۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۲
کد خبر: ۲۲۶۹۱۹
رییس انجمن ادیان و مذاهب حوزه:

امر به معروف وسیله اصلاح جامعه است

خبرگزاری رسا ـ رییس انجمن ادیان و مذاهب حوزه علمیه امر به معروف را وسیله اصلاح جامعه دانست و خاطر نشان کرد: امام حسین(ع) نهضتی را بنا نهاد که در طول تاریخ از آن سرمشق گرفته می شود.
محمد جواد صاحبي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد جواد صاحبی، رییس انجمن ادیان و مذاهب حوزه علمیه در ششمین روز از سلسله نشست های با عاشورا پژوهان با اشاره به اهداف دور و نزدیک واقعه عاشورا گفت: نهضت عاشورا مانند هر نهضت دیگر دارای اهدافی است که بعضی از این اهداف اصلی و بعضی دیگر فرعی به حساب می‌آیند.

 

وی با بیان تسامح صورت گرفته در بعضی از واژه های عاشورا پژوهی افزود: از حرکت امام حسین(ع) گاهی به نام نهضت، گاهی به نام قیام و گاهی به نام انقلاب یاد می شود در حالی که حرکت امام حسین(ع) نهضت بوده و به کار گرفتن الفاظ دیگر درآن تسامح است.

 

این پژوهشگر به تبین معانی برخی واژه ها پرداخت و اظهار داشت: معنای قیام آن است که حرکت اعتراض آمیزی از سوی یک فرد یا جمعی علیه وضع موجود انجام شود، انقلاب هم به معنای دگرگونی در ارکان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی یک نظام توسط افراد جامعه است.

 

وی ادامه داد: نهضت عبارت است از حرکت فکری تأثیرگذار و ماندگار که ممکن است باعث به وجود آمدن قیام هایی شود، این معنای صحیح حرکت امام حسین(ع) است.

 

رییس انجمن ادیان و مذاهب حوزه با بیان اهداف نهضت امام حسین(ع) بیان داشت: این قضیه را هر کس به گونه ای برداشت کرده است، بعضی هدف را حکومت، بعضی شهادت و بعضی هدف های دیگری را بیان کردند.

 

وی با اشاره به هدف اصلی نهضت امام حسین(ع) ابراز داشت: اگر قدری دقت شود معلوم است که هدف امام همان هدف انبیاست که آن اصلاح جامعه بود، متأسفانه در مورد اهداف این نهضت بعضی دچار افراط و تفریط شدند.

 

صاحبی با بیان روایتی از رسول اکرم(ص) مبنی بر این که «دو گروه هستند که اگر فاسد شوند، مردم هم فاسد می شوند؛ حاکمان و عالمان دین» یاد آور شد: نقش حاکمان و علما بسیار مهم است به دلیل این که این دو گروه الگو و سر مشق مردم هستند علاوه بر این این گرو ها قدرت تأثیر گذاری بالایی دارند.

 

وی با اشاره به شخصیت کوفیان افزود: اکثر مردم کوفه افرادی منافق و مشهور به دورویی و عهد شکنی بودند و از آن جایی که بیماری های اخلاقی همانند بیماری های جسمی قابل سرایت است، تمام مردم کوفه را فرا گرفت.

 

نویسنده کتاب مقتل الشمس با اشاره به حکمت افعال امام حسین(ع) گفت: بعضی می گویند چرا حضرت در مدینه نماند و قیام نکرد، در جواب باید گفت که اگر ایشان در مدینه می ماندند بازهم کشته می شدند اما این حرکتشان هیچ پیامدی برای جامعه و آیندگان نداشت.

 

وی با بیان معنای جامعه جاهلی ادامه داد: جاهلیت فقط به معنای دوران قبل از بعثت رسول اکرم نیست، بلکه هر جامعه ای که ارزش های جاهلی، جای ارزش های الهی را بگیرد، آن جامعه را جامعه جاهلی می نامند.

 

این عاشورا پژوه در پایان، امر به معروف را وسیله اصلاح جامعه دانست و خاطر نشان کرد: امام حسین(ع) نهضتی را بنا نهاد که در طول تاریخ از آن سرمشق گرفته می شود./1323/پ202/ی 

ارسال نظرات