رسالت اصلی حوزویان حفاظت از فرهنگ دینی و مقابله با انحرافات است
حجت الاسلام مهدی ستوده، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اردبیل، یکی از رسالت های اصلی حوزویان و مبلغان دینی را حفاظت از فرهنگ دینی جامعه عنوان کرد و افزود: هر جا و هر زمانی که آسیبی به اندیشه های دینی، آداب و آیین های عزاداری های دینی برسد، وظیفه یک مبلغ دینی این است که وارد عمل شده و با آن آسیب و انحراف مبارزه کند و ماه های محرم و صفر بهترین فرصت برای بیان و انتقال مفاهیم دینی، معرفتی و سازماندهی احساسات، هیجانات و تفکر معنوی مردم است.
وی افزود: یکی از وظایف اصلی و رسالت عمده روحانیان و مبلغان، شناسایی، مطالعه، پژوهش و بررسی آسیب های موجود و وارده بر مسائل دینی و عزاداری ها است و باید بدعت ها و آسیب های پدید آمده را ریشه یابی علمی کرده و برای مقابله با آنها برنامه ریزی مناسبی داشت.
حجت الاسلام ستوده، تصریح کرد: یکی از موثرترین و بهترین راهکارهای رفع و زدودن آسیب ها از چهره عزاداری ها با استناد به قرآن و منابع و متون متقن دینی و ارائه راه حل منطقی از این کتب دینی است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل، اظهار داشت: روحانیان، مبلغان و حوزویان باید شبهات القا شده پیرامون تشیع و عزاداری حسینی را رصد کرده و شهبات موجود را شناسایی و با استناد به آیات، احادیث و روایات به شبهات القا شده که اساس دینی را هدف قرار داده، پاسخگویی منطقی داشته باشند که این از رسالت اصلی مبلغان در عصر حاضر است .
وی یکی از مهم ترین آسیب های عزاداری را خطر تحریف دانست و خاطر نشان کرد: اگر تحریف وارد عزاداری شود، لطمات جبران ناپذیری بر تشیع وارد می کند پس باید آگاهانه و هوشمندانه با این آسیب مقابله و برخورد شود.
حجت الاسلام ستوده، تصریح کرد: فرقه ها و گروه های ضد شیعی به علت رعب و وحشتی که از مذهب تشیع دارند مدام در پی ضربه زدن برپیکره این مذهب الهی بوده و مستکبران جهان به عنوان حامیان آنها از هیچ کوششی در این راستا دریغ نمی کنند یکی از آفات و خطرات این فرقه ها برای حیات شیعه تحریف و تفسیر مراسمات مذهبی و اعتقادی و سوق دادن آن به مسیری غیر صحیح می باشد که باید هوشیارانه و آگاهانه با آسیب جدی تحریف مقابله نمود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان در خصوص بیان مباحث معرفتی دینی از سوی مبلغان و حوزویان نیز افزود: مبلغان و حوزویان نقش کلیدی را در گسترش دین دارند و در صورتی که وظیفه دینی و تبلیغی خود را به درستی انجام دهند باعث پیشرفت و گسترش دین می شوند.
وی افزود: مبلغان و روحانیان باید از آیات، احادیث و روایات درباره سیره اهل بیت (ع) در سخنرانی ها و نشست ها بیشتر استفاده کنند و برای بیان مباحث دینی و معرفتی باید به عمق آیات و روایات توجه کنند نکته دیگر آشنا کردن مردم با احکام، عقاید و اخلاق است مباحث معرفتی بدون احکام عقاید و اخلاق هیچ است .
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: برنامه های تبلیغی و مباحث معرفتی و دینی باید به گونه ای تنظیم و بیان شود که افزون بر وا داشتن مخاطب به شعور و معرفت دینی، هیجانات و عواطف و احساسات او را هم جهت دهی کند.
وی افزود: بیان فلسفه و اهداف عزاداری ها و انگیزه های اصلی قیام ابا عبدالله الحسین (ع) و روشنگری مردم، از رسالت های اصلی مبلغان و روحانیان است.
حجت الاسلام ستوده، به نقش مداحان در ایجاد شناخت و بینش مردم نسبت به عزاداری خاطر نشان کرد: مداحان باید افزون بر برانگیختن احساسات و عواطف مردم باید موضوع تفکر، شناخت و بینش آنان را نیز مورد توجه قرار دهند تا واقعیت نهضت کربلا در مداحی ها قربانی نشود
وی با تاکید بر اینکه مداحان نباید فقط جنبه شور و احساس را بیان کنند، اظهارداشت: مداحان باید به بحث سازماندهی احساسات و انتقال مسائل درست فکری و توجه ویژه داشته باشند
حجت الاسلام ستوده، خاطرنشان کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب جلسات مداحی و فضای هئیات مذهبی و عزاداری ها باید تلفیق از دو عنصر عاطفه و منطق باشد و تعهد داشتن مداحان بر بیان حقیقت مهم است به طوری که مداحان باید متعهد شوند که برای برانگیختن احساسات مردم و جذب مخاطب از هر ابزاری و روشی استفاده نکنند.
وی اظهار داشت: عمل کردن به سخنان و سفارشات ائمه اطهار (ع)، علمای دین و مراجع در شیوه عزاداری و سوگواری و الگو قرار دادن سنت ها و سیره اهل بیت طاهرین (ع) در عزاداری ها مهم ترین راه حفظ، نگهداری و انتقال فرهنگ و ارزشهای تشیع به نسل های آتی است.
حجت الاسلام ستوده با اشاره بر اینکه بهتر آن است که سبک عزاداری را از اهل بیت (ع) بیاموزیم تاکید کرد: عزاداری ائمه معصومین (ع) فاخر بود برای اینکه متوجه شویم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) چگونه عزاداری می کردند، یکی از بهترین راه ها مطالعه زیارت نامه مقدسه امام زمان عج است.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری مجالس نوحه از دیگر آیین های عزاداری است که خود امامان (ع) برای امام حسین (ع) انجام می دادند و ناله و مرثیه خوانی از دیگر آیین های عزاداری امام حسین (ع) در فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) است./937/ت301/ب4