چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام یوسف ملائی، سرپرست اداره اوقاف شهرستان شهر بابک گفت: رمضان محی الدینی و کربلائی شعبان ابراهیمی واقفان گرانقدر، قطعه زمین خود به مساحت 100 متر مربع را وقف ساخت غسالخانهای در این شهرستان کردند.
زمینی 100 متر مربعی در شهر بابک وقف ساخت غسالخانه شد
وی ارزش ملک مذکور را بالغ بر 20 میلیون ریال اعلام کرد و بیان داشت: این ملک در فاصله 50 کیلومتری شهرستان شهر بابک در روستای مثینان واقع شده است که در حدود 100 خانوار جمعیت در این روستا زندگی میکنند.
واقف تهرانی، سوپر مارکت خود را وقف امور فرهنگی، دینی و خیریه کرد
واقف خیراندیش یک واحد تجاری در تهران را وقف تهیه جهیزیه و تامین هزینه تحصیل دانش آموزان و دانشجویان نیازمند و امور فرهنگی و دینی کرد.
اکبر حدادی، واقف خیراندیش و بازنشسته سازمان صنایع دفاع، در اقدامی خیر خواهانه یک باب مغازه به مساحت 26 متر مربع به همراه پارکینگ و به ارزش هفت میلیارد و 500 میلیون ریال را وقف کرد.
براساس این گزارش، این واقف نیک اندیش درباره وقف مغازه سوپرمارکت خود اظهار داشت: تا زمانی که خودم زنده هستم 99 درصد به حق التولیه و یک درصد جهت خیرات و مبرات اختصاص خواهد یافت.
به گفته حدادی، درآمد این موقوفه پس از فوت واقف به چند بخش تقسیم و اختصاص خواهد یافت.
برپایه این گزارش، براساس وقف نامه بعد از فوت واقف 20 درصد از درآمد موقوفه جهت سرمایه گذاری و احیای موقوفه، 10 درصد از منافع جهت عزاداری درایام فاطمیه(س) و10 درصد نیز صرف مراسم سخنرانی و مداحی در ایام ماه محرم در مسجد قائم(عج) محل سکونت وی در محله انتهای بزرگراه شهید صیاد هزینه خواهد شد.
این گزارش میافزاید: بر اساس وقف نامه مابقی درآمد این موقوفه صرف امور خیریه از قبیل دارو، درمان، کمک هزینه مسکن، توزیع آذوقه شبهای ماه مبارک رمضان، عید نوروز و تهیه جهیزیه برای نیازمندان خواهد شد.
همچنین براساس وقف نامه، واقف نیک اندیش تهرانی، در موقوفه خود، از مسائل فرهنگی و آموزشی هم غافل نشده و وصیت کرده است تا از درآمد این واحد تجاری، کمک هزینه تحصیل دانش آموزان و دانشجویان بی بضاعت هم پرداخت شود.
ایرانی مقیم کانادا آپارتمان چهار میلیاردی خود را وقف امور قرآنی و خیریه کرد
ایرانی مقیم کانادا آپارتمان مسکونی خود را که ارزش مادی آن بیش از چهار میلیارد ریال برآورد میشود، وقف امرار معاش ایتام و نشر معارف قرآنی کرد.
حسین افشین کیا، واقف ایرانی مقیم کانادا، چندی پیش طی وکالتنامهای، برادر خود را موظف کرد که آپارتمان مسکونی خود به ارزش چهار میلیارد و 200 میلیون ریال را در تهران با تولیت سازمان اوقاف و امور خیریه وقف کند.
براساس این گزارش، این واقف نیک اندیش تهرانی، ملک خود را که 84 مترمربع مساحت و در محله نارمک واقع است برای امرار معاش ایتام، فقرا و مساکین و نشر معارف قرآنی وقف کرد.
وقف نامه این موقوفه اخیرا در سازمان اوقاف و امور خیریه به ثبت رسیده است.
گردشگری سلامت از ابتدای ساخت بیمارستان موقوفه تخصصی سرطان لحاظ شود
دبیر کل مؤسسه حلال جهانی با اشاره به مزیت نسبی ایران در ارائه خدمات حلال از جمله گردشگری سلامت، خواستار شد: مسئله گردشگری سلامت از ابتدای ساخت بیمارستان موقوفه تخصصی سرطان در ساختار آن لحاظ شود.
عبدالحسین فخاری، دبیر کل مؤسسه حلال در تشریح این مسئله که ساخت بیمارستان موقوفه ویژه بیماران مبتلا به سرطان آیا میتواند بخشی از گردشگری حلال در حوزه سلامت باشد، گفت: بحث ساخت بیمارستان موقوفه سرطان دو لایه دارد که یکی بحث وقف برای درمان است که این اقدام کاری ارزشمند است و در گذشته نیز افراد بسیاری به ساخت درمانگاه و بیمارستان موقوفه اقدام کردهاند و اگر به جای جای کشور نگاه کنیم موقوفههای بسیاری در خصوص سلامت میبینیم.
فخاری با مطرح کردن این مقوله که ارتباط این مهم با گردشگری سلامت چگونه باید تبیین شود؟ پاسخ داد: اگر از ابتدای ساخت این بیمارستان مسئله گردشگری سلامت در آن لحاظ شود بسیار مفید خواهدبود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال ما بیمارستان رضوی مشهد را در اوج پیشرفت و تدارک همه راهکارها برای سلامت در همه حوزهها از دندانپزشکی گرفته تا عملیات جراحی سنگین داریم و اگر مردم به وسیله بروشور و تبلیغات در افغانستان، پاکستان و مرزهای شمالی متوجه شوند چنین تجهیزاتی در اینجا هست، حتما به سوی آن جلب میشوند.
فخاری از تعجب شرکت کنندگان در همایش گردشگری سلامت در خصوص قیمتها و تجهیزات درمانی در کشورمان نیز سخن گفت و عنوان کرد: مهمانان خارجی در بازدید از بیمارستان رضوی مشهد باور نمیکردند که هزینههای دریافت شده از بیماران تا این حد با سایر کشورها متفاوت است چرا که هزینههای همین خدمات در کشور ترکیه هشت برابر ایران است.
وی افزود: یک بیمار کافی است که بلیط ایران را بگیرد و در بهترین هتلهای نزدیک بیمارستان هم اقامت کند و طی یک هفته تا 10 روز تمام عملیات درمان خود را انجام دهد و بازگردد و این میشود یک چهارم هزینهای که در کشور ترکیه فقط برای درمان پرداخت میکند.
فخاری ادامه داد: در خصوص سرطان و سایر بیماریها هزینه درمان بسیار بالا است، اگر چه در کشورهای دیگر بحث بیمه وجود دارد اما با این وجود نیز رقمی که افراد برای بیمه سالیانه میپردازند قابل مقایسه با رقمی نیست که در ایران برای درمان پرداخت میکنند حال که برای ساخت بیمارستانی که از ابتدا موقوفه است برنامهریزی میکنیم، باید در تنظیم و طراحی بروشورهای تبلیغاتی نیز اعلام کنیم که این بیمارستان فقط برای شهروند ایرانی نیست و سایر مسلمانان نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
دبیرکل مؤسسه حلال جهانی تصریح کرد: البته نه اینکه افراد غیرمسلمان ایرانی را در آن درمان نکنیم بلکه مانند این است که در یک رستوران غذای حلال درست کنیم که غیرمسلمان هم از آن استفاده میکند، اما مسلمانان به راحتی و با طیب خاطر از این مکان استفاده خواهند کرد.
توریسم سلامت و مشکلات مسلمانان در درمان
وی تشریح کرد: وقتی یک نفر مسلمان به عنوان توریسم سلامت و برای درمان چشم به اسپانیا میرود (مراکز درمان مشهور چشم در اسپانیا وجود دارد) به دلیل نوع غذایی که در بیمارستان به وی میدهند، افرادی که از او مراقبت میکنند و داروهایی که مصرف میکند، راحت نیست چرا که ممکن است داروهایی برای او تجویز کنند که مشکوک به وجود الکل، ژلاتین غیر حلال و برخی آنزیمها و ترکیبات فراریخته غیرحلال باشد، ولی اگر برای درمان چشم به ایران بیاید همه این خدمات حلال خواهد بود و طبیعتا یک مسلمان اینجا را برای درمان انتخاب میکند.
فخاری در پایان گفت: اهتمام به اینکه میخواهیم از گردشگری حلال بهرهمند شویم یا نشویم اولین سؤالی است که در گردشگری سلامت مطرح میشود و امیدواریم از این شاخه گردشگری که در آن دارای مزیت نسبی هستیم بهره اقتصادی مناسب را کسب کنیم. /966/د102/ن