زمین در خطر
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا به نقل از یورونیوز؛ کارشناسان سازمان ملل متحد هشدار داده اند که جهان برای متوقف کردن روند افزایشی دمای کره زمین فرصت زیادی ندارد.
مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که برای متوقف کردن این روند باید هر چه سریعتر استفاده از سوختهای فسیلی کاهش پیدا کند و سوختهایی مثل منابع تجدیدپذیر یا گاز طبیعی جایگزین شوند.
حدود نیمی از کربن تولید شده توسط انسان در 260 سال گذشته، در چهل سال گذشته تولید شده است.
البته آن طور که اوتمار ادنهورف، یکی از اعضای مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی می گوید این پیام حاوی نکات امیدوار کننده ای هم هست. او در نشست خبری انتشار این گزارش گفت: «می توانم بگویم که خلاصه این گزارش این است که حفظ کردن کره زمین، هزینه ای ندارد.»
رئیس مجمع بین المللی تغییرات اقلیمی می گوید: «یکی از یافته های این تحقیق این است که اگر هرکسی مستقلا به دنبال منافع خود باشد، هدف کاهش موثر اثرات تخریبی محقق نخواهد شد. این گزارش نیاز برای همکاری بین المللی را که تاکنون وجود نداشته است برجسته می کند.»
سومین گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد روز یکشنبه در برلین منتشر شد.
همزمان با نشست خبری تهیه کنندگان این گزارش، گروهی از اعضای سازمان محیط زیستی صلح سبز در مقابل ساختمان محل برگزاری این نشست تجمع کردند.
یکی از سخنگویان صلح سبز می گوید: «در حال حاضر امید وجود دارد. پیام محکم این گزارش این است که ما هنوز راه حلی داریم. هنوز زمان داریم تا جلوی اثرات خطرناک تغییرات اقلیمی را بگیریم و این امر برای ما هزینه ای ندارد. حتی این اتفاق باعث صرفه جویی هم می شود. ما فقط باید اتفاقات مثبتی را که از گذشته رخ داده اند تقویت کنیم و باید از شر سوختهای فسیلی رها شویم.»
کارشناسان سازمان ملل هشدار داده اند که منابع تجدیدپذیر باید هرچه سریعتر جایگزین سوختهای فسیلی شوند. دانشمندان می گویند که انرژیهای تجدیدپذیر نه تنها برای طبیعت مضر نیستند، بلکه در درازمدت ارزانتر از سوختهای فسیلی هستند و مزایای دیگری هم دارند./1409/ح