۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۴
کد خبر: ۲۲۴۸۶۵

نشست اصحاب الحسین در خراسان رضوی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام میرباقری گفت: درهای سلوک و قرب به خصوص محبت خداوند به روی ما باز است و اگر کسی بلاء عاشورا را در دل خود تجلی کند با بلای سیدالشهدا سالک می شود و مهمان عاشورا می شود.
حجت‌الاسلام محمدمهدي ميرباقري

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست اصحاب الحسین صبح امروز با حضور حجت الاسلام میر باقری، کارشناس مذهبی و شاعران اهل بیت در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار گردید.

 

موسویان، عضو دبیر خانه اجرایی طرح اصحاب الحسین در خصوص طرح اصحاب الحسین گفت: برنامه ای جامع فرهنگی از مبانی معرفتی است که ریشه در معرف اهل بیت (ع) دارد و جهت شناساندن صحابه امام حسین (ع) در کربلا به عاشقان و دوستداران اهل بیت در ابعاد مختلف از جمله بعد هنری، استفاده از فناوریهای ارتباطی از قبیل پیامک و ایمیل و فضاسازی شهری فعالیت دارد.

 

حجت الاسلام محمد مهدی میر باقری، کارشناس مذهبی با اشاره به حدیث قدسی از امام حسین (ع) که قبل از حادثه عاشورا در مورد اصحاب خود می فرماید: «اصحابی با وفاتر و بهتر از اصحاب خود نمی شناسم» به تبیین خصوصیات صحابه سید الشهدا (ع) پرداخت.

 

وفای به عهد

 

وی یکی از بهترین خصوصیات اصحاب امام حسین (ع) را اوفی نسبت به ولی خدا دانست و افزود: اوج عاشورا تجلی دو صفت رضاء به قضاء الهی که در شأن امام حسین (ع) است و وفا به ولی خدا که در شأن صحابه اهل بیت است، می باشد.

 

استاد دانشگاه علوم اسلامی با بیان سخن امام حسین (ع) در شب عاشورا در مورد صحابه خود می فرماید:«انس با مرگ پیش روی آن ها همانند انسل طفل با سینه مادر است» خاطرنشان کرد: یکی از ریشه های وفای به عهد صحابه  دل از دنیا کندن و بیشتر از دنیا خواستن بود که گامی برای رسیدن به ولی خدا به شمار می آمد

 

حجت الاسلام میر باقری نمونه ای از وفای به عهد صحابه سیدالشهدا در شب عاشورا هنگامی که حضرت بیعت خود را از آن ها برداشتند و به یاران خود فرمودند شما بروید ذکر کرد و اضافه کرد: زهیر یکی از یاران امام در پاسخ به این امام معصوم می گوید: «اگر تمام دنیا خلود و عیش بود باز هم ما شهادت را به آن ترجیح می دادیم»

 

غنیمت شمردن فرصت

 

این کارشناس مذهبی یکی دیگر از خصوصیات اصحاب سیدالشهدا (ع) را سرعت عنوان کرد و افزود: عاشورا لحظه مشخص در عالم تکوین است و یاران خاص امام این فرصت را غنیمت شمردند و در رکاب این امام همام حضور یافتند البته افرادی دیگر از یاران امام وقتی به کربلا رسیدند که دیگر خیلی دیر شده بود و همچنین در روز عاشورا تا صحابه زنده بودند اجازه نمی دادند اهل بیت به میدان بروند.

 

فداکاری و رسیدن به قرب سیدالشهدا

 

وی از دیگر خصوصیت اصحاب امام حسین (ع ) را قرب به سیدالشهدا که در شب عاشورا اوج رسید، دانست و اضافه کرد: آن ها به نقطه ای رسیدند که از جنت سبقت گرفته و چیزی جز در جوار حضرت نمی خواستند و به امام عرض می کردند ما حاضریم هزار بار کشته شویم و از سختی شما برداشته شود.

 

حجت الاسلام میر باقری به تبیین اوج فداکاری اصحاب سیدالشهدا پرداخت و خاطرنشان کرد: چون جان و مال که به امام عرضه شود پاک و تطهیر می شود و امام آن ها را شستشو می دهد  بنابرین خود را بدهکار امام می دانستند و با توجه به اینکه اینکه امام بیعت را از آن ها برداشته بود دیگر امام بدهکار آن ها نبود و همراهی با امام را غنیمت و فوض می دانستند و این احساس در روز عاشورا به اوج خود رسید همچنین حضرت تجلیات خود را به آن ها نشان داد و بی قرار حضرت شدند و به حب سیدالشهدا به بهشت روی آوردند کما اینکه حضرت به قرب خویش روی آورد.

 

درک بلاء سیدالشهدا

 

استاد دانشگاه علوم اسلامی از خصوصیات دیگر صحابه سیدالشهدا را درک عظمت بلاء امام حسین (ع) برشمرد و افزود: اصحاب، بلا سیدالشهدا را درک کرده بودند و عظمت آن را می فهمیدند و به همین خاطر می گفتنند کاش هزار بار کشته می شدیم .

 

وی با ذکر این نکته که اگر فداکاری سیدالشهدا نبود درهای محبت خدا به روی ما گشاده نمی شد خاطر نشان کرد: بهترین مرکب سلوک در دنیا سلوک در بلا است و بهترین بلا، بلای سید الشهدا است که چنین سلوکی مقربترین می باشد و مناسک آن در زیارت عاشورا آمده است

 

این کارشناس مذهبی باطن بلا سیدالشهدا را ضیافت خاصی از طریق امام حسین (ع) برای اهل بیت و کائنات بیان کرد و گفت: امام برای این امر مصیبت های زیادی را متحمل شدند و در ضیافت سید الشهدا کسی راه می یابد که بلا عاشورا را در دل خود تجلی کند .

 

از دیگر برنامه های این نشست شاعران اهل بیت در مدح اهل بیت و سیدالشهدا (ع) به اجرای برنامه پرداختند./1310/پ201/ب 

ارسال نظرات