عربستان نگران ورود گروهک تروریستی داعش به این کشور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مصطفی مصلح زاده، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اردن و عضو هیأت علمی دانشکده وزارت امور خارجه شب گذشته در نشست علمی بررسی جریانهای تکفیری در ژئوپلتیک اسلام و تطبیقهای آخرالزمان که در مرکز تخصصی مهدویت برگزار شد به ایراد سخن پرداخت.
مصلح زاده از جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، انگلیس، آمریکا و روسیه به عنوان بازیگران استراتژیک منطقه نام برد و گفت: عربستان، ترکیه، مصر و گروهک تروریستی داعش بازیگران تئوریک منطقه هستند.
وی افزود: میان بازیگر استراتژیک و تئوریک تفاوت زیادی وجود دارد و اساسا بازیگران تئوریک نمیتوانند نقشی همانند بازیگران استراتژیک داشته باشند؛ برای نمونه عربستان در حدی نیست که بخواهد همانند کشور ما نقش آفرینی و بازی کند.
سفیر سابق جمهوری اسلام ایران در اردن با بیان اینکه با پنج نوع اسلام در منطقه روبرو هستیم، بیان داشت: سه نوع از این اسلام که شامل تشیع، سلفی و اخوانی میباشد سیاسی هستند؛ البته اسلام اخوانی ژلهای بوده و در صدد پرکردن حد فاصل اسلام شیعی و سلفی است.
وی تصریح کرد: اسلام سکولار و صوفی نیز غیر سیاسی هستند؛ چالش تئوریک میان پنج نوع اسلام است که کدام منطقیتر، قدرتمندتر، شفافتر و قویتر هستند و آمریکا با اسلامی که منافع آن را تأمین کند همراه است؛ از اینرو اگر بخواهیم تحلیل مناسبی از حوادث منطقه داشته باشیم باید بازی استراتژیک و تئوریک را مشخص کنیم.
مصلح زاده با اشاره به آغاز پدیده تکفیر(داعش) پس از سال 2011 خاطرنشان کرد: مستکبران برای پاتک زدن به بیداری اسلامی گروهکهای تروریستی و تکفیری را به وجود آوردند تا مسیر بیداری اسلامی را تغییر دهند.
وی ادامه داد: جریان تکفیر(داعش) قرار بود از سه کشور عراق، سوریه و لبنان ظهور پیدا کرده و با برنامه ریزی بسیار دقیق نخست سوریه و پس از آن عراق را فتح کند؛ در این زمینه نیز برنامه ریزی صورت گرفته بود که در قدم نخست با شکست روبرو شدند.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اردن با بیان اینکه مستکبران و حامیان منطقه آنها میخواستند در مدت چند ماه حکومت سوریه را ساقط کنند، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اصلی که از سقوط دولت سوریه جلوگیری کرد اختلاف به وجود آمده میان گروهکهای تروریستی و تکفیری بود.
وی افزود: البته اکنون داعش نسبت به دیگر تروریستها بیشترین قسمت خاک سوریه را در اختیار دارد.
مصلح زاده ادامه داد: گروهک تروریستی داعش درصدد بود تا خلافت خود را از سوریه آغاز کند ولی با شکست روبرو شد و اکنون میخواهد آن را در عراق برپا کند که متأسفانه به سبب خیانت فرماندهان چند استان این کشور را نیز تصرف کرد.
وی عنوان کرد: گروهک تروریستی داعش در مرحله دوم قرار بود در بغداد خلافتی را تشکیل دهد؛ پس از ورود به عراق تا 13 کیلومتری بغداد نیز پیش روی کرد ولی به سبب مقابله مردمی با شکست روبرو شد.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اردن با اشاره به اعلام خلافت گروهک تروریستی داعش در عراق نیز بیان داشت: با این کار چند مشکل را حل کردند، نخست اینکه اختلاف داخلی را از بین بردند و در مرحله بعد نیز تعداد زیادی را از سراسر دنیا روانه عراق کردند.
وی تأکید کرد: البته اعلام خلافت نیز نتوانست همه مشکلات آنها را حل کند و اکنون عربستان با آنها زاویه پیدا کرده است؛ چرا که اگر خلافت را بپذیرد حتی پادشاه عربستان که خود را مدعی خادم حرمین میداند تحت سلطه خلافت داعش قرار میگیرد.
مصلح زاده با بیان اینکه شبه استراتژیک القاعده این بود که آمریکا را دشمن اصلی خود میدید، گفت: داعش آمریکا را دشمن فرعی خود میداند.
وی تصریح کرد: با اشاره به اسناد میتوان گفت که مقصد بعدی داعش ممکن است عربستان باشد و این کشور از این موضوع نگران است؛ اگر این گروهک تروریستی بخواهد به عربستان برود دولت آن با مشکل روبرو میشود؛ چرا که عربستان مدعی مبارزه با گروهک تروریستی داعش است و در صورت ورود باید با آنها مبارزه کند.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اردن در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: یکی از بحثهای تئوریک داعش ظهور مهدی است؛ آنها خیال میکنند که زمینه را برای ظهور آن فردی که در ذهنشان است ایجاد میکنند./993/پ202/ی