۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۵
کد خبر: ۲۲۰۸۹۷
به‌همت طلاب مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس؛

ششمین نمایشگاه سیر حوزه در یک نگاه برپا شد

خبرگزاری رسا ـ ششمین نمایشگاه سیر حوزه در یک نگاه همزمان با آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه به همت طلاب مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس تهران در این مدرسه علمیه برپا شد.
ششمين نمايشگاه سير حوزه در يک نگاه، مدرسه علميه آيت‌الله حق شناس تهران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ششمین نمایشگاه سیر حوزه در یک نگاه همزمان با آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس تهران(فیلسوف الدوله ـ امین الدوله) به همت طلاب پایه چهارم این مدرسه علمیه برپا شد.

 

در همین راستا حجت‌الاسلام میثم رستمی، مشاور مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس (فیلسوف الدوله ـ امین الدوله) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تبیین ابعاد مختلف این نمایشگاه که در این مدرسه علمیه برپا شده است، پرداخت.

 

وی با اشاره به این‌که نمایشگاه امسال براساس ابعاد انسان مطلوب حوزوی طراحی شده است، گفت: انسان مطلوب حوزوی را در پنج بعد جسمی، علمی، روحی و معنوی، عصب و روان و مهارت‌ها و آموزش‌ها تعریف کردیم.

 

حجت‌الاسلام رستمی نمازشب، سیر مطالعات اخلاقی، مراحل سیر اخلاقی یا عقل عملی و قلم‌های شهید پرور را سرفصل‌های بعُد روحی و معنوی دانست و گفت: در سرفصل نماز شب روایات، داستان‌ها و نکاتی از بزرگان درباره این موضوع مطرح شده است.

 

مشاور مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس به سرفصل سیر مطالعات اخلاقی اشاره کرد و با بیان این‌که در این مدرسه علمیه برای هرکدام از پایه‌های یک تا شش سیر مطالعات اخلاقی تعریف شده است، ابراز داشت: در پایه اول مبانی اخلاق طلبگی شامل آداب معاشرت، کلاس رفتن، ادب نسبت به استاد و رفیق، پایه دوم سیر گناه شناسی، پایه سوم شناخت رذایل و فضایل اخلاقی، پایه چهارم آشنایی با نماز، پایه پنجم مقامات معنوی و در پایه ششم اخلاق اجتماعی مطرح و در هر زمینه کتاب‌هایی معرفی می‌شود.

 

استاد حوزه علمیه با اشاره به سرفصل مراحل سیر اخلاقی یا عقل عملی، اظهار داشت: علما تکامل عقل عملی را به چهار مرحله تجلیه، تخلیه، تحلیه و فنا تقسیم کرده‌اند.

 

وی درباره سرفصل قلم‌های شهید پرور، گفت: در این بخش یک نمایشگاه برپا شده و ارتباط شهدا و علما به تصویر کشیده‌ شده است.

 

حجت‌الاسلام رستمی با اشاره به بُعد علمی، بیان داشت: در این بخش دروس اصلی، اجتهاد و حرکت به سمت تخصصی مطرح شده است؛ هر طلبه به عنوان طلبه مطلوب، باید اجتهاد فقهی و اصولی به همراه یک رشته تخصصی را به دست بیاورد که تخصصش می‌تواند همین فقه و اصول باشد و یا افزون بر این در رشته‌های دیگر علوم اسلامی مانند تفسیر، فلسفه و عرفان تخصص پیدا کند.

 

مشاور مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس با اشاره به این‌که یکی از عمده ترین بحث‌های حوزه، فقه است که ابعاد مختلف فقهی در نمایشگاه مطرح شده است، افزود: حقوق و قوانین جامعه اسلامی بر اساس همین فقهی است که 1400 سال درباره آن کار شده است، مواد قانونی با آیات و روایاتی که مطرح است و مجتهدین از آن استنباط کرده‌اند، در نمایشگاه در معرض دید قرار داده شده است.

 

استاد حوزه علمیه به بُعد جسمی اشاره کرد و ابراز داشت: طلاب این مدرسه علمیه هفته‌ای یک یا دوبار در رشته‌های شنا، والیبال یا فوتبال به انتخاب خودشان ورزش می‌کنند، با توجه به این‌که برخی از اساتید و طلاب این مدرسه علمیه در برخی رشته‌های ورزشی استاد هستند و یا مقام جهانی دارند، یک رشته رزمی به نام رزم مالک را در فدراسیون ثبت رسمی کرده‌ایم.

 

وی اظهار داشت: در بُعد اعصاب و روان، برای حل مشکلاتی مانند افسردگی، کم خوابی و تنبلی راهکارهایی ارائه شده است.

 

استاد حوزه علمیه با بیان این‌که در بحث تغذیه مراعات‌هایی مطرح شده است، افزود: در این مدرسه علمیه گروهی به اندازه وسع مالی روی تغذیه برنامه ریزی می‌کنند.

 

مشاور مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس گفت: طلاب از صبح تا شب مشغول درس هستند، برای این‌که این برنامه به طلاب فشار نیاورد، هر سال سه مرتبه اردوی دسته جمعی و دو مرتبه اردوی درون پایه‌ای برگزار می‌شود.

 

حجت‌الاسلام رستمی پژوهش و تلبس را سرفصل‌های مطرح شده در بُعد مهارت‌ها و آموزش‌ها دانست و گفت: مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس امسال به‌دلیل زحمات مسؤول پژوهش و طلاب این مدرسه، در جشنواره علامه حلی حوزه علمیه استان تهران رتبه نخست را کسب کرد.

 

وی با اشاره به سرفصل تلبس، ابراز داشت: در این بخش نحوه لباس پوشیدن، عمامه بستن، بحث قداست و داستان‌ها و نکاتی از علما درباره این لباس مطرح شده است.

 

استاد حوزه علمیه ابراز داشت: در بخش علمدار نکاتی درباره تجلی انسان مطلوب حوزوی در رهبر معظم انقلاب و مهارت‌های ایشان مطرح شده است، برای نمونه جمله آقای حداد عادل مبنی بر این‌که سخنرانی رهبری درباره حافظ به عنوان متن ادبی برگزیده یونسکو شناخته شد در این بخش مطرح شده است.

 

مشاور مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله حق شناس به بخش کانون نخبگان این نمایشگاه اشاره کرد و بیان داشت: برگزیدگان علمی این مدرسه علمیه وارد کانون نخبگان می‌شوند، در این کانون که اکنون 28 عضو دارد، یکسری برنامه‌های خاص قرار داده شده تا اعضای آن بتوانند در تحقیق و درس‌شان بیشتر پیشرفت کنند.

 

حجت‌الاسلام رستمی خاطرنشان کرد: طلاب مدارس علمیه می‌توانند همه روزه از ساعت 17 از این نمایشگاه بازدید کنند./956/پ202/ب4

ارسال نظرات