اسلام با حضور آگاهانه و با بصیرت زنان در اجتماع مخالف نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت السلام عباس بابائیان، استاد حوزه علمیه بابل عصر امروز در سلسه نشست های سبک زندگی در جمع مردم بخش بابلکنار در مسجد جامع شهر مرزیکلا این شهر به سبک زندگی متناسب با ارزش های دینی اشاره کرد و گفت: دین به ما می آموزد که در هر لحظه زندگی باید خدا را مدنظر قرار داد و آن چنان که او را در همه حال ناظر بر اعمال خود ببینیم.
وی با بیان این که متأسفانه عمده ترین علل طلاق در جامعه فساد و بد اخلاقی است، تصریح کرد: اسلام مخالف حضور زنان در جامعه نیست بلکه ما نیازمند به حضور زن در فعالیت جامعه و عرصه سازندگی کشور هستیم اما نباید این فعالیت بدون شرط و ضوابط رها شده باشد.
استاد حوزه علمیه بابل با بیان برخی پیامدهای مثبت و منفی فعالیت اجتماعی زنان گفت: نخستین آسیب فعالیت بدون حد و مرز زن در محیط جامعه عدم آرامش خانوادگی و روحی و روانی است.
وی حضور و فعالیت بیشتر زنان در محیط خانواده را ایجاد آرامش روانی برای اعضای خانواده و محیط اجتماعی کوچک بیان و خاطرنشان کرد: بسیاری از ناهنجاری ها و چالش های فرهنگی و اجتماعی درون خانواده موجب بازتاب بیرونی می شود و اجتماع را مورد تأثیر قرار می دهد.
حجت الاسلام بابائیان به دیدگاه اسلام برای سالم سازی اجتماع اشاره کرد و گفت: تاکید زیاد اسلام برای سالمسازی خانواده و خانه برای این است که در نتیجه جامعه ای سالم به خصوص در ابعاد روحی و روانی داشته باشیم.
وی عدم حضور والدین در خانه به علت اشتغال زیاد در محیط اجتماعی بیرونی را از دیگر آسیب های جدی زندگی اجتماعی امروز بیان کرد و افزود: حضور والدین در کنار فرزندان در خانه ضروری است و باید با فعالیت برنامه ریزی شده در ساعت مناسب روز در کنار هم باشند.
این استاد حوزه های علمیه بابل، دیگر آسیب حضور بیش از حد و بدون ضابطه زنان در محیط اجتماعی و اشتغال را پیری زودرس و شکست روحی و جسمی برای زنان عنوان و تصریح کرد: زن سرشار از عواطف روحی است و برای کارهای سخت ساخته نشده است و به همین دلیل سختی ها و چالش های زیاد محیط اجتماع موجب فشارهای روحی و پیری های زودرس می شود.
وی با اشاره به دیدگاه اسلام در خصوص نقش های زنان در جامعه گفت: زن برای کارهای اقتصادی ساخته نشده بلکه عمده وظیفه زن شوهرداری و تربیت فرزند است، اما گاهی اوقات زنان مجبور می شوند که نقش مرد را در زندگی برعهده بگیرند.
استاد حوزه علمیه بابل با بیان این که متأسفانه در جامعه ما به توانمندی اداره محیط خانواده و سالم سازی آن برای اعضا آنچنان پرداخته نشده است، خاطرنشان کرد: این را باید بدانیم اگر جامعه ای سالم است به خاطر این است که زنان ما نقش خود را به خوبی ایفا کردند، اما متأسفانه به این توانمندی بسیار مهم آنچنان پرداخته نمی شود.
وی ادامه داد: یک زن با کوله باری از کار مداوم سنگین و مشکلات طاقت فرسا وقتی وارد محیط خانه می شود می تواند تربیت فرزندان را به این روحیه خسته انجام دهد؟
حجت الاسلام بابائیان یکی از آسیب های حضور بدون ضابطه زنان در فعالیت های اجتماعی را کاهش سطح دستمزد و پایین آمدن میزان اشتغال برای مردان جامعه بیان کرد و گفت: مرد در جامعه موظف به کار کردن و تأمین هزینه های زندگی برای زن و فرزند است و این مسؤولیت تنها از مرد خانواده مورد انتظار است.
وی ادامه داد: امروز شاهد افزایش ترک تحصیل پسران در محیط جامعه هستیم زیرا وقتی می بیند شرکت ها، ادارات، کارخانجات از نیروی زن برای کارشان بهره می گیرند و امنیت و جایگاه شغلی مردبه خطر می افتد آن گاه از ادامه تحصیل دانشگاهی به علت ترس از بیکاری ترک تحصیل می کند.
این استاد حوزه های علمیه بابل دیگر پیامدهای حضور بدون ضابطه زنان در محیط اجتماعی را فرو ریختن مرزهای حیاء و عفت عمومی بیان و تصریح کرد: آفت تربیت فرزندان، رقابت بی جا در تجملگرایی از عوامل زیان بار و خسارت بار حضور بی ضابطه زنان در جامعه است./950/پ203/ب