مراسم گرامیداشت شهید حجتالاسلام محمود غفاری برگزار شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم گرامیداشت شهید حجتالاسلام شیخ محمود غفاری(دیدهبان جبهههای غرب) با حضور سردار محسن کاظمینی فرمانده سپاه تهران، حجتالاسلام عبدالعلی گواهی نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسولالله (ص)، دکتر صمیمی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در حسینیه فاطمه زهرا(س) سپاه محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ برگزار شد.
در این مراسم، حجتالاسلام حیدر مصلحی رییس سازمان حفظ و نشر آثار روحانیت در دفاع مقدس گفت: انقلاب اسلامی به جامعه بشری بصیرت میدهد و آن را هوشیار میکند تا در جهتی حرکت کند که به سعادت برسد. اما با توجه به جایگاه انقلاب اسلامی در تاریخ ایران، تاکنون کار کافی برای شناسایی انقلابمان انجام ندادهایم. این در حالی است که مؤسسات اطلاعاتی غرب و رژیم صهیونیستی 36 سال است که درباره انقلابشناسی ما کارهای تحقیقاتی انجام میدهند.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان این انقلاب جنگی را علیه کشورمان طرحریزی و اجرا کردند که سه هدف را به دنبال داشت. نخستین هدف نابودی انقلاب یا کنترل آن بود. بدون شک اگر در این برهه از تاریخ نوع مدیریت امام (ره) نبود، ممکن بود به نتیجه مطلوبی نرسیم. روحانیت در دوران انقلاب اسلامی و بعد از آن نقش بسزایی در کشور ایفا کردهاند. برای همین، این مسؤولیت بر دوش آنها احساس میشود تا از آنها مراقبت و پاسداری کنند چرا که هر چه با جنگ فاصله میگیریم باید بیشتر از آن مراقبت کنیم چرا که ممکن است دچار تحریف شود. واقعیتهای دفاعمقدس را باید بیان کنیم تا نسل امروز ما با آن آشنا شوند. یکی از منشورهای آخوندی پرداختن به مقوله دفاع مقدس است.
مصلحی در بخش دیگر سخنان خود به تبیین شاخصههای مدیریت جنگ امام (ره) پرداخت و گفت: نخستین اقدام در جنگ، تشکیل نیروی مردمی و بسیج آنها بود. سپس ایشان به توسعه تشکیلات نظامی کشور با ایجاد نیروهای سه گانه سپاه پرداختند و هماهنگی و انسجام نیروهای مسلح را رقم زدند. پس از آن از امکاناتی که در اختیار داشتند بهترین استفاده را بردند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از شاخصههای مدیریتی امام (ره) مقابله با عوامل بازدارنده داخلی و تبلیغات دشمن بود چرا که آن زمان گروههایی مانند ضدانقلاب، نهضت آزادی و بنیصدر با مسائل مرتبط با جنگ مخالفت داشتند. آنها حتی شعار رفع فتنه را نیز که برگرفته از قرآن است قبول نداشتند. متأسفانه در دوره اصلاحات کاری که صورت گرفت حذف کلمه مستضعفین بود.
این رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: رعایت اصول تصمیمگیری، تنفیذ اختیارات و تشویق به نبرد و معنویت در دفاعمقدس از دیگر شاخصههای مدیریت امام در جنگ تحمیلی بود. از همین رو باید یادمان باشد که ما اقشار روحانی در مسیر روحانیت و معنویت نقش کلیدی را در اهداف انقلاب دنبال میکنیم و این وظیفه بر عهده ماست که خاطرات و تجربیات روحانیان را با انجام کارهای آخوندی به نسل جوان منتقل کنیم و در جهت فعالیت و رشد نسل پرسشگر حرکت کنیم چرا که نسل امروز ما آگاه است و ذهنی پرسشگر دارد.
حجتالاسلام مصلحی در بخش دیگر سخنان خود به مبحث پیشرفت علمی غرب یا تکرار علم از سوی آنها اشاره کرد و گفت: هنگامی که به ادعاهای اروپا و آمریکا در راستای پیشرفت علمیشان توجه میکنیم،متوجه میشویم که حدود 80 درصد آن تکرار علم است و کافی است نگاهی به پیشینه علمی جوامع اسلامی داشته باشیم و بدانیم که غربیها داشتههای علمی ما را به یغما بردهاند.به عنوان مثال در خاطرات «همفر» در همین رابطه میخواندم که او گفته بود در خانه مسلمانان یک گنجینه است که آنها از آن غافل هستند،ما با الاغهایمان در کوچه پسکوچههای کشورهای اسلامی به راه افتادیم و کتابهایی که در زیرزمینهای خانهها خاک میخورد با قیمت بسیار پایین خریدیم و به هندوستان منتقل کردیم. اگرچه به دلیل استقلال هند و مخالفت گاندی نتوانستیم بسیاری از این کتابها را به انگلیسی منتقل کنیم.
وی ادامه داد: این مسأله نشان میدهد که آنها به ارزش کتابهای علمی ما و آنچه دانشمندان و علمای ما نوشتهاند توجه ویژهای دارند اما ما اینگونه نیستیم به عنوان مثال کتاب قانون بوعلیسینا که یک دانشمند ایرانی بود از انگلیسی به فارسی ترجمه شده است.
حجتالاسلام مصلحی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از دغدغههای فرماندهان در شبهای عملیات مقابله با تیربار دشمن بود. آنها از ما خواستند تا برای این فکری داشته باشیم. من و شهید میثمی و چند نفر دیگر فکرهایمان را جمع کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید یک جمع با عنوان طلبه رزمی تبلیغی تربیت کنیم. با سردار کمیل که آن زمان فرمانده لشکر 25 کربلا بود هماهنگ کردیم و «گردان فاتحین» تشکیل شد. این گردان در شبهای عملیات منحل میشد و همه نیروهایش در یگانهای دیگر حضور مییافتند. این گردان به تشکیل تیپ امام صادق (ع) تبدیل شده است.
به گزارش رسا در بخش دیگر این مراسم عبدالعلی گواهی نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسولالله (ص) ضمن گرامیداشت 5000 شهید روحانی انقلاب و دفاع مقدس گفت: جهاد در راه خدا، علم و تقوا سه فضیلت انسانها است که من امروز درباره جهاد باید بگویم. آنچه که شخصیتهای علمی و روحانی کشورمان در دوران انقلاب و دفاع مقدس انجام دادهاند افقی برای 30 ساله آینده ما است. شخصیتهایی همچون، مقام معظم رهبری، آیتالله مشکینی،آیتالله مهدوی کنی، موحدی کرمانی و میرزاجوادآقای تهرانی از جمله علما و مجاهدان ما در دوران دفاع مقدس هستند که بر روی رزمندگان و افکار آنها بسیار تأثیرگذار بودهاند.
وی افزود: انقلاب اسلامی ما برای رشد و نمو با خون همین شهدا و مجاهدان آبیاری شده است و نکته قابل توجه این است که بعد از امیرالمومنین تنها امام (ره) بود که توانستند حکومت اسلامی را تشکیل دهند. اگرچه علیه آن نیز سمپاشی و تبلیغات منفی بسیاری انجام دادند. از همین رو ما روحانیون و طلاب باید احساس تکلیف کنیم و در خطرها، تهدیدها و فتنهها و ناملایمات به انقلاب یاری برسانیم.
گواهی با اشاره به نقش یک تأثیرگذار روحانیون شهیدی همچون شریف قنوتی و لطفالله میثمی خاطر نشان کرد: از جمله شهدای روحانی دوران هشت سال دفاع مقدس این دو عزیز هستند. آنها مدافع نهضت ما در جنگ تحمیلی بودند و بدون شک اگر همچنان حیات داشتند از علمای برجسته و مجتهد به شمار میآمدند اما همچنان با شهادتشان هم به این انقلاب برکت بخشیدند.
وی در پایان گفت: در شبهای حمله و عملیات، فرماندهان همواره برای اینکه روحانی در گردانهایشان باشد صف میکشیدند و برخیها معتقد بودند اگر توپ و تانک نداشتیم میتوانستیم بجنگیم اما اگر روحانی نباشد توان مقابله نداشتیم. فرماندهان با اعتقاد به این کار تمسک میجستند و رفتارهایشان شعاری نبود. اکنون هم باید یادمان باشد باید در چارچوب ولایت باشیم تا به انقلاب آسیب نرسد و اگر از آن فاصله بگیریم منحرف خواهیم شد و دچار سرنوشت بدی میشویم.
به گزارش رسا، محمداسماعیل کوثری نماینده مجلس نیز در این مراسم گفت: اوایل جنگ بیشتر نیروهای سپاهی بر سر پل ذهاب مستقر بودند و عمدتا این نیروها بچههای همدان و تهران به شمار میآمدند. در آن زمان به دلیل مخالفتهای بنیصدر و توجه نداشتن به نیروهای مردمی، ما با مشکل آموزش نیروها مواجه بودیم. یکی از قسمتهایی که به آن نیرو نیاز داشتیم بخش دیدهبانی بود. در همان زمان شیخ محمود غفاری، رضا صادقی و علی طاهری به عنوان نیروی آموزشی برای گذراندن دورههای دیدهبانی به ارتش رفتند. ارتشیها از اینکه یک طلبه همچون غفاری این دوره را میگذراند بسیار توجه میکردند اما او به خوبی کارش را انجام داد و به دیدهبان جبهههای غرب لقب گرفت.
وی افزود: محمود غفاری براساس احساس تکلیف خود به این کار پرداخت و همواره تواضع، شادابی و نشاط را به بچههای رزمنده منتقل میکرد. برای همین طلبهها باید بدانند که در چه کارهای بزرگی چقدر اثر داشتهاند تا بتوانند اکنون ادامه دهنده همانها باشند.
در بخش دیگر این مراسم حجتالاسلام شاهانی مسؤول بسیج طلاب گفت: شیخ محمود غفاری بسیار گمنام و مظلوم بود و هرگز نمیخواست تا نامش مطرح شود. او در 17 شهریور سال 60 در ابتدای جنگ تحمیلی در منطقه بازیدراز به شهادت رسید و همواره به دوستانش گفته بود که دلم نمیخواهد چیزی از بدنم جا بماند و همین هم شد چرا که در همین روز بر اثر انفجار گلوله خمپاره فسفری در کنارش پیکرش سوخت و 11 ماه بعد آن را به عقب آوردند.
وی افزود: ما باید سعی کنیم تا شهدا را به خوبی به نسل جوان معرفی کنیم تا آنها در مسیر شهدا حرکت کنند و مدافع ولایت، رهبری و انقلاب باشند./9666/پ202/ب4