سومین نشست علمی درمانگری مذهبی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سومین نشست علمی درمانگری مذهبی به همت مجمع عمومی انجمن روانشناسی اسلامی دوشنبه شب در سالن اجتماعات انجمنهای علمی حوزه برگزار شد.
براساس این گزارش، در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجتالاسلام ناصر سقای بیریا، رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم و حجتالاسلام فرقانی، بازرس انجمن روانشناسی اسلامی به ایراد سخن پرداختند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مشاور روانشناختی مشاور علمی است، خاطرنشان کرد: حتما باید دوره مشاورهای برای خواهران برگزار شود، والله مسؤول میدانم کسانی را که بتوانند کاری بکنند ولی نکنند.
وی ادامه داد: امروز خانواده طلاب و روحانیان به مشاوره نیاز دارند، البته مشاوره مرد از سوی مرد و مشاوره زن از سوی زن انجام گیرد، مشاوره بدون همدلی نمیشود، همدلی بدون عاطفه نمیشود، عاطفه میان دو جنس مخالف به هیچ وجه مقبول نیست و کار درستی نیست.
حجتالاسلام سقای بیریا در ادامه به برنامههای آینده انجمن روانشناسی اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: پیگیری مجله علمی و پژوهشی با عنوان دین و روان، شناسایی استعدادهای جوان، حمایت از محصولات اعضا و پیگیری دیگر مسائل از برنامههای پیشبینی شده برای انجمن روانشناسی است.
وی در پایان، گفت: برگزاری کلاس فلسفه روانشناسی از دیگر عملکردهای انجمن روانشناسی اسلامی است که باید نسبت به این موضوع تأکید کنیم، چرا که غیر از حوزه نمیتواند این کار را انجام دهد.
در ادامه مراسم نیز حجتالاسلام فرقانی، بازرس انجمن روانشناسی اسلامی، گفت: انجمن روانشناسی اسلامی یک مؤسسه حوزوی و غیر انتفاعی است، یعنی به دنبال منافع شخصی نبوده و کار و رسالت آن حوزوی است.
وی افزود: این انجمن یک تشکل غیر سیاسی است، از اینرو در قوانین آن آمده که حق وابستگی به گروههای سیاسی را ندارد، البته تاکنون اعضای هیأت مدیره و انجمن به نام انجمن کارهای سیاسی نکرده و یا وابسته به گروه خاصی نبودند.
بازرس انجمن روانشناسی اسلامی عمق بخشیدن به روانشناسی با تکیه بر مسائلی و آموزههای اسلامی، تقویت و گسترس نقد نظرات و ارتقاء شأن علمی اعضا و هیأت مدیره را از اهداف این انجمن دانست و بیان داشت: تاکنون در این زمینههای کارهای بسیار مهم و خوبی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: بهرهبرداری از ظرفیتهای تخصصی موجود، تقویت ارتباط میان علما و فضلا، صیانت از سنتهای حوزه در عرصه روانشناسی، شناسایی استعدادها و ذخایر حوزه از دیگر اهداف انجمن روانشناسی اسلامی بوده که تاکنون کارهای مطلوبی صورت گرفته است.
حجتالاسلام فرقانی با اشاره به برگزاری همایشها و چاپ کتابهای علمی از سوی انجمن روانشناسی اسلامی، اظهار داشت: در این زمینه محدودیت بودجه و نیروی انسانی داشتیم که محدودیت بودجه این روند را بسیار کند کرد.
وی ادامه داد: اهتمام اعضا برای حضور در جلسات در امتیازات انجمن روانشناسی اسلامی است، اگر چه برخی از اعضای این نقش را کمتر ضریب دادند، حتی یکی از اعضا به سبب حس مسؤولیت به سبب مشکلات استعفا داد.
بازرس انجمن روانشناسی اسلامی، در پایان گفت: خوشبختانه تاکنون در این انجمن فساد، انحراف و یا باند بازی در مسائل هیأت مدیره و اعضا وجود نداشته که این فرصت خوبی را برای رشد اعضا فراهم میکند./993/پ202/ع