۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۲۱۵۵۷۳
سخنران حرم رضوی:

صبر از ویژگی‌های بارز عباد الرحمن است

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم رضوی گفت: عباد الرحمن در مقابل بلا و مصیب سعه صدر دارند؛ چرا که یقین دارند، سختی های دنیوی، امتحانی از سوی خداوند متعال است.
صبر از ویژگی‌های بارز عباد الرحمن است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام میثم علی پناه، کارشناس مذهبی، امروز در رواق امام خمینی(ره) حرم رضوی، به تبیین و تشریح ویژگی های عباد الرحمن در سوره فرقان پرداخت و گفت: عاشورا، مصداق حقیقی صبر است.

 

وی ابراز کرد: عبادتی که همراه با معرفت، بصیرت باشد، نافع است از این رو کسانی که در مسیر سلوک عبادتی نافع داشتند عبادالرحمان نام گرفتند.

 

این کارشناس مذهبی گفت: عباد الرحمن در مقابل بلا و مصیب سعه صدر دارند؛ چرا که می دانند سختی های دنیوی، امتحانی از سوی خداوند متعال است.

 

سخنران حرم رضوی اظهار کرد: ظرفیت عده ای در مقابل مصائب و مشکلات پایین است؛ چرا که ممکن است ایمان و اعتقادات خود را از دست بدهند، اما عباد الرحمن، نگاه خود را به دنیا تغییر داده و نفس خود را تربیت می کنند.

 

حجت الاسلام علی پناه به مذمت دنیا و بی ارزشی آن اشاره کرد و  افزود:حضرت علی (ع) می فرمایند:«الدنیا دارٌ بِالبلاءِ مَحفوفه، دنیا سرایی است که با بلا و سختی پیچیده شده است.»، از این رو دنیا محل آسایش و آرامش نیست، بلکه گذرگاه امتحان های الهی است.

 

وی افزود: راحتی و آسایش مخصوص بهشت خداوند است، چرا که در آیه 71 سوره زخرف آمده است: « وَفِیهَا مَا تَشْتَهِیهِ الْأَنفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْیُنُ وَأَنتُمْ فِیهَا خَالِدُون، و در آنجا هر چه نفوس را بر آن میل و اشتهاست و چشمها را شوق و لذت، مهیّا باشد و شما مؤمنان در آن بهشت جاویدان متنعّم خواهید بود».

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به آیه 155 سوره بقره عنوان کرد: خداوند تمام انسان ها را به فراخور ظرفیت دورنی آنها در عرصه های گوناگون، مورد امتحان قرار می دهد، برخی را با مال و عده ای را با جان آزمایش می کند.    

 

سخنران حرم رضوی گفت: کرامات قابل تعلیم نیست، بلکه جز ذات هستند، اولیاء الله تحت پوشش خداوند هستند، ادعایی در مقابل اعمالی که برای خداوند انجام می دهند ندارند، از این رو است که دوست دارند گمنام باشند و کسی آن ها را نشناسد.

 

حجت الاسلام علی پناه اظهار کرد: اموال خود را در راه خدا انفاق کنید، در روایت شخص خسیس مورد مذمت واقع شده است، انسان بخیل در دنیا مانند فقرا زندگی می کند، اما در آخرت همچون اغنیا از او حساب می کشند.

 

وی ابراز کرد: سیره ائمه اطهار(ع) بدین گونه بوده است که همیشه راضی به آن چه خداوند برای ایشان مقدر می کرد، بودند و حال آن ها در زمان از دست دادن نعمت با زمانی که آن را بدست آوردن تفاوتی نمی کرده است، بدین معنا که سرور و خوشحالی که در زمان بدست آوردن نعمت داشتند، همان سرور و خوشحالی را در زمان از دست دادن آن نیز داشتند.

 

سخنران حرم رضوی گفت: قیام عاشورا، مصداق حقیقی صبر است، هر زمان که به مصیبتی گرفتار شدید، مصیبت امام حسین(ع) را به یاد آورید؛ چرا که بزرگترین مصیبت عالم، مصیبت ابا عبدالله(ع) است./1309/پ202/ب4

ارسال نظرات