۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۸
کد خبر: ۱۹۶۳۹۰
آیت‌الله کعبی در پیش نشست همایش وحدت:

وحدت اسلامی با بخشنامه تحقق نمی یابد/ اسلام سیاسی می تواند وحدت آفرین باشد

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله کعبی با بیان این‌که یکی از خواسته‌های امت اسلامی عدم عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی باشد،‌ گفت: در مسأله سوریه نیز به جای این‌که آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرند چه اشکالی دارد که کشورهای همسایه سوریه کنار یک‌دیگر جمع شده و نخستین قدم آن‌ها ایجاد اتحاد در برابر تکفیری‌ها باشد.
آيت الله کعبي، يادواره شهداي بحرين آيت الله کعبي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله عباس کعبی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری چهارشنبه شب در سلسله پیش نشست‌های همایش بین‌المللی وحدت اسلامی که در مجتمع امین قم برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن کریم، گفت: بنده معتقدم وحدت امت اسلامی امکان عملی در تمام عرصه‌ها داشته و نقطه آغاز حرکت به سمت این وحدت انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: حتی در قانون اساسی وحدت امت اسلامی بیان شده و از تکالیف، وظایف دولت‌ به شمار می‌آید، قرآن کریم نیز بیان می‌کند «امت اسلامی با محوریت نبی‌اکرم(ص) واجب است الگو و نمونه برای دیگر امت‌ها باشند».

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که خداوند متعال برای جهانی شدن دین محورها و عناصری را در نظر گرفته است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال رهبری الهی، احیای مساجد به عنوان محور حرکت اسلامی و تحقق جامعه نمونه اسلامی در حد یک مرکز را از ارکان وحدت امت اسلامی بر می‌شمارد.

وی افزود: استفاده از ظرفیت حج بیت‌الله الحرام و فراگیر کردن آموزه‌های اسلام و تعالیم پیامبر(ص) از دیگر ارکان وحدت امت اسلامی به شمار می‌آید، البته خداوند متعال می‌فرماید «استفاده از ارکان وحدت مبتنی بر عقل است».

آیت‌الله کعبی با تأکید بر استفاده از ظرفیت حج بیت‌الله الحرام برای ایجاد وحدت امت اسلامی اظهار داشت: قدس نیز از جمله ارکان ایجاد وحدت میان امت اسلامی است و امام راحل نسبت به استفاده از ظرفیت‌های حج‌بیت‌الله الحرام و قدس تأکید فراوانی داشتند.

امت اسلامی اگر پیشرفت نکند گرفتار معصیت شده است

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که عمل به وظیفه همانند امر به معروف و نهی از منکر از مؤلفه‌های ایجاد امت نمونه و الگو است، امت اسلامی وظیفه پیشرفت داشته و باید به پیش برود، وگرنه گرفتار گناه شده است،‌ چرا که امت بدون پیشرفت و عقب‌مانده امت نمونه به شمار نمی‌آید.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان آیاتی از قرآن کریم به تعریف مفهوم امت وسط پرداخت و بیان داشت: امت الگو و وسط امتی است که در موضوعات علم، شکوفایی اقتصادی،‌ امنیت، سلامت، عدالت، معنویت، عبادت و تمام عرصه‌ها سرآمد و نمونه باشد و موفق بودن در این عرصه‌ها از تکالیف الهی برای امت اسلامی به حساب می‌آید.

وی یادآور شد: البته امت امام می‌خواهد و بدون امام شکل نگرفته و پیشرفت نمی‌کند، جوامعی که از مشکل رهبر رنج می‌برند پیشرفت نمی‌کنند.

آیت‌الله کعبی، رهبری نبی‌اکرم(ص)، اندیشه اسلامی، وجود نخبگان، خواص و مردم حاضر در صحنه و تداوم راه را از مهم‌ترین مؤلفه‌های ایجاد امت و تمدن اسلامی در صدر اسلام دانست و تأکید کرد: نخبگان و خواص با ایجاد اتحاد در برابر دشمن و همدلی در میان یک‌دیگر در ساخت امت اسلامی نقش بسزایی داشتند.

انقلاب اسلامی تجدید بنای اسلام در عصر حاضر است

وی ادامه داد: اکنون نیز انقلاب اسلامی را باید در امتداد طلوع اسلام و تمدن اسلامی که در زمان نبی‌اکرم(ص) ایجاد شده است بدانیم، انقلاب اسلامی تجدید بنای اسلام در عصر حاضر است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به مفاهیم وارد شده به امت اسلامی همانند اندیشه لیبرال، نگاه منفعلانه و متحجرانه به دین، اظهار داشت: این مفاهیم و اندیشه‌ها سبب وحدت امت اسلامی نمی‌شود، شاید در قالب دولت و ملت با چارچوب‌های دولت مدرن بتوان یک اتحادیه حقوقی شکل داد ولی نمی‌توانیم اتحادیه امت اسلامی را ایجاد کرد، چرا که در مفاهیم لیبرال دموکرات گیر خواهیم کرد.

وی افزود: اگر نخواهیم حرکت کرده و به مؤلفه‌های اسلام سیاسی، اجتماعی حاضر در صحنه به صورت حرکت بخش نگاه نکنیم،‌ بلکه تنها به مفاهیم فردی اسلام که می‌خواهد امت اسلامی در حالت انفعال باشد نگاه کنیم نمی‌توانیم اتحاد امت اسلامی را رقم بزنیم.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که انقلاب اسلامی در مسیر تداوم وحدت امت اسلام است، یادآور شد: چالش‌ها از درون امت اسلامی نیست بلکه تحمیلی هستند، بخشی از چالش‌ها به سبب غرب زدگی، بخشی ناشی از تحجر و بخش دیگر در اثر فریب دشمنان است.

اسلام طالبان و تکفیری در برابر اسلام جمهوری اسلامی جعل شده است

وی تصریح کرد: دشمن برای برهم زدن وحدت طرح و برنامه دارد، یکی از آلترناتیوها ایجاد اسلام طالبانی همراه با خشونت و تکفیر در برابر امت اسلامی است، القاعده به کمک سرویس‌های جاسوسی آمریکا با شوروی جنگ می‌کرد، غربی‌ها اسلام طالبان را برای اسلام جمهوری اسلامی ایران جعل کردند.

آیت‌الله کعبی با تأکید بر این‌که باید انقلاب اسلامی را به عنوان محور وحدت امت اسلامی معرفی کرد، به ظرفیت‌ها و محورهای وحدت امت اسلامی اشاره کرد، گفت: حقوق اسلامی دارای ظرفیت‌های فراوان برای بهره‌مندی از مقتضیات وحدت و برطرف کردن هوشمندانه موانع وحدت اسلامی است، ما می‌توانیم با نهاد سازی و جریان سازی حقوقی و استفاده از نهادهای حقوقی موجود وحدت ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: باید ظرفیت و توانمندی‌های نهادهای که در میان امت اسلامی وجود دارد شناسایی شده و اقدام میدانی در این زمینه شود، از جمله این نهادها می‌توان به اعلامیه حقوق بشر اسلامی که به برکت انقلاب اسلامی ایجاد شد اشاره کرد،‌ باید نشان داد که غربی‌ها نمی‌توانند فرهنگ خود را جهان شمول کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اتحاد پارلمان‌ها، اتحاد قوای قضائیه کشورهای اسلامی، سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی حامی قدس را از دیگر ظرفیت‌ها برای ایجاد وحدت میان امت اسلامی دانست و بیان داشت: می‌توان از ظرفیت‌های مجمع فقه اسلامی که در جده است برای ایجاد وحدت استفاده کرد.

باید برای تکفیری‌ها دادگاه بین‌المللی اسلامی ایجاد کرد

وی مجمع تقریب مذاهب اسلامی را از نهادهای غیر عمومی برای ایجاد وحدت امت اسلامی خواند و تأکید کرد: یکی از مصوبات این مجمع حرمت تکفیر مسلمان است، یکی از چالش‌های امت اسلامی تکفیری‌های هستند، چرا از مصوبات این مجمع برای مقابله با تکفیری‌ها استفاده نمی‌کنیم؟

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: برای تکفیری‌ها باید دادگاه بین‌المللی اسلامی تشکیل شود، نبی‌اکرم(ص) می‌فرمایند «دشنام به مسلمان فسق بوده و تهدید جان و مال او کفر است»، البته مجمع تقریب مذاهب اسلامی کارکرد خوبی داشته است.

وی یادآور شد: حتی سال گذشته ملک عبدالله اعلام کرد حاضر است افزون‌بر گفت‌وگوی ادیان گفت‌وگوی مذاهب را داشته و پیش برد ولی جریان تکفیری و تندروی عربستان نگذاشتند این کار انجام شود.

آیت‌الله کعبی اتحادیه علمای بلاد شام و علمای جهان اسلام را از دیگر ظرفیت‌ها برای ایجاد وحدت اسلامی دانست و گفت: اتحادیه علما جهان اسلامی به دبیرکلی یوسف قرضاوی بود که متأسفانه با دلارهای نفتی آمریکا، انگلستان و صهیونیست تحت تأثیر غرب قرار گرفت، یکی از مسائلی که دشمن در آن زیرک است دام‌گستری برای سرپل‌ها و سردرمداران یک اتحادیه است تا آن‌ها را وابسته خود کند.

وی تصریح کرد: حتی معاونت بین الملل حوزه علمیه قم و دفتر بین‌الملل جامعه مدرسین نیز از دیگر ظرفیت‌ها برای ایجاد وحدت امت اسلامی است؛ همچنین ظرفیت تشکیل دبیرخانه کشورهای حوزه بیداری اسلامی نیز از ظرفیت‌های ایجاد اتحاد امت اسلامی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این‌که یکی از راه‌های جریان سازی در میان امت اسلامی ایجاد تفاهم و برطرف کردن سوء تفاهم‌ها است، خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم ظرفیت سازی همانند سوق المسلمین، بازار مشترک اسلامی داشته باشیم.

وحدت امت اسلامی با بخشنامه محقق نمی‌شود

وی افزود: پیشبرد پروژه بانک اسلامی، پیوند اقتصادی با کشورهای اسلامی، ایجاد اتحادیه‌های علمی جهان اسلام در برابر اتحادیه‌های علمی جهانی، استفاده از فرهنگ جهان اسلام، حقوق بشر دوستانه اسلامی با عنوان امداد و احسان بین‌المللی در جنگ و صلح با استفاده از هلال احمرها از دیگر مواردی است که می‌توان برای آن‌ها جریان سازی اسلامی داشت.

آیت‌الله کعبی اظهار داشت: ظرفیت اتحادیه بین‌المللی رسانه‌های اسلامی، اتحادیه‌ رادیو و تلویزیون‌های جهان اسلام، احیای دانشگاه‌های مشترک اسلامی، استفاده از ظرفیت‌های جامعه المصطفی نیز می‌تواند در ایجاد جریان سازی برای وحدت امت اسلامی مؤثر باشد.

وی تأکید کرد: وحدت امت اسلامی صرفا با یک باید و بخشنامه محقق نمی‌شود، وحدت امت اسلامی ایمان،‌ اعتقاد، اراده جدی، بصیرت، هوشمندی، اقدام و حضور در صحنه بین‌الملل می‌خواهد، باید از این سستی بیرون بیایم.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که می‌توان ظرفیت‌های دولت و جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری، خط امام خمینی(ره)، وجود نخبگان، علما دلسوز در سطح جهان اسلام، ظرفیت‌های اقتصادی، مالی، موقعیت ژئوپولوتیک امت اسلامی را به فعلیت رساند،‌ بیان داشت: حداقل باید اتحاد امت اسلامی برای دفاع از نبی‌اکرم(ص) در دستور کار قرار گیرد.

عدم عادی سازی رابطه با رژیم صهونیستی باید مطالبه امت اسلامی باشد

وی افزود: یکی از محورهای اساسی وحدت امت اسلامی مسأله قدس است، هیچ فردی نمی‌تواند نسبت به قدس بی‌اعتنا باشد، بر اساس مصوبات سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی نخبگان جهان اسلام و امت اسلام می‌توانند یکی از مطالبات مهم در حوزه قدس و فلسطین خود را پرهیز از عادی سازی رابطه کشورهایشان با رژیم صهیونیستی داشته باشند که متأسفانه برخی از کشورهای اسلامی به سمت عادی سازی رابطه خیز برداشتند، امت اسلامی دارای ظرفیت‌های بالا و عقبه‌های روشن است.

آیت‌‌الله کعبی در پایان گفت: در مسأله سوریه نیز به جای این‌که آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرند چه اشکالی دارد که کشورهای همسایه سوریه کنار یک‌دیگر جمع شده و نخستین قدم آن‌ها ایجاد اتحاد در برابر تکفیری‌ها باشد، تکفیری‌ها احساس حمایت می‌کند، اگر اتحاد ایجاد نشود خونریزی در سوریه تمام نمی‌شود./993/پ201/ج

 

      

ارسال نظرات