۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۸
کد خبر: ۱۹۹۵۳۵
نایب رییس کمسیون اقتصادی:

کاش مسؤولان همگام و همزمان با رهبری به فکر شکوفایی اقتصاد می افتادند

خبرگزاری رسا ـ نایب رییس کمسیون اقتصادی مجلس ضمن تعریف اقتصاد مقاومتی و تشریح الزامات آن، گفت: اتخاذ هرگونه سیاست اقتصادی اشتباه امری غیرقابل توجیه و اصرار بر آنها امری نابخشودنی است.
حجت الاسلام روح الله بيگي حجت الاسلام  روح الله بيگي

حجت الاسلام روح الله بیگی نایب رییس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تعریف اقتصاد مقاومتی و تشریح الزامات آن پرداخت و اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یعنی تشخیص حوزه های فشار و در شرایط کنونی یعنی تلاش برای کنترل و بی اثر کردن تحریم های دشمنان.

وی در ارائه تعریف و دیدگاه آرمانی، گفت: اقتصاد مقاومتی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است که قطعا لازمه پیشرفت و الزام به چنین موضوعی، باور و درک این مطلب و ارائه راهکار عقلایی و مدبرانه است.

اقتصاد مقاومتی هیچ شباهتی به اقتصاد ریاضتی ندارد

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس با تأکید بر این که اقتصاد مقاومتی و ریاضت اقتصادی دو مفهوم جدا و مستقل هستند، ابراز داشت: به هیچ عنوان عمل به یکی از آنها منجر به وقوع دیگری نمی شود؛ اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی ها و تأکید روی مزیت های تولید داخلی و تلاش برای خود ارتقایی است.

حجت الاسلام بیگی با بیان این که اقتصاد مقاومتی سیاست برنامه ای پدافندی و کوتاه مدت نیست، گفت: با چشم اندازی کلان در این در این بحث، ایران به دنبال نظام اقتصادی بلند مدت می باشد و رویکردی ایجابی و دور اندیشانه دارد؛ این تعریف به نظر می رسد از دیدگاه های رهبر معظم انقلاب، دور نیست.

وی افزود: در این رویکرد طبیعتا ما دنبال اقتصاد ایده آلی هستیم که طرحی اقتصادی باشد و هم ما را به جایگاه اول منطقه برساند؛ اقتصاد مقاومتی آن است که به هرشکل ممکن در مقابل فشارهایی که از سوی نیروهای متخاصم وارد می شود و سد راه پیشرفت جامعه است غلبه کنیم؛ اقتصاد مقاومتی واژه استراتیژک و رویکرد محوری است که تحقق و اجرای آن طبیعتا مستلزم کار ملی و اراده همه اقشار و ارکان کشور است.

اقتصاد مقاومتی ایجاد روحیه جهادی در عرصه اقتصاد و تولید ملی است

عضو کمیسیون اقتصادی، اقتصاد مقاومتی را شکل گیری روحیه جهاد اقتصادی در تولید ملی توصیف کرد و ادامه داد: برای تقویت اقتصاد ملی و دیپلماسی اقتصاد مقاومتی لازم است هدف از این نوع دیپلماسی و دستاوردهای اقتصاد مقاومتی در مقابل فشارهای وارده تبیین شود ؛ فشارهایی که در زمینه کالاهای مصرفی و شاخص های روزمره اقتصادی وارد می گردد.

اقتصاد مقاومتی برای نظام استکباری غیر قابل کنترل است

نماینده مردم آذربایجان در مجلس دستاوردهای اقتصادمقاومتی را استراتیژک و بلند مدت خواند و گفت: از جمله آنها خود کفایی در تکنولوژی ها و فناوی های برتر مانند هسته ای و استقلال در سیاست خارجی است؛ اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است جهانی و درارتباط با سایر کشورها که برای نظام استکبار غیر قابل کنترل است.

حجت الاسلام بیگی برای حفظ و ارتقای توان اقتصادی جامعه در شرایط فعلی به بیان راهکارهایی پرداخت و ابرازداشت: اولین نکته ضرورت مبارزه با فساد اقتصادی است؛ در واقع بدترین شرایط برای جامعه آن است که احساس کند اهداف و آرمان های خود را گم کرده و یا در آنها انحراف ایجاد شده است؛ یکی از اصلی ترین عوامل مولد این احساس بروز و توسعه فساد اقتصادی و عدم قاطعیت در برخورد با آن است.

وی اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب در زمینه فساد اقتصادی و از جمله فرمان هشت ماده ای ایشان در برخورد با فساد اقتصادی را حلقه مکملی دانست که در شرایط جنگ اقتصادی باید به آن توجه ویژه کرد و گفت: در غیر این صورت شرایط فرآیند تشکیل سرمایه و امنیت اقتصادی بیش از پیش به مخاطره خواهد افتاد.

اصرار بر سیاست های اقتصادی غلط  امری نابخشودنی است

نایب رییس کمسیون اقتصادی یکی دیگر از الزامات کلان اقتصاد مقاومتی در شرایط جنگ اقتصادی را پرهیز از هرگونه سیاست ناصحیح عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که کشور از جانب دشمنان داخلی و خارجی تحت انواع فشارها و تحریم های اقتصادی است، اتخاذ هرگونه سیاست اقتصادی اشتباه امری غیرقابل توجیه و اصرار بر آنها امری نابخشودنی است.

حجت الاسلام بیگی استفاده از همه نیروهای فکری و بهره گیری از تمام ظرفیت های دانشگاهی را امری لازم و ضروری دانست و گفت: این امر موجب می شود اولا از سیاست های غلط پرهیز شود و ثانیا نظارت هوشمندانه و دقیقی بر فرآیندهای اقتصادی انجام شود و نظام اقتصادی از یک مرجع کنترلی برخوردار شود تا بتواند حرکت های ناصحیح را تصحیح کرده و در سیاست گذاری کلان اقتصاد جلوی اقدامات مقطعی و کوتاه نگر را بگیرد.

برای تحقق اقتصادی مقاومتی باید نگاه واقع بینانه نسبت به تحریم ها داشت

وی لزوم کاهش آثار تحریم های اقتصادی را از دیگر الزامات اقتصاد مقاومتی برشمرد و تأکید کرد: یکی از آسیب هایی که فرآیند اقتصاد مقاومتی را با مشکل مواجه می کند برخورد دو گانه با چالش های ناشی از تحریم ها است اگر این گونه به جامعه القا شود که تحریم ها به ویژه تحریم اقتصادی اندک اثری در بخش های اقتصادی نداشته و نخواهد داشت چطور می توان از جامعه انتظار همراه و صبوری داشت؟

نماینده مردم آذربایجان غربی افزود:  آیا می شد در سال های جنگ، هجوم بی رحمانه استکبار را کتمان کرد و از مردم انتظار حضور در خط مقدم جبهه را داشت؟ آیا می توان تحریم ها را در اقتصاد کشور به کلی بی تأثیر دانست و یا در مقابل هرگونه عدم تعادل در بازارها و افزایش قیمت ها و حتی سیاست های ناصحیح داخلی را به گردن تحریم ها انداخت؟

عضو کمسیون اقتصادی این نگاه را متضمن دو موضع دانست و گفت: اولا باید با اتخاذ سیاست های مناسب و با شناخت صحیح از شرایط تحریم، راه هایی را برای دور زدن آنها در پیش گرفت و در موارد لازم در این زمینه اطلاع رسانی شود و ثانیا با دیپلماسی هوشمندانه و سازنده تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کرد؛ فرآیند مذاکرات تلاشی بود تا آثار تحریم های اقتصادی بر کشور کاهش یابد.

ای کاش مسؤولان همگام و همزمان با رهبری به فکر شکوفایی اقتصاد می افتادند

حجت الاسلام بیگی در ابراز گلایه از مسؤولان اجرایی کشور، بیان داشت: رهبر معظم انقلاب پنج سال است که محوریت برنامه های کشور را بر اساس اقتصاد تنظیم، تدوین و تصویب کردند، ای کاش مسؤولین از همان پنج سال قبل به فکر پویایی و شکوفایی اقتصاد بودند.

وی گفت: مسؤولان خوب ظاهر نشدند و خوب ندرخشیدند لذا رهبر معظم انقلاب مجبور شد که دست به قلم شود و خود یکی یکی محورهای اقتصاد مقاومتی را نیز تدوین و ابلاغ کند؛ ان شاء الله که شرمنده رهبر فرزانه مان در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی نباشیم.

نایب رییس کمسیون اقتصادی بابیان این که لازم است به مطالبات رهبر معظم انقلاب  در حوزه اقتصاد توجه ویژه و کامل داشته باشیم، اظهار کرد: اهتمام ایشان به این حوزه اقتصاد درسال های اخیر بیان گر این واقعیت است که اقتصاد عرصه ای پرچالش بوده و حل مشکلات آن در کوتاه مدت ممکن نیست و ایجاد فضای مساعد برای فعالیت های اقتصادی، نیاز به تغییر فرآیندهای موجود و اصلاح رویه فعلی با هدف تحول در نظام اقتصادی دارد.

چالش های اقتصادی گلوگاه مقاومت جامعه، استقامت و پایداری است

نماینده مردن آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: این که چرا عرصه اقتصاد تا این اندازه با اهمیت بوده و مورد توجه رهبری نیز قرار گرفته است به این مسأله بر می گردد که چالش های اقتصاد را می توان گلوگاهی حساس برای کل مقاومت جامعه در پایداری و استقامت در باورها و اعتقادها دانست.

حجت الاسلام بیگی با نگاهی اجمالی به مطالبات رهبر اندیشمند و فرزانه انقلاب به برخی الزامات اقتصاد مقاومتی از منظر ایشان پرداخت و گفت: مبارزه جدی و مؤثر با فساد اقتصادی، حرکت جهاد گونه، توجه برای تولید ملی، تلاش برای کاهش تورم، تلاش برای تأمین معیشت مردم، تلاش برای ایجاد اشتغال و کاهش بی کاری، اهمیت دادن به مزیت واردات، اصلاح الگوی مصرف در سطح بهینه، اجرای تمامی محورهای طرح تحول اقتصادی، بی اثر کردن تحریم های اقتصادی دشمنان، اجرای بهینه سیاست های اصل 44 قانون اساسی، لزوم توجه به پیشرفت توأم با عدالت، تحقق اهداف اقتصادی سند چشم انداز کشور به عنوان برنامه بلند مدت از جمله این الزامات است./928/ت301/ج

 

ارسال نظرات