حوزه علمیه سعیدیه ارسنجان مرمت میشود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شیراز، عبدالرضا نصیری، معاون میراث فرهنگی فارس در گفتوگو با خبرنگاران، گفت: حوزه علمیه سعیدیه ارسنجان یکی از آثار تاریخی ارزشمند دوره صفویه در استان فارس است که در ادامه طرح حفظ و احیای این اثر در سالهای گذشته بخشهایی از این بنا در سال جاری مرمت شد.
وی به اعتبار تخصیص یافته برای عملیات مرمت اشاره کرد و افزود: مرمت این مدرسه در سال جاری با اختصاص بیش از 490 میلیون ریال اعتبار انجام شده است.
نصیری اضافه کرد: خاکبرداری، بلوکاژ، باغچهبندی و اجرای کف فرش حیاط خلوت با سنگ گندمک، جمعآوری فضای الحاقی در حیاط خلوت ضلع غربی، بندکشی نمای آجری، اجرای سنگ ازاره نمای جنوبی، تعویض جوکهای اطراف کتیبه سردر ورودی، سفیدکاری حجرهها در محلهای مورد نیاز از جمله این اقدامات بوده است.
وی به مرمت سایر قسمتهای بنا در گذشته اشاره کرد و گفت: عایقکاری، کف فرش پشت بام و بندکشی نمای آجری حیاط از جمله این اقدامات بوده است.
این گزارش میافزاید، درب ورودی مدرسه علمیه سعیدیه رو به شمال باز میشود و بالای سر در مقرنسهای گچی زیبایی است و دارای ازاره سنگی از سنگهای حجاری شده است، در نمای جنوبی در هر سمت چهار طاق نما تعبیه و نماسازی شده و مصالح ساختمانی آجر و گچ است.
بر پیشانی مدخل ورودی کتیبهای از سنگ مرمر با خط ثلث نصب شده که تاریخچه بنای مدرسه بر آن نقش شده است در این کتیبه پس از حمد و سپاس خداوند و پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین علی(ع) تاریخ بنای مدرسه را به زمان حکمرانی شاه سلیمان صفوی به همت حاج محمد سعید ارسنجانی در سال 1085 هجری قمری نسبت میدهند.
صحن حیاط مدرسه چهار گوش و در وسط دارای یک حوض از سنگ یکپارچه است و این مدرسه جزو مدارس یک ایوانی و سقف ایوان شمالی دارای نقاشیهایی بر روی گچ است.
ایوان شمالی و مدخل ورودی جنوبی قرینهسازی شدهاند و در طرفین هر یک حجرهها تعبیه شدهاند، مدرسه در ضلع شرقی و غربی در هر طرف دارای پنج حجره است و حجره ضلع جنوب غربی به حیاط خلوت راه مییابد./919/ت303/ب4