توافق شکننده سران مخاصمه در سودان جنوبی
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: سالوا کییر، رئیسجمهوری سودان جنوبی و رییک ماچار، رهبر شبه نظامیان بعد از پنج ماه درگیری به توافق رسیدند.
آتشبس فوری، تشکیل دولت انتقالی و همینطور تدوین قانون اساسی تازه و برگزاری انتخابات مجدد مهمترین مفاد این توافق است.
درگیری در جدیدترین کشور دنیا هزاران کشته و بیش از یک میلیون بیخانمان برجای گذاشته است.
سازمان ملل متحد هر دو طرف درگیر در بحران سودان را به جنایت علیه بشریت، نسلکشی و تجاوز گروهی متهم کرده است. توافق صلح در آدیسآبابا، پایتخت اتیوپی امضا شد.
گفتنی است از زمان شروع درگیری میان نیروهای هوادار رئیسجمهوری سودان جنوبی و معاون سابق او، این اولین بار بود که آقای کییر و آقای ماچار رو در رو میشدند.
به گزارش خبرنگار بیبیسی در آدیسآبابا، بر اساس این توافق که جمعه شب امضا شده، دو طرف قرار است ظرف 24 ساعت سلاحها را کنار بگذارند و بعد آن آتشبس دائم برقرار شود.
هنوز مشخص نیست که چه کسی مسئولیت تشکیل دولت انتقالی را به عهده میگیرد.
توافق قبلی دو طرف درگیر در سودان جنوبی، بیش از چهار ماه پیش، در ژانویه 2014 پس از چند روز زیر پا گذاشته شد.
درگیریها بین نیروهای وفادار به سالوا کییر، رئیسجمهوری سودان جنوبی و نیروهای حامی رییک مچار، معاون سابق او از اواسط دسامبر 2013 آغاز شد.
آقای کییر از قوم دینکا، بزرگترین قبیله سودان جنوبی است. در آنسو آقای مچار از قبیله نوئر است که دومین جمعیت قومی این کشور را تشکیل میدهد.
رهبران هر دو جبهه درگیر، هواداران عمدهای در اقشار مختلف جامعه سودان دارند، اما از زمان آغاز خشونتها گزارشهای متعددی منتشر شده که حاکی از قتل دینکاها به دست شبهنظامیان و قتل نوئرها به دست نیروهای ارتشی است.
سودان جنوبی، از زمان اعلام استقلال در ژانویه 2011، نتوانسته است دولتی باثبات تشکیل دهد./1421/1409/ح