مذاکرات را نباید به اقتصاد گره زد/ با گسترش تشکیلات اداری و فساد فرهنگ جهادی فراموش میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی امروز در ششمین کرسی آزاد اندیشی حوزه با موضوع شاخصههای مدیریت جهادی که در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد، با بیان اینکه در قرآن مباحث فراوانی در زمینه مدیریت جهادی وجود دارد، گفت: سوره یوسف از نکات راجع به مدیریت جهادی برخوردار است و باید مورد توجه همه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت از یک مفهوم عالم و کلی برخوردار است، ابراز داشت: در مدیریت باید از قدرت برنامه ریزی و تصمیم گیری بالایی برخوردار بود و امانت، صداقت، نظم و اخلاص در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است.
در مدیریت باید دست دشمن را خواند
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با تأکید بر اینکه در مدیریت نباید تحت تأثیر رقیب قرار گرفت، افزود: در بحث مدیریت باید دست دشمن را خواند و فریب دشمن را نخورد.
امام جمعه اراک با اشاره به مذاکرات ایران با گروه 5+1، گفت: مسائل مذاکرات را نباید به اقتصاد کشور گره زد؛ چون گره زدن مذاکره به مسائل اقتصادی سبب میشود دشمن فکر کند ما دچار ضعف شدهایم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در برابر دشمن باید با قدرت پیش رفت، ابراز کرد: در برابر دشمن باید هوشیار بود تا نتواند از ما سوء استفاده کند.
آیتالله دری نجف آبادی با اشاره به سیره پیامبر(ص) در زمینه مذاکره با دشمنان، خاطرنشان کرد: سفرای پیامبر(ص) با عظمت و قدرت مذاکره میکردند و تحت تأثیر قدرت دشمن قرار نمیگرفتند.
لزوم تشکیل دبیرخانه مدیریت جهادی در حوزه
وی اهمیت بحث در زمینه مدیریت جهادی را مورد توجه قرار داد و گفت: چنین بحثهایی باید در حوزه بیشتر انجام شود و با تشکیل کمیته و دبیرخانهای باید این مباحث به صورت جدی تر دنبال شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه راندمان کاری در کشور باید بالا رود، اظهار کرد: میانگین راندمان کاری ما حدود بیست و پنج دقیقه است در حالی که در برخی از کشورها میانگین راندمان کاری پنج و نیم ساعت است.
امام جمعه اراک ادامه داد: کشور چین در گذشته کشور دوچرخه بود اما امروز دومین قدرت بزرگ اقتصادی جهان است و ذخائر ارزی بسیار بالایی دارد چون به بحث راندمان کاری و بهره وری توجه جدی کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اسلام از تنبلی، اسراف، تبذیر، ضعف، رفاه زدگی و تجمل گرایی نهی کرده است، ابراز کرد: بهره وری از عمر و فرصتها مورد تأکید اسلام است و باید مورد توجه قرار گیرد که متأسفانه چنین نیست.
آیتالله دری نجف آبادی با اشاره به اینکه کم کم فرهنگ دولتیها داشت به قم نیز سرایت میکرد، گفت: نباید شیوههای دستگاههای اداری به حوزه قم گره زده شود؛ نباید فرهنگ و هویت خود را با نظامهای دولتی گره زد.
وی ادامه داد: امروز نظام دولتی جزء مشکلات ما است و کارآیی چندانی ندارد؛ امروز بازدهی کار بسیار کم است و این مسأله مشکلی جدی است که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
فرهنگ کار و بهره وری در ایران پایین، اما مصرف فراوان است
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه در زمان پیروزی انقلاب با مدیریت جهادی موفق به انجام کارهای بزرگی شدیم، اظهار کرد: جهاد سازندگی در آن زمان خدمات بسیار زیادی را در راه پیشرفت کشور انجام داد آن زمان کسی به دنبال درجه و پست نبود و همه با روحیه جهادی خدمت میکردند.
امام جمعه اراک با اشاره به این که فرهنگ جهادی گذشته در حال فراموش شدن است، افزود: با گسترش تشکیلات اداری و فساد فرهنگ جهادی فراموش میشود؛ متأسفانه خیلی وقتها با پول مسائل حل میشود و در چنین حالتی تنها مدیریت جهادی به معنای واقعی کلمه میتواند کشور را نجات دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به پیشرفتهای اقتصادی کره جنوبی، گفت: کشور کره جنوبی همزمان با کشور ما کار را شروع کرد اما امروز قدرت اقتصادی دنیا هستند چون در این کشور دزدی وجود ندارد و همه به دنبال کار هستند؛ فرهنگ کار، بهرهوری و تولید در کشور ما کم و فرهنگ مصرف فراوان است.
آیتالله دری نجف آبادی با اشاره به سخنان حضرت آیتالله جوادی آملی مبنی بر اینکه اصل در جامعه اسلامی گدا بودن نیست بلکه اصل توانمند سازی جامعه است، افزود: عزت ما در کار، تلاش، مدیریت، همت و کارآفرینی است.
مدیریت جهادی با تنبلی و تن پروری بدست نمی آید
وی با بیان اینکه ما دچار مشکل بزرگ فرهنگی هستیم، گفت: این عزم و اراده و مدیریت جهادی که رهبری فرمودند با مدیریت اداری همراه با تنبلی، تن پروری و به دنبال مزایا بودن بسیار متفاوت است و باید با این گونه رفتارها برخورد شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به اینکه کشور ما به اندازه اروپا انرژی مصرف میکند، ابراز کرد: با مدیریت جهادی و برنامه ریزی لازم میتوان مشکلات را به خوبی حل کرد.
امام جمعه اراک با بیان اینکه در روایات اسلامی به مسأله تدبیر و تقدیر تأکید فراوان شده است، گفت: ما باید در زندگی آینده نگری و برنامه ریزی و حساب رسی داشته باشیم تا به موفقیت برسیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حوزههای علمیه در این زمینه مسؤول هستند، اظهار داشت: بزرگان حوزه همچون آیت الله بهجت و علامه بهاء الدینی کمترین هزینه و بیشترین بازدهی را داشتند./927/پ201/ج