۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳
کد خبر: ۲۲۹۸۲۵
با امضای بیانیه‌ای صورت گرفت؛

حمایت مؤسسات و گروه تبلیغی حوزوی از تصویب طرح امر به معروف در مجلس

خبرگزاری رسا ـ شماری از م‍ؤسسات فرهنگی ـ آموزشی و تبلیغی حوزوی با امضای بیانیه‌ای از تصویب طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی حمایت کردند.
امضاي طومار از سوي طلاب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شماری از مؤسسات فرهنگی ـ آموزشی و تبلیغی حوزوی از تصویب طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی حمایت کردند.

 

متن این بیانیه که در اختیار خبرگزاری رسا قرار گرفته آمده است:

 

متاسفانه با گذشت سی و پنج سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران یکی از اصول مهم بر زمین مانده قانون اساسی اصل هشتم می‌باشد که در طی این سالها هر جناح و گروه سیاسی چه در مجلس و چه در دولت بر سر کار آمده نسبت به این اصل بی‌توجه بوده و در تفصیل و تعیین حدود و ثغور آن تلاش مهمی نکرده است. این در حالی است که طبق بند اول اصل سوم قانون اساسی: «دولت‏ جمهور اسلامی‏ ایران‏ موظف‏ است‏ برای‏ نیل‏ به‏ اهداف‏ مذکور در اصل‏ دوم‏ (یعنی اصول دین و کرامت انسانی)، همه‏ امکانات‏ خود را برای‏ ایجاد محیط مساعد برای‏ رشد فضایل‏ اخلاقی‏ بر اساس‏ ایمان‏ و تقوی‏ و مبارزه‏ با کلیه‏ مظاهر فساد و تباهی به کار برد. بی‌شک یکی از راهکارهای مهم ایجاد محیط با فضیلت اخلاقی اقامه امر به معروف و نهی ازمنکر در جامعه می‌باشد.

 

عدم بیان شرایط، حدود و کیفیت امر به معروف در اصل هشتم قانون اساسی یکی از خلاءهای مهم اجرای این فریضه در جامعه است.

 

به نظر می‌رسد تشکیل نهادهایی مانند: ستاد امر به معروف و نهی از منکر و شورای امر به معروف و نهی از منکر در بسیج، نیز گره‌ای از این امر باز نکرده و نتوانسته آن گونه که شایسته و بایسته است این "واجب فراموش شده" را به یادها آورد.

 

عدم شفافیت در تعریف قانونی و حد و حدود امر به معروف و نهی از منکر یکی از دلایل کم توفیقی این نهادهاست. از سوی دیگر رفتارهای نامناسب برخی افراطیون دیروز و تفریطیون امروز –که در دامان دشمنان نظام پناهنده شده‌اند- این مفهوم ارزشمند و والا را تا حدودی خدشه‌دار نموده است.

 

در طول این سالها، بی‌توجهی به این فریضه تا جایی پیش رفته است که حتی تذکر لسانی برای آمران به معروف و ناهیان از منکر هزینه‌ساز می‌باشد! در چند سال اخیر به وفور شاهد اخبار جراحت و آسیب‌دیدگی و ضرب و شتم افراد متدین و به خصوص طلاب و روحانیون توسط عاملان منکر در جامعه بوده‌ایم که حتی در این مهم خون عده‌ای بی‌گناه نیز ریخته شد و در راه اقامه امر به معروف و برخورد با منکرات، شهد شهادت نوشیدند که نمونه اخیر آن شهادت طلبه فاضل و بسیجی علی خلیلی است که هنوز یک سال از شهادت او نگذشته است.

 

امروز در حالی برخی افراد نگران ناامنی در جامعه به بهانه امر به معروف و نهی از منکر هستند و برخی ناجوانمردانه مساله‌ای دلخراش را به این فریضه نسبت می‌دهند حال آنکه تا به امروز نا امنی‌ها از سوی عاملان منکر و علیه آمران به معروف بوده است. و اکثر مجروحین آن حوادث طلاب و روحانیونی بوده‌اند که با رعایت آداب و شرایط شرعی، اقدام به امر به معروف و نهی از منکر نموده‌ و با این حال مورد تعرض قرار گرفتند!

 

آیا این به حق است که مجرمین و کسانی که ناهنجاری ایجاد می‌کنند در امنیت باشند و کسی که وظیفه قانونی و شرعی خود را انجام می‌دهد در اضطراب و دلهره به سر ببرند؟ آیا ادامه این روند منجر به تسلط اشرار بر محلات و اماکن عمومی و ...؛ و نیز جری شدن مجرمان و گناهکاران نمی‌شود؟ و آیا نظم اجتماعی به مخاطره نمی‌افتد؟ آیا با پیش‌روی این وضع امنیت اخلاقی جامعه در معرض آسیب قرار نمی‌گیرد؟ آیا دولت محترم در قبال این امور وظیفه‌ای ندارد؟

 

پس از سالها، امروز نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در قالب طرحی راهکارهای اجرایی شدن اصل هشتم قانون اساسی را بررسی و در قالب قانون در حال تصویب آن هستند که در این باره باید گفت:

 

اولا: به جاست از این اقدام مجلس قدردانی و تشکر شود و به یقین این اقدام شایسته، مورد حمایت همه دلسوزان نطام و اسلام است و در این حمایت، طلاب و روحانیون که زخم خورده اقامه امر به معروف و نهی از منکر هستند، از هیچ تلاش و مساعدتی به مجلس محترم کوتاهی نخواهند کرد.

 

ثانیا: متاسفانه با شروع به کار مجلس برای تصویب این قانون هیاهوهایی از بعضی نهادها بلند شد که مشخص نیست برای چیست و ضابطه‌مند شدن امر به معروف نهی از منکر چه زیانی برایشان دارد؟ علی رغم این که همه نهادها درجمهوری اسلامی موطفند راه برای اجرای بهتر احکام شرعی باز کنند!

 

ثالثا: شایسته است مجلس محترم توجه نماید از آنجایی که این فریضه یک امر شرعی و فقهی می‌باشد حتی المقدور از توان علمی علما و اندیشمندان حوزه علمیه به خوبی بهره‌مند شود و در مسیر تصویب این قانون مهم از مشورت و معاضدت فکری و علمی علما و فقها غافل نشود.

 

رابعا: باید توجه داشت یکی از جنبه‌‍‌های مهم امر به معروف و نهی از منکر چنانچه در اصل هشتم قانون اساسی هم آمده است عمل به این فریضه نسبت به حاکمیت است. انتقاد و نظارت مردم، فرهیختگان و جراید بر حکومت از شاخصه‌های یک نظام مبتنی بر دین است از این رو مجلس محترم باید نسبت به این موضوع هم اندیشه نماید و به این وسیله مبنایی برای تصویب قانون جرم سیاسی نیز ایجاد نماید.

 

مع الاسف عده‌ای می‌کوشند امر به معروف و نهی از منکر را تنها در مباحثی مانند: پوشش مردم خلاصه کنند در حالی که به تعبیر مقام رهبری: این جز دهم کار است! و مهمترین بخشهای این فریضه مطالبه از مسئولین است و بالاترین تخلّفها، آن تخلّفها و جرایمى است که پایه‏هاى نظام را سست کرده به نومید کردن مردم، کج نشان‏دادنِ راه راست، گمراه کردن انسانهاى مؤمن و بااخلاص، سوءاستفاده از اوضاع و احوال گوناگون در جامعه اسلامى، کمک به دشمن، مخالفت با احکام اسلامى و تلاش براى به فساد کشاندن نسل مؤمن و به بی‌اعتنایی کشاندن مردم می‌انجامد.

 

بزرگنمایی برخی اقدامات نا به جا در مواضع عده‌ای خاص در مورد امر به معروف و نهی از منکر توسط برخی گروه‌های سیاسی به نظر در راستای همین امر است تا حضور نیروهای ارزشی در جامعه را در مسایلی خُرد خلاصه کنند و با بیان نشانی غلط، خود را از زبان نقد انقلابی جوانان مومن ایمن بدارند.

 

خامسا: در این قانون حتما برای کسانی که احتمالا قصد سو استفاده از این قانون را دارند و یا به طور خودسرانه و خلاف قانون پا را از تذکر لسانی فراتر می‌نهند تنبیه و مجازاتی دیده شود تا این بسته خوب و مناسب تکمیل گردد.

 

سادسا: اگرچه تصویب این قانون امری پسندیده و مورد حمایت می‌باشد اما باید توجه داشت یکی از شرایط امر به معروف احتمال اثر گذاشتن است در این میان باید برای تاثیر این قانون در کنار تصویب آن از اقدامات فرهنگی موثر نیز غافل نبود چه آنکه متاسفانه در برخی موارد دیده می‌شود شخصی مرتکب منکر عمل منکر خود را معروف می‌پندارد و برای چنین شخصی که معروف و منکر جا به جا شده است امر به معروف و نهی از منکر اثر نخواهد کرد. از این رو شایسته و وظیفه است نهادهای فرهنگی به خصوص صدا و سیما در فرهنگ‌سازی برای این فریضه با مجلس همراهی نماید تا زمینه را برای اجرای درست و همگانی این فریضه مهیا سازند و غوغاسالاری‌ها در این باره بی‌نتیجه بماند.

 

ومن الله توفیقبی شک حوزه‌های علمیه و طلاب نیز کما فی السابق در نشر و ترویج و فرهنگسازی برای این فریضه مهم اقدام خواهند نمود.

1. مجمع نمایندگان طلاب تهران

2. جمعیت طلاب انقلاب اسلامی

3. کانون نخبگان تبلیغ

4. خانه رسانه طلاب

5. ستاد ترویج احکام دین (شعبه تهران)

6. موسسه فرهنگی - تبلیغی آسمان انتظار

7. موسسه حیات طیبه

8. گروه تبلیغی خادمان ام ابیها علیها السلام

9. گروه تبلیغی – جهادی پویش اندیشه

10. مجموعه فرهنگی سید الشهدا علیه السلام (قیطریه)

11. گروه شکوفه‎های آسمانی

12. گروه معنویت نوین

13. گروه جهادی امر به معروف و نهی از منکر بشیر

14. جمعیت طلاب حامی بیداری اسلامی

15. گروه تبلیغی - جهادی شهید ابراهیمی

16. گروه فرهنگی - تبلیغی نور المصطفی صلی الله علیه و آله و سلم

17. بنیاد ترویج فرهنگ و علوم اسلامی

18. گروه تبلیغی المصطفی صلی الله علیه و آله و سلم

19. موسسه سیره علما

/917/پ201/ج

ارسال نظرات