تزکیه نفس مهمترین بعد روزهداری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سیدمرتضی صالحی خوانساری، استاد حوزه علمیه قم، عصر امروز در محفل جزءخوانی قرآن کریم در مصلای امام خمینی(ره) شهرکرد، به فلسفه روزهداری اشاره کرد و گفت: مهمترین فلسفه روزه این فریضه الهی لذت بردن انسان در ابعاد گوناگون است.
وی با بیان این که در اثر روزهداری چهار لذت نصیب انسان میشود، افزود: نخست لذت خوردن و آشامیدن و قدردانستن این نعمت الهی است؛ چرا که اگر انسان مدتی امساک کند، سپس غذایی بخورد، لذت بیشتری خواهد برد.
حجت الاسلام صالحی خوانساری ادامه داد: دومین لذت به دست آمده از روزهداری، لذت اراده است و کسی که همواره یک عادت روتین داشته است و آن را ترک کند، لذتی که از این اراده خود در ترک عادت به دست میآورد، دلپذیر است.
این مدرس حوزه علمیه ادامه داد: لذت دیگر روزهداری، لذتی است که به سبب قرب به درگاه احدیت به انسان روزهدار وارد میشود و همان لذتی است که از فرمانبری معشوق حاصل خواهد شد و در نهایت لذت چهارم لذتی است که انسانی که با نیت خالص روزه میگیرد، ذهنش باز شده و میتواند کشف شهودات طی طریق حق داشته باشد.
وی با اشاره به آیه 2 سوره جمعه گفت: خداوند به وسیله روزهداری، تلاش میکند تا چیزهای بسیاری به انسانها فرا دهد اما مهمترین قسمت آن تزکیه نفس انسان است که موجب دستیابی سریعتر انسان به درگاه ربویت است.
این مقام مسؤول در پاسخ به این که مهمترین فواید روزهداری چیست؟ عنوان کرد: زمانی که بخواهیم از کاری سود و فایدهای به دست آوریم، از انجام آن لذت میبریم؛ بنابراین لذت روحانی و روانی که روزهداری برای انسان دارد، موجب دستیابی سلامت روحی و روانی و در پی آن سلامت جسمی میشود.
وی با بیان این که میتوان از طریق عمل به واجبات و مستحبات دینی و به جا آوردن تکالیف شرعی در این ماه، راه رسیدن به خداوند را کوتاه کرد، افزود: این ایام به ویژه لیالی قدر فرصت مغتنمی برای رسیدن به مقام قرب الهی است؛ بنابراین از برکات عظیم آن به هیچ عنوان نباید غفلت ورزید.
حجت الاسلام صالحی خوانساری با تأکید بر این که ماه رمضان بهترین فرصت برای آشنا کردن جوانان و نوجوانان با آموزههای دینی است، گفت: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به دنبال تسلط بر ذهن و فکر جوانان ما هستند و این رسالت ما را دوجندان می کند./9457/پ202/ب2