۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۵
کد خبر: ۲۰۶۹۰۱
استاد حوزه علمیه:

تحقق و اثربخشی سیاست های کلی جمعیت نیازمند عزم ملی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه آمل به ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اجرای دقیق این سیاست های بستری برای آینده روشن و بالنده کشور در حوزه های مختلف خواهد بود.
امام جمعه دابودشت

حجت الاسلام مهدی تقی زاده، استاد حوزه علمیه آمل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، با بیان این که رهبر فرزانه انقلاب با نگاه حکیمانه، سیاست های کلی جمعیت را که براساس بند یک اصل 110 قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تبیین شده، برای اجرا و برنامه ریزی‌های کاربردی به مسؤولان کشور ابلاغ کردند، گفت: منابع انسانی پیش‌نیاز پیشرفت کشور است و رهبر فرزانه انقلاب سیاست های کلی جمعیت را در همین راستا ابلاغ کرده‌اند.

 

وی بیان داشت: در این فرآیند باید سیاست های درست و اصولی در حوزه جمعیت و متناسب‌سازی جمعیت کشور با شرایط بومی و اقلیمی انجام شود و نکته‌های اشاره شده در سیاست های کلی جمعیت نیز در این زمینه توجه بر انگیز، حائز اهمیت و راهگشا است که باید به نحو ارزنده و والایی به آن توجه شود.

 

حجت الاسلام تقی زاده، ادامه داد: جمعیت ما با شتاب به سمت پیری در حرکت بوده است که باید برای افزایش نسل جوان جامعه با برنامه ریزی ارزنده ای حرکت شود.

 

استاد حوزه علمیه آمل با بیان این که در بحث تغییر سیاست جمعیتی، چند سال است رهبری تلاش دارند تا به مسؤولان این مسأله را گوشزد کنند، گفت: البته کارهایی نیز آغاز شده و طرح هایی کلید خورده اما هم اکنون که سیاست های کلی جمعیت را ابلاغ کرده‌اند می‌توانیم به ثمردهی آن امیدوار‌تر باشیم.

 

وی با تاکیدبر این که با توصیه های رهبری و سیاست های تشویقی دولت، حرکت منفی جمعیتی ما متوقف شده و در آمارهای جمعیتی هم اثربخشی آن دیده می‌شود اما این کافی نیست و باید کار رسانه‌ای قوی و اثربخش بیشتری برای فرزندآوری خانواده‌ها بخصوص جوانان انجام شود، خاطرنشان کرد: تا قبل از برون رفت از بحران باید ترمیم توان باروری جمعیت یکی از محورهای مهم مورد پیگیری دولت در بحث تنظیم خانواده و فرزندآوری خانواده‌ها باشد.

 

استاد حوزه علمیه آمل با بیان این که در سیاست های کلی جمعیت باید سعی کرد که در چهارچوب عملی و تا جایی که امکانات اجازه می‌دهد برنامه ریزی های لازم در راستای اجرایی شدن آنها انجام شود، یادآور شد: در ابتدا باید یک برنامه ریزی کلی، تدوین و روی آن اقدامات کارشناسی لازم انجام گیرد و به تدریج اقدامات عملی نیز مدنظر قرار گیرد.

 

وی با اشاره به این که اگر سبک زندگی براساس مدلی که غرب ارائه داده است مدیریت شود نه تنها پول بیشتر انگیزه انسان را برای فرزند بیشتر زیاد نمی‌کند بلکه این انگیزه را در انسان به‌شدت کم می‌کند، خاطرنشان کرد: ما باید از مسائلی مثل سبک زندگی شروع می‌کردیم چون کنترل جمعیت نتیجه تغییر سبک زندگی است و زندگی‌ها براساس سبک زندگی تمدن غربی مدیریت می‌شود که این سبک زندگی یک سری لوازم دارد که یکی از آن ها فرزند کمتر است.

 

استاد حوزه علمیه آمل تصریح کرد: یکی از معضلات بزرگ امروز کشور، کاهش جمعیت است که آن نیز به موانعی در همین زمینه برمی‌گردد که می‌توان با برنامه‌ریزی و اجرای سیاست‌های درست، آن موانع را رفع کرد که باید با ارائه سیاست‌های تشویقی درباره ازدواج جوانان و دادن تسهیلات ویژه به آنان و از سویی، تشویق زوج‌های جوان به فرزندآوری، ارائه راهکارهای کاهش سن ازدواج و دیگر راه ها سعی کرد تا از ازدواج‌گریزی جوانان جلوگیری شود.

 

امام جمعه دابودشت، افزود: این مشکلات تنها مادی نیستند بلکه باید تفکر امروز جوانان در مقوله ازدواج هم اصلاح شود یعنی آن‌ها ازدواج را نه قید بلکه تقید بدانند.

 

وی، ادامه داد: چه بخواهیم و نخواهیم معضل کاهش جمعیت گریبانگیر کشورمان شده است که قوای سه‌گانه باید با همکاری و همراهی هم و اولویت‌بخشی به این موضوع مهم و با اجرای درست و کامل سیاست‌های کلی جمعیت، کشورمان را به کشوری مقتدر با جمعیت بالای جوان تبدیل کنند.

 

حجت الاسلام تقی زاده با تاکید بر این که باید در راستای تحقق سبک زندگی اسلامی اهتمام ویژه ای در جامعه وجود داشته باشد، بیان داشت: فرهنگ اسلامی باید در جان های آحاد جامعه و به خصوص جوانان نهادینه شود تا آنان در مواجهه با فرهنگ غربی دچار تغییر هویت نشوند.

 

عضو بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با تاکید بر این که دشمن درصدد است تا با انواع برنامه ها و نقشه های گوناگون فرهنگ منحط خود را در جامعه استوار کنند، خاطرنشان کرد: توجه بیش از پیش به ترویج تعالیم اسلامی می تواند نقش موثری را در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان داشته باشد.

 

وی با بیان این که باید از داشته های گرانقدر خود در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی بهره گیریم، گفت: حرکت در مسیر دین مبین اسلام می تواند موجب حل شدن مشکلات و مسائل زندگی بوده و جامعه را به سمت زندگی مورد خواسته دین حرکت دهد.

 

امام جمعه دابودشت با اشاره به این که سبک زندگی اسلامی باید در جامعه نهادینه و در راستای ترویج آن تلاش ارزنده ای از سوی مردم و مسؤولان وجود داشته باشد، گفت: گسترش سبک زندگی اسلامی سبب خواهد شد تا خانواده بتواند در کنار یکدیگر با آرامش و امنیت به زندگی بپردازد./1314/ت302/ب

ارسال نظرات