فساد گسترده در افغانستان
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری در افغانستان، با انتشار گزارش تازهای گفته است که فساد بر تمام بخشهای زندگی افغانها تاثیر گذاشته است.
این کمیته در پنجمین گزارش ششماهه خود که روز چهارشنبه 27 فروردین منتشر شد، به نقل از درگو کاس، رئیس این کمیته نوشته است: در طی شش ماه گذشته، کمیته نظارت و ارزیابی تدابیری را شناسایی نموده است که میتواند زمینهساز برای بهبودی پروسه مبارزه با فساد اداری در افغانستان گردد و از نهادهای ملی و بینالمللی خواهان عملی نمودن موثر آن میباشد.
کمیته نظارت و ارزیابی فساد اداری از شماری از نهادهای دولتی افغانستان نیز به دلیل "ضعف" در مبارزه با فساد اداری انتقاد کرده است.
در این گزارش به صورت مشخص از دادستانی کل کشور نام برده شده و این نهاد متهم شده که به "صدها" پروندهای که این کمیته به آنها فرستاده، رسیدگی نکرده است.
یما ترابی، از اعضای این کمیته به خبرنگاران گفت: دادستانی کل افغانستان به برخی از پروندههای مهم فساد اداری، از جمله پرونده کابل بانک و پرونده بیمارستان سردار محمد داوود خان به درستی رسیدگی نکرده است.
آقای ترابی با انتقاد از نیروهای بینالمللی کمک به امنیت ( آیساف) گفت: این نیروها در جریان رسیدگی به پرونده بیمارستان سردار محمد داوود خان به اندازه لازم همکاری نکردهاند.
او گفت: "ما در مورد [پرونده] شفاخانه سردار محمد داوود خان از آنها کمک خواسته بودیم، آنها کمکی را که با نهادهای عدلی و قضایی افغانستان می کردند، نکردند."
کمیته مشترک نظارت و ارزیابی، در گزارش خود از نیروهای بینالمللی کمک به امنیت، وزارت امور مهاجران و عودت کنندگان، دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده کابل بانک و اداره حمایت از سرمایه گذاری خصوصی به عنوان نهادهایی نام برده است که ضعیفترین عملکرد را در مبارزه با فساد اداری داشتهاند.
در این گزارش همچنین از پیکارهای تبلیغاتی علیه فساد اداری و سهمگیری 2700 تن از روحانیان در آن و تهیه پیشنویش قانون مبارزه با پولشویی، به عنوان دستاوردهای افغانستان در عرصه مبارزه با فساد اداری یاد شده است.
فساد اداری در افغانستان، رواج گستردهای دارد و این کشور در سالهای گذشته به عنوان یکی از "فاسدترین" کشورها در جهان شناخته شده است.
/1421/1409/ح