سختی های زندگی اثر تربیتی بر روی انسان دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زنجان، حجت الاسلام حسن بیات، مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه زنجان، صبح امروز در جلسه درس اخلاق مدرسه علمیه سطح عالی سید زنجان، شناخت پیرامون خود را لازمه عدم بروز مشکلات دانست و گفت: انسان باید دنیای پیرامون و محیط اطراف خود را شناخته و به لوازم آن آشنا باشد که در غیر این صورت مشکلاتی برای وی پیش خواهد آمد که البته گاهی به اشتباه فکر می کنیم دنیا فقط برای خوردن و خوابیدن است و این که هیچ زحمتی متحمل نشویم و به یک زندگی حیوانی رضایت دهیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی به آیات قرآن کریم و مخصوصا آیات مبارکه سوره بلد مراجعه می کنیم با این آیه شریفه «لقد خلقنا الانسان فی کبد» مواجه می شویم که البته قبل از آن سوگند یاد می کند که ما انسان را در رنج و مشقت خلق کردیم و البته این رنج ها به زاویه دید ما بستگی دارد؛ چرا که تحمل سختی ها برای اولیای الهی یک نعمت است برای عروج به کمالات بالاتر.
مدیر استانی حوزه های علمیه زنجان در ادامه با بیان این که سختی های زندگی بر روی انسان اثر تربتی دارد اظهار داشت: اثر تربتی که در تحمل سختی های زندگی وجود دارد در کمتر چیزی پیدا می شود و اثر گذاری آن به مراتب بالاتر از موارد دیگر است و برای نمونه هم می توان به زندگی علما اشاره کرد.
حجت الاسلام بیات در ادامه ابراز داشت: وقتی به زندگی علما و اولیای الهی رجوع می کنیم هیچ یک از آنها نبوده است که مشقتی را متحمل نشده باشد و لذا آنها این سختی ها را به منزله گاهواره ای برای آسایش و پله هایی برای ترقی تلقی می کنند.
وی در ادامه با اشاره به این که زرق و برق های زندگی مادی شکارچی کمال انسانی است گفت: این دنیای پر زرق و برق هم پر است از تورهای شکار که برای به تله انداختن انسان های کمال طلب پهن شده که از پرواز او به سوی کمالات انسانی و نفسانی جلوگیری کرده و پر پرواز او را برای رسیدن به اوج زخمی می نماید که البته رسیدن به این قله های اوج با خوردن و خوابیدن صرف نمی شود و باید در مقابل مشقت و سختی ها نیز مقاومت کند.
مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه زنجان در پایان با بیان این که طلاب باید خود را برای یک اسلام جهانی آماده کنند تأکید کرد: از جمله افرادی که با تحمل رنج و مشقت فراوان مانند پولاد آب دیده می شوند همین طلبه ها هستند که اگر رنج مطالعه فراوان و تحقیق های پی در پی را بر خود هموار نکنند نمی توانند به عنوان یک عالم دینی پرتو افکنی کنند و امروز که دنیا تشنه معارف ناب اسلامی است نمی توانند وظیفه خود را نسبت به اسلام عزیز به درستی انجام دهند. /949/پ202/ب