رییس جمهوری که شخصا به تلفن نهاد خود پاسخ می داد
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین علی ملکوتی، فرزند مرحوم حضرت آیت الله ملکوتی با اشاره به جایگاه فقهی حاکم اسلامی، اظهار کرد: پس از رحلت نبی مکرم اسلام(ص)، همواره تلاش میشد تا برای خلیفه وقت، جایگاه فقهی ترتیب داده شود تا به او مشروعیت لازم برای خلافت داده گردد. مسئله ولایت فقیه، از لوازم فقه شیعه است که در نظام جمهوری اسلامی ایران به ثمره رسید. هرچند که فقها در محدوده اختیارات ولیفقیه بحث دارند، اما با اندک تاملی روشن میشود که اگر اختیارات ولیفقیه پنجاه درصد باشد، برای اجرای پنجاه درصد دوم از احکام حکومتی، باید به سراغ فقیه غیرعادل یا سراغ غیرفقیه عادل برویم که هر دو فرض از منطق خارج است.
وی با ابراز این که انتخاب چنین شخصی کار تخصصی است و عامه مردم نمیتوانند او را انتخاب کنند، همچنان که انتخاب رییس نظام پزشکی با پزشکان متخصص جامعه است و عامه مردم، تخصص شناخت رئیس نظام پزشکی که شرایط خود را باید دارا باشد، ندارند، اظهار کرد: اگر در رسالههای عملیه میخوانیم که قول دو خبرهای که مجتهد اعلم را بشناسند، در انتخاب مجتهد ملاک و حجت است، نمیتوان قول شصت خبره از مجلس خبرگان رهبری که حکم به ولایت مجتهدی جامعالشرایط و مدیر و مدبری همانند حضرت آیتالله خامنه ای دادهاند، را نادیده گرفت که اکنون اعضای آن به هفتاد نفر رسیدهاند و به اعمال و رفتار ایشان نظارت دقیق دارند.
فقیهی به نام میرزای بزرگ و فتوا به تحریم تنباکو
این استاد حوزه جمله معروف میرزای بزرگ در جریان فتوا به تحریم تنباکو را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: ایشان در دنباله حکم به تحریم تنباکو تأکید میکند "مخالفت با این فتوا مخالفت با امام زمان(عج) است". مرحوم میرزا، فقیهی جامعالشرایط دارای مسئولیت محدود بود، اما با این حال مخالفت با فتوای ایشان مخالفت با امام زمان(عج) به شمار میآید و مردم نیز از فتوای میرزا استقبال کردند و به آن جامه عمل پوشاندند. پس اگر فقیهی مسئولیت فراگیرتری همانند ولایت داشته باشد، مخالفت با او، مخالفت با ولایت ائمه هدی(علیهمالسلام) میگردد.
این فرهیخته حوزه، با اشاره به تواضع مقام معظم رهبری در امتناع از قبول مسئولیت ولایت فقیه، اظهار کرد: وقتی معظم له با اجماع و رأی فقهای مجلس خبرگان، مبنی بر انتخاب ایشان به ولیفقیه جامعالشرایط نظام جمهوری اسلامی ایران روبهرو شدند، به اذعان همه فقهای مجلس و اسناد موجود، از قبول این مسئولت استنکاف کردند و با اصرار این مسئولیت را به عهده گرفتند.
قدرت علمی و سیاسی امام خامنهای
وی قدرت علمی حضرت آقا را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: ایشان، یکی از فضلای معروف دو حوزه علمیه قم و مشهد مقدس بودند که امتیاز خاص ایشان است و تدریسهای ایشان نیز معروف است، به گونهای که خیلی از فضلا معترف هستند که در خدمت ایشان تحصیل کردند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکوتی با ابراز این که در کنار قوت علمی، زندگی سیاسی و مبارزاتی ایشان نیز جلوه بسیاری دارد، اضافه کرد: سخنرانیهای صریح و تند قبل از انقلاب ایشان علیه نظام طاغوتی که جای انکار ندارد و پس از انقلاب نیز دارای مناصبی مانند نماینده حضرت امام در شورای عالی دفاع، نماینده حضرت امام در دانشگاهها، نمایندگی نخستین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران بودند.
استاد درس خارج حوزه با بیان این که هنگامی که رژیم بعث با حمله هوایی به پایگاههای ما، جنگ تحمیلی هشت ساله را آغاز کرد معظمله نخستین فردی بودند که گزارش آن را به امام خمینی(ره) دادند، ادامه داد: نخستین رییس جمهور ما بنی صدر بود و از آن جهت که نمایندگان مجلس اول پی برده بودند که او فاقد صلاحیت لازم برای این منصب است و ادعای واگذاری اختیارات شاه طاغوتی به عنوان اختیارات همایونی از جانب مردم به خود را دارد، اختیارات رییس جمهور را محدود کردند تا قدرت و اختیارات بیشتری به نخست وزیر داده شود از این رو، حضرت آقا نیز در سال های ریاست جمهوری خویش، اختیارت محدودی داشتند، اما با این وجود اشراف کامل به اوضاع مملکت داشته و بر اساس آن عمل می کردند.
اشراف کامل به اقدامات میرحسین موسوی
وی با اشاره به اشراف کامل معظم له به عملکرد میرحسین موسوی بر منصب نخست ویزی اظهار کرد: بین انتخابات دوره اول ریاست جمهوری آقا و دوره دوم ریاست جمهوری ایشان بود که در مجلس شورای اسلامی جلسه ای با موضوع انتخاب نخست وزیر برگزار شده بود که حضرت آقا به مجلس تشریف آوردند و با ده یا پانزده اشکال مبرهن و دارای دلیل ثابت کردند که ایشان صلاحیت لازم برای اداره امور اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه را دارا نیست و دارای صلاحیت برای احراز منصب نخست وزیری نمی باشد. ولی در پایان فرمودند "چون حضرت امام(ره) مایل هستند که از آن رو که جنگ است، نباید مشکلی پیش بیاید، من "سمعاً و طاعتا" از حضرت امام اطاعت می کنم".
این استاد حوزه ادامه داد: پس از ارتحال امام خمینی(ره) و انتخاب معظم له به عنوان ولی فقیه از روز 15 خرداد سال 1368، کوچکترین خطا و انحرافی به چپ یا راست از ایشان دیده نشده است. دوست و دشمن معترفند که در این مدت طولانی ایشان ثابت قدم در خط امام ره بوده اند.
وی با اظهار این که ایشان در برهه کنونی با چهره های دوستنما و در باطن دشمن روبهرو هستند که برخلاف توطئههای زمان جنگ دارای دشمن مشخص، آگاهانه یا ناآگاهانه در برابر نظام ایستادهاند، خاطرنشان کرد: مدیریت و سازماندهی اقشار و گروههای جامعه در مقابل این شیطنتها، حفظ آنها در خط مستقیم حضرت امام(ره) و حرکت و تقویت نظام به سمت اهداف متعالی خود، افتخار بزرگی است که این شخصیت الهی موفق به انجام آن در این سالهای متمادی شده است.
رهبری فرمایشی نیستم
حجت الاسلام والمسلمین ملکوتی با اظهار این که معظمله در فرمایشاتی در مورد شخصیت خود اشاره میکنند "رهبری نیستند که به عنوان یک موجود مقدس جایی بنشینند و فارغ از مسئولیتهای خود، تنها سان ببینند و از موضوعات کلی چیزی بخواهند و مسئولان اجرایی هم یک سری گزارشات بدهند"، تأکید کرد: یکی از امتیازات رهبر معظم انقلاب، آگاهی ایشان از مسائل جزئی کشور است. قبل از آن که آقایان گزارشی دهند، از مسیرهای گوناگون تمام جزئیات آن را مطلع هستند و میدانند که آن آقای مسئول گزارش و آماری واقعی ارائه میکند یا آنچه واقعی نیست، ارائه میدهد.
وی با ابراز این که به عنوان نماینده دو دوره مجلس شورای اسلامی و آگاه از مسائل سیاسی کشور و بینالملل، بعید میدانم که رهبران دنیا توانایی، هوشیاری، زیرکی و احاطه ایشان را داشته باشند، ادامه داد: همواره، واکنش رسانههای خارجی در ارتباط با رخدادهای ایران را رصد میکنم. در این مدت ندیدم که رسانههای خارجی از گفته و عملکرد ایشان ایرادی بگیرد که از آن علیه نظام و ولایتفقیه استفاده شود.
مخالفین خارجی و داخلین امام خامنه ای
این فرهیخته حوزوی، با اشاره به مخالفتهای خارجی با مقام معظم رهبری، متخصصین فقیه جامعه، شخصی را به عنوان ولیفقیه انتخاب کردند که به یقین در خارج از کشور مخالف دارند، چرا که آنها با اصل نظام مخالف هستند و نمیتوان از آنها گلهای داشت. چرا که اگر دشمن، دشمنی نکند، باید به خود شک کنیم که انحرافی داریم با ما مخالفت نمیکنند و مخالفت آنها برای ما یک افتخار است.
مخالفت خواص، ریشه در هوای نفس دارد
وی مخالفان داخلی ولیفقیه را مورد توجه قرار داد و اذعان کرد: عدهای از مخالفین داخلی،یا سلطنتطلبانی هستند که معتقد به اسلام نیستند که مورد بحث نیستند، اما عجب از یاران به ظاهر انقلابی هستند که در گذشته مدح و تمجید بسیاری از حضرت آقا میکردند، اما اکنون، مخالفت عیان و نهان با ایشان دارند که نمیتواند جز هوای نفس چیز دیگری باشد.
این استاد درس خارج حوزه، با اشاره به ارادت پدرشان (مرحوم آیتالله مسلم ملکوتی) به امام خامنهای، اظهار کرد: روزی خدمت ایشان رسیدم فرمایش پدر را به ایشان عرض کردم گفتم که مرحوم پدرم همیشه در مورد شما دعا میکرد، میگفتند "ایشان نعمتی است برای نظام و این کشور، خدا به ایشان عزت دهد که عزت ایشان عزت اسلام است".
رییسجمهوری که شخصا به تلفن نهاد خود پاسخ می دهد
وی در پایان، با اشاره به خاطرهای از مقام معظم رهبری، اظهار کرد: در زمان ریاست جمهوری معظم له که نماینده مجلس شورای اسلامی بودم، برخی از نمایندگان دارای افکار انحرافی رابطه مناسبی با ایشان نداشتند. در آن سالها، بچه یکی از این نمایندگان سرطان خون داشت و نیاز مبرم به تزریق و تعویض خون داشت تا به حیات خود ادامه دهد. نیمه شب یکی از روزهایی که این نماینده به مسافرت کاری رفته بود، حال این بچه بد میشود. همسر این نماینده میگوید که در تهران غریب بودیم و کسی را نداشتیم. دفترچه تلفن خانه را باز کردم و شماره دفتر ریاست جمهوری را دیدم و با آن تماس گرفتم. شخصی گوشی را برداشت، بعد از معرفی خود مشکلم را به او گفتم. آن شخص هم آدرس منزل را از من گرفت و گفت که منتظر باشید تا بیاییم. بعد از نیم ساعت دیدم دو ماشین به در منزل آمده که بچه را برداشتم و به سمت آنها رفتم. به ناگاه دیدم که در یکی از ماشینها حضرت آقا و همسرشان نشستهاند و منتظرم هستند. مدتی بعد فهمیدم که تلفن ریاستجمهوری را خود آقا برداشته بودند و با همسرشان آمده بودند تا من احساس تنهایی نکنم. سپس به بیمارستان رفتیم و حضرت آقا و همسرشان منتظر ماندند تا معالجه فرزندم تمام شد و بعد من را به خانهام رساندند و بازگشتند. /916/د102/ع
منبع: مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه)