عالمه و محدثه بودن؛ ویژگیهای منحصر بهفرد حضرت معصومه
حجت الاسلام حسین جمالی زاده، امام جمعه فارسان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با اشاره به سالروز میلاد با سعادت حضرت معصومه(س) اظهار داشت: ائمه معصومین(ع) درخصوص فضائل و کرامات حضرت معصومه(س) روایات فراوان ذکر کرده و آن حضرت را بهعنوان کریمه اهل بیت(ع) معرفی کردهند.
وی با اشاره به این که حضرت فاطمه معصومه(س) در روز اول ذیقعده سال 173 هجری قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود، اضافه کرد: این بانوی بزرگوار از همان ابتدا در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضائل اخلاقی آراسته بودند.
ویژگیهای بارز حضرت معصومه(س(
امام جمعه فارسان، عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت برابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا را از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکوسرشت برشمرد و گفت: پدران این خاندان، همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت، گوهرهای تابناک امامت و سکانداران کشتی انسانیت بودند.
حجتالاسلام جمالی زاده ضمن تبریک فرارسیدن خجسته سالروز ولادت کوثر ثانی(س) و تبریک و تهنیت این روز به دختران پاکدامن و عفیف نظام مقدس جمهوری اسلامی، اظهار داشت: دختران نوجوان و جوان با الگو قرار دادن آن حضرت، شأن و منزلت زن ایرانی را رعایت کرده و در حفظ ارزشهای نهادینه شده در اسلام ناب تلاش کنند.
کرامات و مکارم اخلاقی بزرگ بانوی اسلام
وی با بیان این مطلب که کرامات و مکارم اخلاقی این بزرگ بانوی اسلام زبانزد همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی است، افزود: ایشان بهواسطه بهرهمندی از شرافت خانوادگی، عمری را در خدمت اسلام و تبیین احکام دینی گذراندند.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان فارسان با اشاره به این که حضرت معصومه(س) از جمله بانوان گرانقدر و والامقام جهان تشیع بوده و مقام علمی بلندی نیز دارند، تصریح کرد: آن حضرت در خاندانی که سرچشمه علم و تقوا و فضائل اخلاقی بود، پرورش یافتند و پس از شهادت پدر بزرگوارشان، عهدهدار امر تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نیز برعهده گرفت.
شرافت خانوادگی؛ مهمترین عامل تکامل علمی حضرت معصومه(س(
این مقام مسؤول در ادامه شرافت خانوادگی را از مهمترین عوامل تکاملی علمی آن حضرت دانست و افزود: ایشان ماه تابانی است که از برج امامت طلوع کرده، در آغوش امامت تربیت یافته، قنداقه امامت را نیز در دامن خود پرورش داده است؛ چراکه ایشان دختر امام، خواهر امام و عمه امام است.
حجتالاسلام جمالی زاده اضافه کرد: همه نیاکان آن حضرت مشعلداران امامت، پرچمداران هدایت، اسوههای فضیلت و استوانههای ولایتند و مادر بزرگوارش از بانوان بافضیلت و از اسوههای تقوا و شرافت و از زنان کمنظیر تاریخ بشریت هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خویش به تأثیرگذاری والدین در روح و جسم فرزندان نیز اشاره کرد و گفت: این ویژگی در وجود حضرت فاطمه معصومه(س) نیز بروز یافت و از هر دو طرف فضائلی را به ارث برد؛ بنابراین میتوان سرّ برتری آن حضرت بر دیگر فرزندان موسی بن جعفر(ع) را در همین نکته عنوان کرد.
امام جمعه فارسان افزود: البته مطلب عنوان شده نمیتواند بهمعنای تأثیر نداشتن تلاش و کوشش آن حضرت در این راه باشد؛ بلکه افزون بر شایستگیهای فردی که در وجود خویش بهوجود آورده بودند از این عوامل نیز بهعنوان مکمل و پشتوانه ترقی و تکامل معنوی اخلاقی و علمی سود میبردند.
وی عبادت خالصانه را از دیگر رموز زندگی آن حضرت بیان کرد و گفت: ایشان عالیترین نوع عبادت و با پاکترین نیات را به پیشگاه ربوبی حضرت حق عرضه داشته و از انجام تکالیف الهی حتی بهواسطه ضعف بدنی که در قم بر ایشان مستولی شده بود کوتاهی نکردند.
عالمه و محدثه بودن؛ ویژگیهای منحصر بهفرد حضرت فاطمه معصومه(س(
رییس حوزه علمیه شهرستان فارسان، عالمه و محدثه بودن را از ویژگیهای منحصر بهفرد حضرت فاطمه معصومه(س) عنوان کرد و گفت: این خصیصه از بالاترین عناوینی است که نشاندهنده آشنایی ایشان با مکتب حیاتبخش تشیع است.
این مقام مسؤول در ادامه مقام عصمت از گناه در عین قدرت بر خطا را از جمله شاخصههای اصلی انبیای الهی و اوصیای آنان بیان کرد و افزود: ایشان بهواسطه تبعیت محض از اوامر الهی و ولایتمداری از ولی امر مسلمین از سوی امام رضا(ع) به لقب معصومه منتسب شدند.
مقام شفاعت حضرت معصومه(س(
حجتالاسلام جمالی زاده با بیان این مطلب که اعتقاد به شفاعت انبیا و اولیا الهی از ضروریات مذهب شیعه بوده و هیچگونه تردیدی در آن نیست، خاطرنشان کرد: با توجه به این مهم که بالاترین جایگاه شفاعت، از آنِ رسول مکرم اسلام(ص) است که در قرآن کریم از آن به مقام محمود تعبیر شده است؛ همانا حضرت معصومه(س) نیز در مقام شفاعت قرار دارند که بسیار وسیع و جهان شمول است.
امام جمعه فارسان در پایان، دختران نوجوان و جوان را به الگوپذیری از آن حضرت تشویق و ترغیب کرد و افزود: تأسی به ایشان و دیگز بزرگان دینی راه را بر فتنههای بی شمار دشمنان خواهد بست و زمینه را برای رشد و پویایی فکری و اعتقادی فراهم میکند./9457/ت302/ب2