تأکید امام جمعه تبریز بر پیشگیری از وقوع جرائم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، آیت الله محسن مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی امروز در آستانه هفته قوه ضائیه در دیدار کارکنان دادگستری کل استان، اظهار داشت: بر اساس اصل 156 قانون اساسی قوه قضائیه در جمهوری اسلامی ایران قوه ای مستقل است که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسؤول تحقق بخشی به عدالت است.
وی با بیان اینکه استقلال قوه قضائیه موجب برقراری عدالت در سطوح مختلف فردی و اجتماعی می شود، خاطرنشان کرد: استقلال قوه قضاییه از اهمیت فراوانی برخوردار است، چنانکه در قانون اساسی نیز بر این امر تأکید شده، در حقیقت دخالت در امور قضایی بر خلاف مقررات و شئون است.
نماینده خبرگان رهبری رسیدگی و صدور حکم در مورد تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات، احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی های مشروع، نظارت بر حسن اجرای قوانین، کشف جرم و تعقیب مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام و اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین را از جمله وظایف قوه قضائیه دانست.
آیت الله شبستری بر اقدامات پیشگیرانه از وقوع جرم تأکید کرد و گفت: تحقق این امر نیازمند کار فرهنگی گسترده است، اما متأسفانه هنوز کار فرهنگی که بتواند رواج برخی از ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی از جمله مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی، طلاق و مفاسد اخلاقی را بگیرد، صورت نگرفته است.
امام جمعه تبریز از کمبود بودجه های فرهنگی و قضایی برای مبارزه و مقابله با آسیب ها و ناهنجاری های مختلف اجتماعی انتقاد کرد و تصریح کرد: ریشه بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی و طلاق در جامعه بدحجابی است، اگر برخورد مناسب با بدحجابی صورت گیرد، بسیاری از مفاسد اخلاقی ریشهکن خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیدگاه آموزه های دین مبین اسلام و آیات قرآنی نسبت به مقوله قضا اظهار داشت: در سیره عملی پیامبر موضوع قضا از اهمیت بالایی برخوردار بوده و خودشان به طور عملی وارد کارهای اجرایی و قضاوت می شدند، از سوی دیگر ولایت به معنای حکومت از مسلمات اسلام است و از ارکان اصلی حکومت و جامعه قضاوت است.
همچنین حجت الاسلام مالک اژدر شریفی، رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی در سخنانی به ارایه گزارشی از فعالیتها و برنامه های تشکیلات قضایی استان در سال گذشته و سه ماهه نخست سال جاری پرداخت و اظهار داشت: قوه قضاییه عامل بازدارنده ناهنجاری های اجتماعی است.
وی کمبود بودجه و امکانات دادگستری آذربایجان شرقی را مورد توجه قرار داد و گفت: برای جمعیت حدود دو میلیون نفری تبریز پنج مجتمع قضایی لازم است، این در حالی است که تنها دو مجتمع قضایی وجود دارد، از سوی دیگر نیازمند افزایش نیروی انسانی متخصص برای رسیدگی سریع به پرونده های قضایی هستیم./935/پ202/ب4