میثاق طلبگی(26)
تخصصی شدن دروس تحول بزرگی در نظام آموزشی حوزه بود
خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه های علمیه برادران استان البرز با اشاره به اهمیت تربیت نیروهای متخصص و اثرگذار در عرصههای فرهنگ، تعلیم و تربیت، گفت: حوزه علمیه با تخصصی کردن دروس تحولی بزرگی را در نظام آموزشی مدارس علمیه ایجاد کرد.
حجت الاسلام محمدابراهیم سلطانی، مدیر حوزه های علمیه برادران استان البرز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه، با بیان اینکه میثاق طلبگی یک پیمان قلبی و معنوی است، گفت: طلبه باید در ابتدا تعریف جامعی از معنای طلبگی داشته باشد و جایگاه و وظایف اصلی و اساسی خود را در این مسیر شناخته و به آن پایبند باشد.
وی با بیان اینکه شاگرد مکتب امام صادق (ع) باید برای رسیدن به اهداف رسالتش در جامعه تلاش کند، تصریح کرد: مورد مطالعه قرار دادن و الگو گرفتن از سیره و روش اولیای دین و علمایی که جایگاه معنوی در میان عوام و خواص پیدا کرده اند می تواند بهترین روش برای طلاب باشد.
مدیر حوزه های علمیه ابعاد مهم میثاق طلبگی را در عدم تحیر در موقعیت های مختلف خواند و بیان داشت: طلبه باید در هر موقعیتی و در هر جایگاهی که قرار می گیرد نیازهای جامعه را به درستی شناخته و تکلیف خود را در مقابل این نیازها ادا نموده و دچار تحیر و سرگردانی نشود.
حجت الاسلام سلطانی در ادامه به تبیین شخصیت آیتالله محمود طالقانی اولین امام جمعه تهران پرداخت و اظهار داشت: مرحوم طالقانی از شاخصترین چهرههای انقلاب در هر شرایطی پایبند به تکلیف خود بود و توانست در سخت ترین شرایط در مرکز کشور با راهاندازی جلسات معارف قرآن و نهج البلاغه، معارف الهی را تبیین و اجرا کند.
وی در ادامه به توصیه های رهبری درباره میثاق طلبگی و پایبندی به ارزش های آن اشاره و خاطر نشان کرد: هر طلبه ای به اندازه توان و استعداد خود وظیفه ای دارد از این رو به تناسب نیازهای جامعه باید در این مسیر تلاش کند.
مدیر حوزه های علمیه برادران استان البرز با بیان اینکه امروزه حوزه های علمیه مبلغان توانمند و کارآمدی در عرصه فرهنگ و تعلیم و تربیت پرورش داده است، تصریح کرد: سرچشمه و محل تربیت مبلغان و هادیان جامعه حوزه می باشد همچنین فرهنگ ناب و فرهنگ سازی سالم در این عصر مرهون اقدامات حوزه علمیه است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره کرج و لقب "ایران کوچک" تصریح کرد: استان البرز سرچشمه تمام طوایف و قبایل استان های کشور است از این رو باید بیش از پیش در اندیشه مبلغ هادی باشیم تا امنیت فکری، اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی جامعه را تامین کنیم.
حجت الاسلام سلطانی در اشاره به وظایف حوزه در تربیت نیروهای اثرگذار، بیان داشت: حوزه علمیه با تخصصی کردن مباحث و دروس یک تحولی را در نظام آموزشی ایجاد کرد و با تخصصی کردن فقه و اصول، فلسفه، کلام، شیعه شناسی و مانند آن، از حالت سنتی خود خارج شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ریشه تمام علوم حوزوی قرآن و حدیث است و تمام برداشت های مراجع بزرگوار و استنباط و فتوای آنان از این دو منبع عظیم الهی سرچشمه میگیرد، از این رو باید جایگاه واقعی قرآن و حدیث را به حوزه برگردانیم./801/ت302/ی
ارسال نظرات