۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۱
کد خبر: ۲۱۴۱۴۹
حجت‌الاسلام رفیعی تشریح کرد؛

چرایی گرفتارشدن مؤمنان به مصیبت‌ها

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه خداوند را عالم به تمام گرفتار و مصیبت‌های افراد دانسته و براساس آیات و روایات ادب کردن ظالم، رتبه و درجه دادن به انبیا و اولیا، امتحان مؤمنان و کرامت دادن به افراد به ویژه اولیای الهی را از عوامل گرفتار شدن افراد به امتحان‌ها برشمرد.
حجت الاسلام ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه همزمان با بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان در جمع نمازگزاران حرم ‏حضرت معصومه(س) با اشاره آیات سوره مبارکه حدید به بررسی دلایل گرفتار شدن مؤمنان به مصیبت‌ها پرداخت.

وی گفت: مصیبت‌هایی که برای انسان‌ها به وجود می‌آید، برخی برای کفاره گناهانشان است؛ در سوره مبارکه شورا آمده «بخشی از مصیبت‌ها و بلاها نتیجه گناهان افراد است».

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این‌که گاهی فرد در این دنیا نتیجه گناهان خود را با گرفتار شدن در بلا و مصیبت می‌بیند، خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که تمامی گرفتاری و مصیبت‌ها نتیجه گناهان نیست.

دلایل گرفتار شدن افراد به مصیبت‌های الهی

وی افزود: در آیه 22 سوره مبارکه حدید آمده است «برخی از مصیبت‌ها امتحان الهی است» که خداوند متعال به وسیله این بلاها انسان‌ها را می‌آزماید تا به افراد بردبار در این بلاها پاداش عظیمی را بدهد.

استاد حوزه و دانشگاه خداوند را عالم به تمام گرفتار و مصیبت‌های افراد دانسته و براساس آیات و روایات ادب کردن ظالم، رتبه و درجه دادن به انبیا و اولیا، امتحان مؤمنان و کرامت دادن به افراد به ویژه اولیا الهی را از جمله عوامل گرفتار شدن افراد به امتحان‌ها برشمرد.

وی تصریح کرد: حتی براساس روایتی از پیامبر(ص) آسیب‌ها و جراحاتی که ناخواسته بر بدن وارد می‌شود زکات جسم و بدن است.

حجت‌الاسلام رفیعی با بیان این‌که مصیبت‌های الهی برای مؤمنان عنایت و توجه خداوند است، بیان داشت: اسلام افراد را به مخفی کردن مصیبت‌ها توصیه می‌کند؛ بزرگان دینی و اولای الهی نیز در برخورد با مصیبت‌های مختلف صبر پیشه می‌کردند که می‌تواند الگویی در این عرصه در اختیار ما باشد.

تلاش کنیم که دینمان گرفتار مصیبت نشود

وی یادآور شد: البته به این معنا نیست که فرد در گرفتار شدن به مصیبت‌ها دست روی دست گذاشته و کاری نکند، بلکه فرد برای گرفتار نشدن در مصیبت‌ها باید تمام تلاش خود را انجام دهد.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با تأکید بر این‌که فرد باید تلاش کند به دین او آسیبی نرسد، گفت: در هنگام گرفتار شدن به مصیبت باید زیاد به یاد مرگ باشیم، امام صادق(ع) در برابر مصیبت‌های دنیایی خدا را سپاس می‌کردند که در عرصه دینی مصیبتی بر ایشان وارد نشده است.

وی ادامه داد: انسان‌های مؤمن از مصیبت ها استفاده کرده و خود را برای زندگی بهتر تربیت می‌کنند؛ البته باید این را هم بدانیم که گاهی مصیبت‌ها به نظر ما مصیبت هستند، ولی ممکن است خیر کثیری در آن است.

انسان نباید با از دست دادن مسؤولیتی ناراحت شود

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آیه بیست و سوم سوره حدید گفت: خدا می‌فرماید «اگر دنیا را هم از شما گرفتند، ناراحت نشوید و اگر همه دنیا را به شما دادند، خوشحال نشوید».

وی ادامه داد: انسان نباید با گرفتن مسؤولیت از او ناراحت شود، رسم روزگار این است که مسؤولان پی در پی تغییر  می‌کنند، از این‌رو در این تغییرها، افراد نباید ناراحت شوند./993/پ202/س

 

ارسال نظرات