مشاوران در ایجاد روحیه نشاط و تقویت انگیزه دانش آموزان نقش مهمی دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مدیران و کارشناسان حوزه ستادی به مناسبت هفته بهداشت و روان که صبح امروز یکشنبه مهرماه در سالن اجتماعات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، به تبیین سیاست های کلان آموزش و پرورش در حوزه مشاوره و بهداشت پرداخت و گفت: بحث طراحی و هدایت نظام تحصیلی بحث مهمی است و با تغییر نظام آموزشی و ایجاد پایه نهم در سال آینده، به لطف خدا این نظام تحصیلی را به ثمرمی رسانیم.
وی به اهمیت و بهسازی منابع نیروی انسانی پرداخت و خاطر نشان کرد: منابع نیروی انسانی از اولویت هایی است که وزارت آموزش و پرورش آن را دنبال می کند و مشاوران باید در این زمینه گام بردارند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در اجرای تحول سند نظام آموزشی، طراحی نظام جامع مشاوره یکی از برنامه های امسال وزارت آموزش و پرورش است و برنامه های زیادی در این زمینه انجام شده است.
فانی با بیان مشکلات نظام آموزشی افزود: سه عامل، استعداد، نیاز جامعه و علایق دانش آموزان هدایت تحصیلی را تامین می کند و مشکل زمانی ایجاد می شود که این سه در یک راستا و جهت نباشد.
وی افزود: یکی از از چالش هایی که در نظام راهنمایی و مشاوره در سال 66 مطرح بود، موضوع هدایت تحصیلی بود و در نتیجه تصمیم به تغییر نظام بنیادین تحصیلی گرفته شد و در دو گروه از کارشناسان برای بازدید نظام آموزشی دیگر کشورها، یک گروه به ژاپن و استرالیا و گروهی به شوروی سابق و هند سفر کردند و در این زمینه تحقیقاتی را انجام دادند.
ارتقای بهداشت روان با رویکرد اسلامی ایرانی
گلزاری با بیان نقش و حوزه تخصصی مشاوران در مدارس افزود: در چهار سطح تخصصی به افراد کمک می شود، اول مشاور که منابع را می شناسد و به مددجو کمک می کند، دوم مشاور که تا زمانی که شخص نتواند بر احساسات غلبه کند به مشاور مراجعه می کند و سوم روانشناس بالینی که در مرحله بالاتری از سطح مشاوره به شخص کمک می کند و چهارم روان پزشک که در صورت نیاز به درمان دارویی جهت کمک به شخص اقدام می کند.
در ادامه این مراسم محمود گلزاری معاون وزارت ورزش و جوانان به بیان تعامل های آسیب زا بین دانش آموزان و خانواده و نقش نهاد ها و سازمان های رسمی و غیر رسمی در ارتقای بهداشت روان با رویکرد اسلامی ایرانی پرداخت و خاطرنشان کرد: همه افراد با فطرت الهی به دنیا می آیند و در کودکی سلامت جسمی و اخلاقی فراوان است اما با افزایش سن دانش آموزان مشکلات آنها بیشتر می شود./818/پ202/ب4