبال آسایش و آرامش در زندگی می گردید ببینید قوانین خدا چه می گوید، قرآن برای همه عرصههای زندگی قانون دارد و هرکس به آنها عمل نکند بیشک خودش ضرر خواهد کرد./928/پ201/ی