۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
کد خبر: ۲۱۹۳۸۵
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

عرفان اهل بیت به خوبی در جامعه عرضه نشده است

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش بی بدیل اهل بیت(ع) و علمای اسلام در ترویج آموزه های دینی در جامعه، گفت: متأسفانه ما عرفان اهل بیت(ع) را به خوبی در جامعه عرضه نکرده ایم.
حجت الاسلام والمسلمين احمدي - همايش آيت الله آقانجفي قوچاني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت الاسلام والمسلمین احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی روز پنج شنبه در همایش نکوداشت آیت الله آقانجفی قوچانی در بجنورد با بیان این که ما هر چه داریم از انبیا، اولیا و علمای دین و نتیجه زحمات طاقت فرسای آنها داریم، افزود: شخصیت عالمان دین در قلب و ذهن مردم زنده و تأثیرگذار است و همین موضوع نیز سبب بقا و ارتقای دین و آموزه های اسلامی در بین مردم شده است.

 

وی اضافه کرد: اگر چه شاید در ظاهر امر این گونه به نظر نرسد اما واقعیت این است که اذهان مردم سرشار از یاد بزرگان دین است.

 

به گفته حجت الاسلام والمسلمین احمدی تبلیغات ویژه به اندازه بزرگان و پیشکسوتان در ماندگاری دین در قلب و ذهن مردم تأثیر ندارد چرا که تأثیرگذاری عالمان همچون آب زمزم زلالی است که در طول قرن ها جاری و ساری بوده و خواهد بود.

 

نماینده مردم تهران در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی با تأکید بر زنده نگاه داشتن یاد بزرگان دین، خاطرنشان کرد: باید برای معرفی شخصیت و ترویج و تبیین افکار و فعالیت های عالمان دین در جامعه تلاش بیشتری شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین احمدی آیت الله آقانجفی قوچانی را از جمله این عالمان تأثیرگذار در قلوب و اذهان مردم دانست و افزود: سخت کوشی و روشن بینی از جمله ویژگی های بارز این عالم ربانی بود که این خصوصیات آیت الله آقانجفی قوچانی در دو کتاب سیاحت شرق و غرب او به خوبی نمایان است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: این دو کتاب که آیت الله آقانجفی در آنها به شرح زندگانی خود در این دنیا و نیز حیات بعد از مرگ پرداخته؛ مطالب آموزنده و مفید بسیاری دارند و توصیه می شود هر کدام از ما حداقل یک بار این دو کتاب را مطالعه کنیم.

 

وی با اشاره به روشن بینی آیت الله آقانجفی قوچانی اظهار داشت: این عالم ربانی از جمله شاگردان مرحوم آخوند خراسانی بود اما در بسیاری از مواقع هنگامی که استاد وی فتوایی صادر می کرد؛ آیت الله آقانجفی پیش از ارائه فتوا از سوی استاد خویش، به آن مهم دست یافته بود.

 

این عضو مؤسس دانشگاه تربیت مدرس و انجمن حکمت و فلسفه ایران در ادامه با اشاره به نقش بی بدیل اهل بیت(ع) و علمای اسلام در ترویج آموزه های دینی در جامعه اظهار کرد: متأسفانه ما عرفان اهل بیت(ع) را به خوبی در جامعه عرضه نکرده ایم.

 

حجت الاسلام والمسلمین تصریح کرد: باید برای ترویج و تبیین آموزه های اسلامی و سیره اهل بیت(ع) و نیز معرفی شخصیت های بزرگ دینی بیش از پیش کوشا باشیم چرا که تأثیر کسب این معارف از سوی مردم به مراتب از فعالیت های تبلیغی مستقیم بیشتر است.

 

گفتنی است، همایش بزرگداشت آیت الله سیدمحمد نجفی معروف به آقا نجفی قوچانی صبح پنجشنبه آغاز شده است، بر اساس برنامه ریزی انجام شده این همایش در سه بخش برگزار می شود که بخش اول آن مراسم افتتاحیه و ارائه مقاله در بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، بخش دوم در شهرستان فاروج با بهره برداری از پروژه های فرهنگی در روستای خسرویه و بخش سوم نیز در جوار آرامگاه این عالم ربانی در شهرستان قوچان با برپایی مراسم اختتامیه برگزار می شود.

 

سیدمحمدحسن حسینی ملقب به آقانجفی قوچانی، از دانشمندان شیعه و عالمان دینی قرن چهاردهم قمری است، وی که فقیه، حکیم و ادیب و نویسنده دو کتاب مشهور سیاحت غرب و سیاحت شرق است، در سال 1295 هجری قمری در روستای خسرویه از توابع شهرستان فاروج در خراسان شمالی متولد شد و در سال 1323 هجری خورشیدی در قوچان درگذشت و در منزلی که تحصیل می کرد، مدفون شد./9314/پ202/ب4

ارسال نظرات