۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۰
کد خبر: ۲۱۱۱۱۵
نماینده ولی فقیه در زنجان:

آیت الله هزاوه‌ای همدانی ذوب در ولایت بود

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در زنجان با اشاره به این که بارها توصیه کرده‌ام درباره هر کسی نگویید فلانی ذوب در ولایت است، اما درباره آیت الله هزاوه‌ای همدانی در محضر ذات اقدس احدیت شهادت می دهم او یکی از مصادیقی بود که می‌توان گفت ذوب در ولایت است.
حجت‌الاسلام و المسلمين علي خاتمي، نماينده ولي فقيه در استان زنجان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تهران، آیت‌الله علی خاتمی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان امروز شنبه هفتم تیرماه در مراسم بزرگداشت عالم ربانی، آیت الله سید محسن هزاوه‌ای همدانی، مشاور عالی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، با بیان این‌که امیرمومنان(ع) در کلمات قصار 134در نهج‌البلاغه، انسان‌ها را به سه دسته تقسیم می‌کنند، اظهار داشت: از نگاه حضرت، یک دسته عالمند(عالم ربانی)، اما علم‌شان جهت‌دار است و جهت علم‌شان نیز رب و خداست. برای خدا یاد می‌گیرند، برای خدا یاد می‌دهند و برای خدا عمل می‌کنند.
 
وی در خصوص ویژگی‌های عالم ربانی افزود: عالم ربانی از نور ارتزاق کرده و با نور علم زندگی می کند، مهر و قهرش برای رضای خدا و زنده باد و مرده باد او نیز برای خداست. از همان اول که دین را شناخته‌ است، بر اساس همان شناخت و معرفت، ثبات قدم و موضع‌گیری دارد.
 
آیت‌الله خاتمی به گروه دوم مردم از دیدگاه حضرت علی(ع) اشاره کرد و گفت: این گروه به کمال علم نرسیده‌اند، اما از آموختن هرگز آسایش نداشته و همیشه به فکر ازدیاد علم و معرفتند؛ و چون همواره در فکر آموختن و یاد‌ گرفتن هستند و در مسیر یادگیری و جهت‌گیری قرار دارند، امید نجات و رسیدن به مقصود برای آنها قابل تصور است (متعلم علی سبیل النجاه).
 
وی از افرادی که ثبات شخصیت و مواضع ندارند به عنوان گروه سوم یاد کرد و ابراز داشت: دسته سوم، حزب باد هستند و به هر بادی و سازی می‌رقصند؛ صبح یک رنگی دارند و بعداز ظهر رنگی دیگر، یک زمان یک موضعی دارند و زمانی دیگر موضعی متفاوت اینها مانند آن تکه چوب سبک‌بالی هستند که بر روی جریان آب قرار گرفته و با فراز و فرود آب به جداره‌های رودخانه می‌خورند (همج الرعاع).
 
امام جمعه زنجان درباره علت این نوع رفتار در این افراد تشریح کرد: این افراد چون ثبات شخصیت، ثبات عقیده، ثبات موضع و ثبات اندیشه و فکر ندارند در نتیجه ثبات ایمان هم ندارند، در حقیقت، اینها میان‌تهی بوده و ظرفیت دریافت و پردازش نور را ندارند. درست شبیه آنهایی که در زمان امیرمومنان(ع) می‌گفتند، نماز علی(ع) می‌چسبد، اما از ناهار معاویه هم نمی‌شود گذشت!
 
وی در ادامه به روایتی از رسول گرامی اسلام اشاره کرد و گفت: پیامبر(ص) از اصحاب‌ پرسیدند، کدام‌یک از دستگیره‌های ایمان ار همه محکم‌تر است؟ سپس خودشان پاسخ دادند که ثبات قدم در دین و استوار ماندن در راه خدا از همه چیز محکم‌تر و پایدارتر است.
 
آیت‌الله خاتمی از امیرمومنان(ع) به عنوان مظهر ثبات و ایستادگی در دین یاد کرد و افزود: حضرت در جایی می‌فرمایند که اگر همه عرب پشت در پشت هم باشند و در مقابل من بایستند، نه متزلزل می‌شوم، نه می‌ترسم و نه از موضع حقم عقب می‌نشینم، چون خدا و راه و مسیرم را درست شناخته‌ام.
 
وی با بیان این‌که ما توفیق نداشته‌ایم که در زمان معصومین(ع) حاضر باشیم، تصریح کرد: ما ائمه معصومین(ع) را ندیده‌ایم، اما در دوران عمرمان، معمار کبیر انقلاب، حضرت امام(ره) را درک کرده‌ایم که از مصادیق کامل و جامع «عالم ربانی» بودند؛ برای رضای خدا یاد می‌گرفتند، برای رضای خدا عمل می‌کردند و برای رضای خدا یاد می‌دادند. نتیجه این اخلاص هم این بود که در پایان عمر «با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا» به سوی معبود خود پرواز کردند.
 
وی با اشاره به این‌که قانون مرگ استثنایی ندارد و همه روزی به دنیا می‌آییم و روزی از دنیا می‌رویم، خاطرنشان کرد: فرصتی به نام عمر به ما داده‌اند. خوشا به حال کسانی که قاعده بازی دنیا را می‌دانند و سعی می‌کنند به گونه‌ای زندگی کنند که مهرشان برای خدا، خشم‌شان برای خدا و قهرشان برای خدا باشد و چنین افرادی پایان خوشی خواهند داشت، زیرا ثبات قدم، شخصیت و ایمان دارند و متزلزل نیستند.
 
نماینده ولی فقیه در استان زنجان در ادامه به حادثه هفتم تیر سال 60 اشاره کرد و اظهار داشت: وقتی این واقعه اتفاق افتاد و دفتر حزب جمهوری منفجر شد، گفته‌اند سقف بتونی ساختمان فرو ریخت. در میان ناله‌هایی که در زیر آوارها به تدریج رو به خاموشی می‌رفت، ناگاه صدای زیارت عاشورا شنیده شد که شخصی گویی در شرایط عادی و با آهنگ و طمأنینه در حال خواندن آن بود؛ و آن شخص کسی نبود جز سید محمد حسین بهشتی(ره) که با دلی آرام و قلبی مطمئن به معشوقش پیوست.
 
وی به تهمت‌ها و توطئه‌های گسترده‌ای که علیه شهید بهشتی در جریان بود اشاره کرد و اذعان داشت: بارها به شهید بهشتی گفته شد که یکبار هم شده جواب این تهمت‌ها را بدهید، و او پاسخ داد، اینها می‌خواهند من انقلاب را رها کنم و از خودم دفاع کنم من داغ دفاع از خود را بر دل آنها می‌گذارم. وقتی الحب لله و البغض فی الله شد، زمان رفتن از این دنیا هم هیچ اضطراب و نگرانی ندارد، چون باور کرده است که خدایش غفور و رحیم و مهربان است و به سوی او باز می‌گردد.
 
آیت‌الله خاتمی سپس ویژگی‌های آیت الله هزاوه‌ای همدانی را برشمرد و گفت: ایشان مردی واقعاً وارسته بود و ارادت و صمیمیت فوق‌العاده‌ای در ایشان وجود داشت، رفتار او با دیگران به گونه‌ای بود که با هر کس صحبت می‌کرد، آن فرد تصور می‌کرد این صمیمیت را فقط با او دارد. این خصلت را در تاریخ برای پیامبر اسلام(ص) بیان کرده‌اند.
 
وی با بیان اینکه گاهی برای این‌که عده‌ای را از میدان خارج کنند، می‌گفتند فلانی «ذوب در ولایت» است، خاطرنشان کرد: بارها توصیه کرده‌ام، درباره هر کسی نگویید فلانی ذوب در ولایت است؛ قمر بنی هاشم(ع)، زینب کبری(س) و امام راحل(ره) ذوب در ولایت بودند. اما درباره آیت الله هزاوه‌ای همدانی باید بدون ذره‌ای مبالغه بگویم که در محضر ذات اقدس احدیت شهادت می دهم او یکی از مصادیقی بود که می‌توان گفت ذوب در ولایت بود؛ چه در دوران زعامت امام (ره) و چه در دوران 25 ساله رهبر معظم انقلاب عشق ایشان به انقلاب، امام(ره)، نظام و به جهاد مثال‌زدنی بود.
 
گفتنی است، مراسم بزرگداشت عالم ربانی، مرحوم آیت الله سید محسن هزاوه‌ای همدانی، مشاور عالی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با حضور آیت‌الله عالمی، عضو مجلس خبرگان، وزیر جهاد کشاورزی و علما و کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در این وزارتخانه برگزار شد./9591/پ202/ب4
ارسال نظرات