ارتقای مشارکت فرهنگی مردم با اجرای قانون امر به معروف
حجت الاسلام مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم با حضور در غرفه خبرگزاری رسا در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اشاره به تصویب طرح امربه معروف و نهی ازمنکر درمجلس اظهار داشت: شکی نیست که برای اجرا و احیای یک فریضه در جامعه باید قانونی وجود داشته باشد و گرنه هرج و مرج به وجود می آید و به صورت طبیعی فریضه اجرا نخواهد شد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به مسأله امر به معروف و نهی از منکر در فقه ابراز داشت: مسألهای که در فقه مطرح میشود و اهمیت دارد شرایط امر به معروف است که این حکم شرعی باید با چارچوب و شرایط خاصی اجرا شود و در اصل واجب بودنش کسی تردیدی ندارد.
حجت الاسلام مجتبی کلباسی با اشاره به مخالفت برخی از نمایندگان با قانون امربه معروف و نهی از منکر بیان داشت: در جامعه ما هنگامی که کاری به دولت واگذار میشود این گونه فرض میشود که مردم در این زمینه نقشی ندارند و این مسأله در امور فرهنگی معضل بزرگی محسوب میشود.
وی فرهنگ سازی را در زمینه امربه معروف ضروری خواند و تصریح کرد: با توجه به اهمیت قوانین و راهکارهای اجرایی مناسب در زمینههای فرهنگی، رهبر معظم انقلاب نیز تأکید دارند که امور فرهنگی در جامعه دولتی نشود و باید مردم دخالت کنند و گرنه قانون امربه معروف و نهی از منکر در عینیت جامعه تأثیر چندانی نداشته است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، پیدا شدن درک صحیح نسبت به امر به معروف در جامعه را نیازمند برنامهریزی فرهنگی دانست و افزود: در امور فرهنگی مسائل با قانون و اجبار حل نخواهد شد بلکه باید افکار، منشها و نگاههای جامعه اصلاح شود.
حجت الاسلام مجتبی کلباسی به قانون منع استفاده از ماهواره اشاره و اضافه کرد: در عین حالی که این قانون در برخی موارد استفاده شده اما مشکل ماهواره را در جامعه حل نکرده است؛ بنابراین باید در امور فرهنگی برنامهریزی فرهنگی داشته باشیم./908/پ201/س