آیت الله ملکوتی دین خود را به حوزه های علمیه به نحو احسن ادا کرد
آیت الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در تشریح ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله ملکوتی، اظهار داشت: ایشان امام جمعه سابق تبریز و نماینده ولی فقیه در آنجا بودند که بعد از شهادت آیت الله مدنی این سمت را پذیرفتند.
وی با بیان این که در آن دوران مدیریت جامعه بزرگی مانند استان آذربایجان شرقی با مشکلات و معضلات فوق العاده ای همراه بود، گفت: از یک سو فعالیت های گسترده منافقان و از سوی دیگر کسانی که به مسائل قومیتی، نژاد و زبان در حد افراط می پرداختند، انجام چنین مسؤولیت سنگینی را مشکل و عوامل مختلفی فضای آن روزها را ملتهب کرده بود.
امام جمعه شیراز به تبیین سوابق درخشان علمی مرحوم حضرت آیت الله ملکوتی پرداخت و ابراز داشت: ایشان سال های متمادی در حوزه علمیه نجف از اساتیدی بزرگ حداکثر استفاده را برده بودند و با این پشتوانه توانستند در آن شرایط خاص و موقعیت ویژه آن مسؤولیت را عهده دار شوند.
آیت الله ایمانی ادامه داد: مرحوم حضرت آیت الله ملکوتی آرام آرام جامعه را به سمت و سوی ثبات هدایت کرد و تا زمانی که علما و شخصیت های بزرگ علمی از ایشان تقاضای ادامه مسؤولیت در حوزه علمیه قم و تدریس نکرده بودند، در سنگر نمایندگی ولی فقیه و امامت جمعه تبریز ادای تکلیف می کردند.
وی بیان داشت: ایشان عمر پر برکتی در تربیت شاگردان خود داشتند؛ در تبریز، پیش از آن و بعد از ورود به قم توانستند عالمای بزرگی را تقدیم جامعه کنند؛ آثار و تألیفات فراونی نیز از ایشان به جای مانده است؛ مرحوم حضرت آیت الله ملکوتی دین خود را به حوزه علمیه نجف، قم و تبریز به نحو احسن ادا کرد.
امام جمعه شیراز به تشریح یکی از کارهای مهمی که مرحوم آیت الله ملکوتی در تبریز انجام دادند پرداخت و گفت: مسجد معروفی در تبریز وجود دارد که مشکلات بسیاری از دیرباز داشته است، موقوفات فراوانی برای آنجا بود که در طول تاریخ رژیم ستم شاهی به ویژه رضاخان غصب شده و از حالت مسجد بودن درآمده و مورد تعدی قرار گرفته بود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: این مرد بزرگ توانست آن مجموعه را احیا کند و کتابی نیز در این رابطه نوشت با عنوان«عاقبت مسجد مسجد شد».
آیت الله ایمانی عمر مرحوم حضرت آیت الله ملکوتی را بسیار پر برکت و پر ثمر خواند و گفت: ایشان عاقبت نیز با سر بلندی دعوت حق را لبیک گفت و مصداق بارز«عاش سعیدا و مات سعیدا» شد. /928/ت302/ج