گزارشهایی از جشنواره فیلم مقاومت
از سفر محرمانه دبیر جشنواره مقاومت به لبنان تا حضور پررنگ خراسان
خبرگزاری رسا- شاید یکی از جالبترین و جذابترین و در عین حال مهمترین ابعاد این دوره از جشنواره خبر حضور سید حسن نصر الله در این برنامه هنری اسلامی باشد؛ امری که دلیل محرمانه سفر غیرمترقبه خزاعی به لبنان عنوان شد؛ دعوت حضوری دبیر جشنواره مقاومت از سیدحسن نصرالله.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، تنها 15 روز تا برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در تهران و دیگر نقاط کشور و نیز در چند کشور جهان زمان باقی است و در این روزها شور و نشاط قابل توجهی در میان اهالی هنر مقاومت و رسانههای انقلابی در جریان است. شاید یکی از جالبترین و جذابترین و در عین حال مهمترین ابعاد این دوره از جشنواره خبر حضور سید حسن نصر الله در این برنامه هنری اسلامی باشد.
امری که دلیل محرمانه سفر غیرمترقبه خزاعی به لبنان عنوان شد؛ دعوت حضوری دبیر جشنواره مقاومت از سیدحسن نصرالله.
روایت خبرنگار لبنانی از سفر محرمانه خزاعی برای دعوت از نصرالله
روایت حبال صیداوی خبرنگار لبنانی از این مضوع قابل توجه است. او میگوید برای ما خبرنگاران لبنانی سفرغیرمترقبه محمد خزاعی دبیر جشنواره مقاومت به لبنان کمی تعجب برانگیز بود تا اینکه متوجه شدیم ظاهرا ایشان برای دعوت حضوری از سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان برای سفر به ایران و شرکت در جشنواره مقاومت به اینجا آمده بودند. خزاعی روز سه شنبه بدون اعلام قبلی و همزمان با انتشار سفر احتمالی دبیرکل حزب الله لبنان به لبنان سفر کرد. شنیدههای ما میگوید هماهنگی اولیه دعوت از سید حسن نصرالله توسط شیخ علی ظاهر انجام گرفته و دعوت حضوری دبیر جشنواره مقاومت تکمیل پیگیریهای قبلی اوست.
دوره پیشین این فستوال هم شایعه حضور دبیرکل حزب الله مطرح شده بود که در زمان برگزاری خانواده عماد مغنیه حضور داشتند ولی به نظر میرسد با توجه بخشهای مهم عماد مغنیه، بخش غزه و بخش تکفیریها و واکنشهای رسانههای اسرائیل این بار حضور حسن نصرالله در ایران جدی تر است. خزاعی در این سفر سه روزه علاوه بر دیدار با دبیرکل حزب الله لبنان با یکی دو رسانه لبنانی ازجمله سردبیر الاخبار و مدیر شبکه المنار هم نشست مشترکی داشته است.
میلاد امام رضا (ع) و حضور پررنگ خراسان رضوی در این جشنواره
اما این رویداد بزرگ فرهنگی و سینمایی در آستانه میلاد با سعادت امام رضا (ع) اعلام کرد که استان خراسان رضوی در 194 نقطه میزبان برگزاری جشنواره خواهد شد. پایگاههای بسیج هنرمندان، مراکز آموزش عالی و پایگاههای بسیج طلاب و روحانیون این استان در تلاشند تا بتوانند بهترین شرایط را برگزاری سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت در خراسان رضوی که متبرک به حرم مطهر امام هشتم شیعیان است، فراهم کنند.
امور استانهای جشنواره مقاومت تمام تلاش خود را به برگزاری هرچه بهتر این جشنواره معطوف کرده است؛ چرا که با پیوستن شهرها، مراکز آموزش عالی، پایگاههای بسیج طلاب و پایگاههای بسیج هنرمندان به جمع میزبانان جشنواره، این رویداد فرهنگی در دوره سیزدهم خود، به گستردهترین جشنواره فرهنگی – سینمایی پس از انقلاب اسلامی بدل شده است که در صدها نقطه از 31 استان کشور برگزار میشود. سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی در گستره «سینمای ایران» و «سینمای بین الملل» در قالب بخشهای مختلف فیلمهای سینمایی، سینمایی ویدیویی، کوتاه، مستند، چشمانداز سینمای مقاومت ایران، نشستهای تخصصی و بزرگداشت سینماگران عرصه انقلاب و دفاع مقدس و برنامههای جانبی همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس در ایران و چند کشور جهان برگزار میشود.
نخستین همایش علمی سینمای مقاومت در دانشگاه تهران و دانشگاه هنر
نخستین همایش علمی سینمای مقاومت از 5 تا 8 مهر در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر برگزار میشود. جشنواره بین المللی فیلم مقاومت امسال برای نخستین بار در این دوره به منظور بسط زمینه تفکّر، نقد و نظریه پردازی در حوزه «سینمای مقاومت»، هم اندیشی استادان، پژوهشگران و سینماگران در اصلاح روندهای تولید، توزیع و نمایش آثار سینمای انقلاب و دفاع مقدس؛ و با امید نیل به تعاریف، نظریهها و الگوهایی از سیاست فرهنگی مطلوب برای رشد و تعالی«سینمای مقاومت»؛ همایشی علمی با عنوان «سینمای مقاومت؛ نظریهها، سیاستها، نقدها» برگزار مینماید.
سینما و مقاومت در برابر سیاست همگن سازی فرهنگ سرمایه داری در عصر جهانی سازی/ روابطه قدرت و معادلات سلطه در صنعت سینمای ملی و بین المللی/ شبکههای مقاومت؛ توزیع و اکران مقاومتی در برابر سینمای سلطه/ بازنمایی مقاومت در سینمای ملی کشورها/ بازاندیشی مؤلفههای سینمای انقلاب و سینمای ضد انقلاب/ بازاندیشی مؤلفههای سینمای دفاع مقدس و سینمای ضد دفاع مقدس/ بررسی کهن الگوهای مقاومت در ادبیات ایرانی و مسائل اقتباس سینمایی/ بازنمایی مقاومت زنان در انقلاب و دفاع مقدس بر پرده سینما/ نقد و ارزیابی سیاستها و عملکرد مدیران فرهنگی در موضوع سینمای انقلاب و دفاع مقدس/ رو در روی صهیونیسم: سینمای مقاومت در فلسطین و لبنان/ مقاومت در فرهنگ اسلامی؛ قاعده «نفی سبیل» ، «حرمت تشبه به کفار» و اقتضائات آن در سینما/ بازخوانی منشور هنرمندان حضرت امام خمینی (ره) و ویژگیهای هنر مقاومت از دیدگاه حضرت آیت الله خامنهای/ راهکارهای مقابله با آفات ریاکاری، فرصت طلبی و منفعت گرایی در سینمای انقلاب و دفاع مقدس و سیاستها و راهکارهای رشد و تعالی تولید، عرضه و نمایش آثارسینمایمقاومت.
با روند فعلی تولید فیلم جشنواره مقاومت تعطیل میشود
عبدالحسن برزیده از فیلمسازان باسابقه عرصه دفاع مقدس به انگیزه برگزاری جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در ایران و چند کشور جهان با بیان اینکه در ابتدای برگزاری این رویداد سینمایی اهداف جشنواره فیلم مقاومت اینطور تعریف شده بود که محلی برای بررسی نقاط قوت و ضعف؛ و تشویقی برای فیلمسازان حوزه دفاع مقدس و بستری برای آشنایی دست اندرکاران سینمای دفاع مقدس باشد گفت: متاسفانه به تدریج در طول سالهای گذشته این اهداف کنار گذاشته شد و به نوعی برگزاری این جشنواره تبدیل به الزام شد.
کارگردان «دکل» خاطرنشان کرد: زمانیکه ژانری تولیدات محدودی دارد طبیعی است که به مشکلاتی هم برمی خورد متاسفانه تولیدات این ژانر آنقدر نابسامان و کم است که رمق و شوقی برای فیلمسازان این حوزه برای تولید باقی نمانده است. برزیده با بیان اینکه بهتر است تمرکز را بر روی تولید فیلمهای دفاع مقدس بگذاریم گفت: با نفس برگزاری جشنواره مشکلی ندارم اگر میخواهیم مثبت بنگریم باید ابتدا ببینیم تولیدات ما در این حوزه در چه حدی است.
وی با بیان اینکه در زمینه امکانات و تسهیلات لازم برای ساخت این نوع فیلمها باید حمایتهای لازم صورت گیرد، گفت: زمانیکه فیلم «مزارشریف» را میساختم در این زمینه با مشکلات بسیار زیادی برخورد کردم درحالیکه این نوع تجهیزات باید به راحتی در اختیار فیلمسازان این حوزه قرار گیرد تا با فراغ خاطر به فعالیت خود ادامه دهند. کارگردان «پرواز خاموش» خاطرنشان کرد: برخی از متولیان این حوزه متاسفانه فراموش کردهاند که خودشان باعث فاصله گرفتن از سینمای دفاع مقدس هستند و برای توجیه این امر استدلالهای بی منطقی دارند. وی با بیان اینکه شهرک سینمایی با فیلمسازان دفاع مقدس همکاری کند گفت: این مشکلات قطعا بر روی تولید اثر میگذارد و موجب میشود تا جشنواره موضوعیت خود را از دست بدهد.
برزیده ادامه داد: آدمهایی که در جنگ حضور داشتند آدمهای مهم و ارزشمندی هستند بنابراین نباید رشادتهای آنها را نادیده بگیریم ضمن اینکه بسیاری از این جوانها به خاطر آرمانهایشان جان خود را از دست دادند و ما نباید آنها را نادیده بگیریم. کارگردان «روایت سه گانه» با بیان اینکه مسئولان باید بودجه لازم را برای تولید این نوع آثار درنظر بگیرند گفت: اگر تولیدات ژانر دفاع مقدس به همین شکل پیش برود قطعا در آینده نمیتوانیم جشنوارهای تحت عنوان جشنواره فیلم مقاومت را برگزار کنیم.برزیده با بیان اینکه باید موانع را از سر راه برداشت گفت: بودجههای زیادی صرف ساخت جاهایی میشود که ضرورتی برای آن وجود ندارد درحالیکه این بودجه را باید در جاهای درست هزینه کرد که قطعا یکی از این اولویتها جشنواره مقاومت است. البته میتوان بخشی از هزینهای را که شهرک سینمایی دفاع مقدس از فیلمسازها میگیرد نهادها و یا سازمانهای مربوطه بر عهده بگیرند تا بدین شکل کمکی هم به فیلمسازها شود.
وی با بیان اینکه بخش بین الملل جشنواره فیلم مقاومت به سار مهم است افزود: زمانیکه جشنواره بین المللی است میهمانانی از سایر کشورها در این جشنواره شرکت میکنند که به واسطه آن مبادلات فرهنگی و اظهارنظرهایی بین دو کشور صورت میگیرد. برزیده همچنین گفت: در این نوع جشنوارهها برگزاری جلسات نقد و بررسی فیلمها و گفتگوهای تخصصصی بسیار مهم است که باید مدیران و متولیان جشنواره به آن نگاه ویژه داشته باشند./1327/پ203/ی
ارسال نظرات