آیت الله مهدوی کنی خود را وقف انقلاب کرده بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، عصر امروز مراسم گرامیداشت آیت الله مهدوی کنی(ره) و همچنین اولین سالگرد مرحوم حبیب الله عسگر اولادی، نماینده ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی (ره) به همت کمیته امداد امام خمینی و دانشگاه امام صادق(ع) در حسینیه نصرت برگزار شد.
در این مراسم که جمعی از پرسنل نیروی هوایی، نیروی انتظامی و کمیته امداد طرقبه و شاندیز و دیگر نهادها و اقشار مردم شرکت داشتند، حجت الاسلام عبد خدایی، استاد حوزه و دانشگاه، ضمن تسلیت و بزرگداشت این دو بزرگوار به بررسی سیره آن ها پرداخت.
ویژگی های آیت الله مهدوی کنی
این کارشناس مذهبی به ویژگی های آیت الله مهدوی کنی اشاره و خاطرنشان کرد: وی شخصیتی برجسته بود که خود را وقف انقلاب کرده و از آغاز حتی از زمان بنیانگذاری انقلاب به عنوان محوری در انقلاب مطرح بود، فردی که گرایشی به جز الله نداشت و طبعا همه چنین فردی را که فقط برای خدا کار می کند، مورد قبول قرار می دهند، خوش قلب بود، دلش برای اسلام می تپید، زبانی منطقی و گویا داشت، دارای پست و مقام بود یا نبود، انسانی بسیار با شخصیت بود.
وی با اشاره به فعالیت آیت الله مهدوی کنی(ره) در دانشگاه امام صادق(ع) افزود: وی به تربیت و انسان سازی و ایجاد نظم اهتمام داشت. برخی از دانشجویان این دانشگاه، شخصیت هایی برجسته در نظام هستند و با وجود سن بالایی که داشتند از محبوبیت خاصی در بین دانشجویان برخوردار بودند.
حجت الاسلام عبدخدایی در ادامه به خصوصیات عسگر اولادی اشاره و تصریح کرد: وی، فردی مجاهد، باسابقه، نستوه، گرانقدر و فاضل و از دوران جوانی دلباخته دین، قرآن و اسلام بود،از جوانی سلول زندان را بر تمام پبشرفت های خود ترجیح داد تا با دشمنان اسلام مبارزه کند، در انقلاب معتمد و مورد توجه ویژه همگان و حتی منافقین و دشمنان انقلاب بود.
وجوه مشترک آیت الله مهدوی کنی و عسگر اولادی
سفیر سابق ایران در واتیکان، وجوه مشترک بسیاری برای این دو شخصیت برشمرد و اضافه کرد: هر دو شخصیت محبوبیت و در دل ها جا داشتند، مبارز و مجاهد بودند و از اعتدال خاصی برخوردار بودند.
وی یکی دیگر از وجوه مشترک این دو یار انقلاب را، مشارکت در امور خیریه عنوان و اظهار کرد: دلشان برای مردم می تپید و درصدد خدمت به مردم و بندگان خدا بودند، چرا که انقلاب برای احیاء دین خدا و حمایت از مستضعفان است.
توجه به آرمان های انقلاب
حجت الاسلام عبدخدایی، با اشاره به این که قرآن، فلسفه مبارزه و مجاهدت مردان خدا را به صورت دین، عبودیت و بندگی در برابر خدا بیان می کند، گفت: در دین الهی بینوا، فقیر و مستمند بدون بررسی نباید وجود داشته باشد و بایستی دین و متدینان پناهگاهشان باشد و هر قدر در این خصوص ناقص باشیم یعنی آرمان دینی خود را پیاده نکرده ایم.
نماینده اسبق مشهد در مجلس شورای اسلامی، انقلاب اسلامی ایران را موجب بیداری جهان اسلام و شکوه تشیع در جهان اسلام و جهان دانست و خاطرنشان کرد: کشور ما پناهگاهی برای کشورهای مستضعف و مورد تجلیل آن ها است؛ قبل از انقلاب میلیادها نفر خفته بودند و ارزش اسلام را نمی دانستند و به عنوان یک کشور مسلمان تمام رذالت هایی که شاه انجام می داد به حساب اسلام می گذاشتند، اما امام مسلمانان را با روح الهی اش زنده و آگاه کرد.
حجت الاسلام عبدخدایی، با اشاره به ضعف فرهنگی حاکم بر کشور گفت: کشوری که انقلاب کرده است باید حساب شده رفتار کند و در شأن انقلاب اسلامی نیست که مردم آن هزینه های هنگفتی را صرف مجالس عروسی کنند و یا لباس خارجی استفاده کنند که نتیجه آن بیکاری و ورشکستگی کارخانه های ایرانی است.
علل ضعف در تحقق آرمان های انقلاب
این کارشناس مذهبی با ابراز تأسف از اجرای غیردقیق برنامه ها در کشور، افزود: برنامه ریزی ها باید به صورتی باشد که همه به ویژه افراد مستضعف از برنامه های عمومی استفاده کنند و این یک ضعف است که حساب و کتابی در کار نیست و بعد از سرقت میلیادها دلار، سرو صدایش بلند شود و از دست رفتن سرمایه ملت مجبور به چاپ اسکناس بدون پشتوانه تشدد تورم شویم بنابراین بایستی پلیس نظارت به موقع داشته باشد و در هنگام سرقت دزد را دستگیر کند نه وقتی کار از کار گذشت.
وی یکی از دلایل ضعف در تحقق آرمان های انقلاب را توطئه های اجانب دانست و خاطرنشان کرد: تا قبل از انقلاب از نقش مرجعیت، روحانیت و دین اطلاعی نداشتند اما هنگامی که مشاهده کردند یک مرجع زندانی و تبعیدی بدون داشتن هیچ گونه تشکیلات و تشریفاتی جهان را در شوک فرو می برد روز به روز قوی تر شدند و بوسیله ماهواره ها و دیگر تکنولوژی های ارتباطیدرصدد مقابله برآمدند.
حجت الاسلام عبدخدایی، دلیل دیگر ضعف در این خصوص را خود ملت ایران عنوان و اظهار کرد: ما نسبت به قوی تر شدن و رهایی از وابستگی تلاش کافی را انجام نداده ایم و در این جریان دانشگاه، صنعت، فرهیختگان و دولت مقصر هستند.
راهکارهای برون رفت از بحران ها و دستیابی به آرمان های انقلاب
این کارشناس مذهبی، راهکار برون رفت از این وضعیت را استقلال علمی، اقتصادی و فرهنگی بیان و توصیه کرد: جهت هر یک از نیاز های خود مخصوصا کارهای اساسی به سمت بی نیازی حرکت کنیم که با حرکت جهادی و الگو پذیری از سید و سالار شهیدان(ع) در همه ابعاد امکانپذیر است.
وی با بیان سخن امیر مؤمنان علی(ع) که به مالک می فرماید: «دو گروه را خودت عهده دار شو یکی بچه های یتیم و دیگری افرادی که سنشان بالاست»، افزود: افراد بینوا باید آرامش فکری داشته باشند و زندگی معمولی را بتوانند اداره کنند و نظام انقلاب اسلامی عهده دار و متعهد این افراد باشد و به صورت متعالی کمک کند. حجت الاسلام عبدخدایی یادآور شد: با الگوگیری از امام حسین(ع)، تن به ذلت ندهیم و میانه روی اقتصادی را در پیش گیریم چرا که زیاده روی، خیانت به یک کشور است و موجب ذلت آن کشور می شود./1310/پ201/ب5