تحقق کارکردهای چندگانه مساجد سلامت جامعه را تضمین می کند
عباس کیفی بجستانی، استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، به مناسبت روز جهانی مسجد، گفت: مسجد، محل گردهمایی مسلمانان و تجلی گاه پرشکوه انسجام و یکپارچگی امت مسلمان است.
وی افزود: مساجد، حافظ سلامت دین و جامعه هستند چرا که نمایش وحدت و همدلی نمازگزاران، بقای اسلام را تضمین کرده و حضور نمازگزاران در مسجد، امید دشمنان اسلام را به ناامیدی بدل می کند.
کیفی بجستانی اضافه کرد: مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور در مسجد آن را فراهم می کند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: افراد نمازگزار همچون قطرههای آب در مساجد به یکدیگر میپیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش گذارند و همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا رو به سوی یک قبله کرده، لب به حمد و ثنای آن یگانه میگشایند و هماهنگ با یکدیگر سرود توحید را زمزمه میکنند.
وی اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) پایهگذار نخستین مسجد است، ایشان مکانی را پایهگذاری کرد که علاوه بر برخورداری از جایگاه روحانی و معنوی، کانون فعالیتهای اجتماعی مسلمانان نیز به شمار میرفت؛ به همین دلیل مسجد در طول تاریخ اسلام از ویژگی برجستهای برخوردار بوده است.
کیفی بجستانی با بیان این که در گذشته همه امور مسلمین در ابعاد مختلف، از جمله عقاید و فعالیتهای فرهنگی، عبادی، سیاسی، اقتصادی و غیره در مساجد انجام میشد، افزود: دوران صدر اسلام، درخشان ترین دوره در طول حیات مساجد بوده است؛ چرا که در آن زمان، مسجد نه صرفا محل عبادت، بلکه افزون بر این محل فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، قضایی و نظامی نیز به شمار می آمد.
عضو جامعه قاریان قرآن کشور با تأکید بر تقویت کارکردهای چندگانه مساجد، اظهار کرد: مسجد صرفا محل عبادت نیست بلکه این مکان مقدس می تواند کانون فعالیت های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره نیز باشد.
به گفته وی امروز جامعه اسلامی نیازمند نسلی با ایمان و با تقوای الهی است چرا که دشمنان نظام اسلامی از هر روزنه ای برای خدشه دار کردن اعتقادات دینی نسل جوان استفاده می کنند و در این میان مساجد می توانند نقش محوری داشته باشند.
کیفی بجستانی با تأکید بر لزوم توجه به تربیت اسلامی فرزندان در خانوادهها، به تبیین کارکردهای مساجد در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: اسلام بهترین شیوههای گرم بودن نهاد خانواده را پیش روی بشریت قرار داده و نباید اصول تربیت اسلامی در بین خانوادههای ایرانی کم رنگ شود.
وی افزود: نمازهای جمعه و جماعت مرکز بصیرت و آگاهی، شجاعت، نصیحت، امر به معروف و نهی از منکر و تولی و تبری، عامل ترغیب کننده مردم به اطاعت خدا و پرهیز دادن آن ها از معصیت و نیز ضامن احیای مصالح دینی و دنیای مردم است.
کیفی بجستانی افزود: همان طور که قرآن کریم اشاره می کند شیطان همواره به عنوان فریب دهنده ای ماهر می کوشد تا زیبا را زشت، زشت را زیبا، حق را ناحق و ناحق را حق جلوه دهد و هدف از این کار نیز گمراه کردن انسان ها از راه راست و مستقیم است اما این تلاش های شیاطین اگر مؤمنان با مساجد و اماکن مذهبی ارتباط مستمر و خالصانه داشته باشند؛ هیچ گاه به نتیجه نمی رسد.
گفتنی است، در استان خراسان شمالی در شمال شرق کشور با جمعیت 900 هزار نفری، 156 امامزاده و بقعه متبرک ثبت شده و نیز هزار و 176 مسجد و حسینیه وجود دارد.
بیست و یکم آگوست برابر با سی ام مرداد ماه مصادف است با به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیستها و نیز حمله رضاخان به نمازگزاران مسجد گوهرشاد مشهد که بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران، از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شده است./9314/ت302/ب5