۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۸
کد خبر: ۱۹۶۴۵۵
کنکاشی در سخنان رهبر معظم انقلاب؛

در مسأله انضباط اجتماعی باید ولایت نظری به ولایت عملی تبدیل شود

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این‌که در مسأله انضباط اجتماعی باید ولایت نظری به ولایت عملی تبدیل شود، گفت: اگر افراد از طریق عقل و وجدان احساس مسؤولیت کرده و نسبت به انجام قوانین خود را موظف بدانند، انضباط اجتماعی در جامعه حاکم می‌شود.
حجت الاسلام والمسلمين بطحايي استاد حوزه و دانشگاه

حجت‌الاسلام والمسلمین سید هاشم بطحایی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این پرسش که «انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟»، گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب در زمینه سبک زندگی اسلامی حاکی از دغدغه‌ای است که ایشان نسبت به ناهنجاری‌های اجتماعی دارند.

وی با بیان این‌که انضباط اجتماعی در جامعه ما بسیار کم‌رنگ است و در برخی موارد اصلاً وجود ندارد، افزود: برخی از افراد جامعه دین را امری وارداتی می‌دانند و برای همین وجدان و عقل خود را کنار گذاشته و بی‌انضباطی اجتماعی ایجاد می‌کنند.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم اظهار داشت: اگر افراد از طریق عقل و وجدان احساس مسؤولیت کرده و نسبت به انجام قوانین خود را موظف بدانند، انضباط اجتماعی در جامعه حاکم می‌شود.

رعایت حق تقدم و اولویت در جامعه، نمونه بارز انضباط اجتماعی است

وی رعایت حق تقدم و اولویت در جامعه را نمونه بارز انضباط اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: اگر کسی حق دیگران را در جامعه رعایت کند، انضباط اجتماعی را محقق کرده است ولی متأسفانه باید گفت، افرادی هم هستند که حق اولویت را برای کسی می‌دانند که قوی‌تر بوده و بتواند زودتر غلبه کند و این مطلب هیچ وقت انضباط اجتماعی را در بر نخواهد داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی با اشاره به این‌که دولت و مسؤولان باید به حرف‌هایی که می‌زنند،عمل کرده و پشتیبانی از آن داشته باشند، تا هم مردم ببینند که گفته‌های آن‌ها عملی می‌شود و هم تأثیرگذاری در جامعه داشته باشد، تصریح کرد: رعایت قانون و مقررات از وظایف مسؤولان است.

وی ادامه داد: قانون در مجلس وضع می‌شود، ولی به صورت مکتوب باقی مانده و عملی نمی‌شود، در حالی که قانون باید از مجلس خارج شده و صرف تصویب نباشد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم افزود: کسانی از حوزه علمیه می‌توانند در رابطه با انضباطی اجتماعی موفق باشند که بتوانند مردم را توجیه کرده و از بی‌انضباطی بر حذر دارند و مضرات آن را برای مردم مطرح کنند تا آن‌ها نسبت به مسائل آشنا شده و قانون‌مدار بار بیایند.

نظام ما نظام ولایت فقیه و اسلامی است

وی با بیان این‌که نظام ما نظام ولایت فقیه و اسلامی است، بیان داشت: در نظام اسلامی باید قانون به صورت عملی اعمال شود و ولایت نظری در برخی موارد به صورت ولایت عملی اجرایی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی با اشاره به افزایش بی‌انضباطی اجتماعی و قانون گریزی در جامعه، گفت: این بی‌انضباطی‌ها و قانون گریزی‌ها جامعه را تهدید و سبب افزایش طلاق، کمبود ازدواج و رواج فساد و فحشا شده است.

بقای جامعه در حفظ اندیشه، فرهنگ و عقیده است

وی یادآور شد: بقای جامعه در حفظ اندیشه، فرهنگ و عقیده است و اگر این موارد مورد توجه واقع نشود، جامعه دچار آسیب شده و بی‌انضباطی و بی‌قانونی امور زندگی مردم را مختل خواهد کرد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این‌که هشدارهای رهبر معظم انقلاب درباره سبک زندگی به دلیل احساس خطری بوده که ایشان برای جامعه اسلامی کرده، خاطرنشان کرد: نیاز است هشدارهای ایشان در جامعه عملی شود تا جامعه از بی‌انضباطی اجتماعی و قانون گریزی فاصله بگیرد.

وی با اشاره به نعمت ولایت فقیه، اظهار داشت: باید در سبک زندگی جامعه، ولایت فقیه که ولایتی مشروع و الهی است، ورود پیدا کرده و ولایت نظری به ولایت عملی تبدیل شود و با برخی افراد که بی‌انضباطی اجتماعی را رقم می‌زنند و امور اجتماعی مردم را مختل می‌کنند، برخورد صورت بگیرد.

شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیب‌های سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسش‌های زیر بخش از پرسش‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:

چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟

علت کار گریزی چیست؟

چرا در روابط همسایگی‌مان رعایت‌های لازم را نمی‌کنیم؟

چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟

حد زادوولد در جامعه ما چیست؟

الگوی تفریح سالم چیست؟

نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟

در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟

چرا در برخی از بخش‌های کشورمان طلاق زیاد است؟

علت پرخاشگری و بی‌صبری در میان بعضی از ماها چیست؟

چقدر به قانون احترام می‌کنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟

انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟

وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟

چرا برخی از حرف‌های خوب، ایده‌های خوب، در حد رؤیا و حرف باقی می‌ماند؟

چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟

آپارتمان‌نشینی چقدر برای ما ضروری است؟

تجمل‌گرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟

چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرف‌گرایی رواج دارد؟

چرا پشت سر یکدیگر حرف می‌زنیم؟

چرا در برخی از بخش‌های کشورمان روی آوردن جوان‌ها به مواد مخدر زیاد است؟

چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟

آپارتمان‌نشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟

طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟

آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟

آیا ما در معاشرت‌های روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟

بعضی‌ها با داشتن توان کار، از کار می‌گریزند؛ علت کار گریزی چیست؟

علت پرخاشگری و بی‌صبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟

حقوق افراد را چقدر در رسانه‌ها ، در اینترنت و... مراعات می‌کنیم؟

تولید کیفی در بخش‌های مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟

چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاه‌های اداری ما کم است؟

چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانه‌های مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟

چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟

چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعی‌اش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگی‌اش محفوظ بماند؟/907/ت302/ن

ارسال نظرات